Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

PixWords: Το παιχνίδι σταυρόλεξο που θα γίνει το επόμενό σου κόλλημα


ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Αν είσαι εξαρτημένος από το Quizdom, σταμάτα να διαβάζεις αυτό το άρθρο τώρα, ειδάλλως οι συνέπειες για τη ζωή σου θα είναι καταστροφικές. Κινδυνεύεις από εγκατάλειψη συντρόφου, απώλεια εργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις βλάβη της εγκεφαλικής λειτουργίας. Η ασθένεια λέγεται PixWords και το μόνο φάρμακο είναι η απεγκατάσταση από το κινητό σου.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο είναι μία μίξη σταυρόλεξου και Scrabble. Σκοπός είναι να βρεις τις λέξεις της κάθε πίστας, χρησιμοποιώντας τα γράμματα που σου δίνονται κάθε φορά και έχοντας ως μοναδική βοήθεια μία εικόνα που τις περιγράφει. Ακούγεται απλό και εύκολο αλλά είναι επίσης εύκολο να πετάξεις το τηλέφωνο στον τοίχο από τα νεύρα, όταν ψάχνεις για δυο ώρες μια λέξη που τελικά ήταν μπροστά στα μάτια σου (είναι γεγονός). Διαθέτει φυσικά και το γνωστό σύστημα "αγόρασε βοήθειες με τα κέρματα που κερδίζεις", αλλά τα αποκτάς τόσο δύσκολα που στο τέλος θα ξοδέψεις πραγματικά χρήματα, οπότε το αφήνουμε στην άκρη.


Διαθέτει επίσης πάνω από 350 επίπεδα και αν και είναι δημιούργημα ξένης εταιρίας, έχει και την ελληνική γλώσσα! Είναι απλό και εθιστικό και αν το πιάσεις στα χέρια σου, δύσκολα θα ξεμπλέξεις από δαύτο. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και να είστε υποψιασμένοι, καθώς τα σχόλια στο Google Play λένε ότι έχει και μερικά ορθογραφικά λάθη (που δεν εντοπίσαμε μέχρι στιγμής).

Υστερόγραφο:
Δεν το σχολιάζω το "Θαυμαστικά" στην πρώτη εικόνα.

2 στο: "PixWords: Το παιχνίδι σταυρόλεξο που θα γίνει το επόμενό σου κόλλημα"