Διάλεξε το τηλέφωνο που σου ταιριάζει με τη βοήθεια της επίσημης σελίδας του Android


Με τόσο μεγάλη γκάμα Android συσκευών να κυκλοφορεί στην αγορά, η αναζήτηση του επόμενού μας κινητού μπορεί να μετατραπεί σε "Οδύσσεια". Συνηθίζουμε να συγκρίνουμε οθόνες, επεξεργαστές και κάμερες, αλλά τι γίνεται αν χρειαζόμαστε καλά ηχεία, αισθητήρες για να παρακολουθούν τη γυμναστική μας και άλλα τέτοια; Απλά πηγαίνουμε στην επίσημη σελίδα του Android, απαντάμε σε μερικές ερωτήσεις και μας επιστρέφει με προτάσεις!

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι ομολογουμένως πολύ βοηθητικό και η πληθώρα των επιλογών που μας δίνει, μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά για να βρούμε το τηλέφωνο που μας ταιριάζει.

Ξεκινάμε μπαίνοντας στην επίσημη σελίδα του Android επιλέγουμε τρία ή περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν, μεταξύ των οποίων είναι η κάμερα, το gaming, η προβολή βίντεο, οι κλήσεις, το στυλ και άλλα...


...και η σελίδα μας επιστρέφει με τις τρεις καλύτερες προτάσεις, αλλά και τρεις εναλλακτικές.



Στο δικό μας παράδειγμα ζητήσαμε καλά ηχεία, δυνατό gaming και ωραία οθόνη για προβολή βίντεο από το YouTube και μάλλον έπεσε μέσα με τις απαντήσεις του. Εννοείται ότι οι συσκευές που προβάλλονται είναι μόνο από εταιρίες που συμμετέχουν στο Open Handset Alliance και όχι από την πολυαγαπημένη μας Κίνα, αλλά είναι τουλάχιστον ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε λίγο τις επιλογές μας.

Σχόλια

  1. Αυτά απο όσο μπορω να καταλάβω απο εδώ,είναι μεν κάποιο backup αλλά εφαρμογών κι όχι πλήρες backup συστηματος που χρειάζεται(kernel,recovery,system,boot,κλπ)..Δεν νομιζω να έχει αποτέλεσμα και υπάρχει και περιπτωση αν δεν είσαι σίγουρος τι ακριβως περιεχει να γίνει περισσότερη ζημιά.Γράφει και ποσο είναι το μέγεθος σε mb ή Gb? Ενα πληρη backup παντα είναι μεγαλο σε μέγεθος..Εκεί που λέει android secure ίσως περιεχει αυτά που θέλεις αλλά δεν μπορω να ξέρω σίγουρα τι ακριβως περιέχει.. Τα υπολοιπα tubemate pictures movies download κλπ είναι απλα εφαρμογές και φωτό και βίντεο και τίποτα σπουδαίο.. Δεν μπορω να πάρω ευθύνη να σου πω σίγουρα ..Η είναι δυο backup 000341/002226 η είναι ενα σε δυο μέρη που μπορεί να περιεχει κι αυτά που θέλεις ..Δεν ξέρω δεν μπορω να πω..Αν δεν είσαι σίγουρος μη κάνεις τίποτα που μπορεί να κανει μεγαλύτερη ζημιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφέρον. Δεν έτυχε να ξαναδώ χειρότερο phone finder. Αυτό βρε γιατρέ πρέπει να είναι διαφημιστικό μεγάλων εταιρειών κινητής που κάνουν συμβόλαια πλασάροντας τις συσκευές που θέλουν. Μάλλον απευθύνονται σε τελείως άσχετους ή φυγόπονους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η stock recovery δεν κάνει το λεγόμενο NANDroid backup αλλά αποθηκεύει μόνο τα user data.

    Επειδή χάθηκα με τη συζήτηση, ποιο ήταν το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι καταλαβα τι ακριβως κανει η συγκεκριμενη chris.Αρα αυτο που βλεπει ειναι καποιο "backup" (εφαρμογων & δεδομενων βιντεο ,εφαρμογων κλπ) κι οχι το πληρες backup (kernel boot rec system) που τον ενδιαφερει.Εχει μια συσκευη mtk chris και λεει πως δεν ξεκιναει ο launcher .(μπορει & να μην ειναι ομως αυτο το προβλημα,πως ειναι σιγουρος?).Του ειπα πως να κανει επαναφορα δεδ απο recovery ,την εκανε,και παλι δεν ξεκιναει!Βλεπει λεει μονο τα χρωματα της οθονης & τιποτα αλλο.Εν τω μεταξυ ξερεις ποσο δυσκολες συσκευες ειναι & τι επι πλεον γνωσεις χρειαζεται για να τις επαναφερεις.Εχει βρει ενα "backup" (απο κατω ειναι το βλεπεις) και ρωταει αν μπορει να την επαναφερει απο το restore.Εγω δεν μπορω να αναλαβω ευθυνη & να του πω αν θα επανελθει η θα παθει τα χειροτερα,γιατι δεν ξερω τι ακριβως περιλαμβανει & τι ακριβως εκανε αυτος που του την εδωσε τη συσκευη.Καλυτερα να του τη δωσει και να του πει να τη βαλει να δουλεψει η να τη παρει πισω..ας μπει & στο needfom που εχει πολλα πραγματα για mtk συσκ. μηπως βρει ακρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λύση είναι εγκατάσταση της ROM από την αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχω ενα προβλημα.. πρωτο ειναι για το λαπτοπ.. το λεγομενο blue screen of death και στο κινητο.. ειναι πολυ παραξενο.. ξαφνικα ετσι οπως ημουν κομπλε και επαιζα το παιχνιδι μου... μου λεει η εφαρμοφη φβ εχει σταματησει να λειτουργει.. και μου το εκανε και με αλλα προγραμματα.. και οταν πατουσα κατι για να ανοιξει μεχρι και τις ρυθμισεις, μου ελεγε πριν καν ανοιξει οτι η εφαρμογη σταματησε να λειτουργει.. το απενεργοποιησα και τωρα μου διχνει μονο το εικονειδιο του loading.. συνεχια.. και δεν μπορω να το ανοιξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Μαριε, πρέπει να εγκαταστήσεις από την αρχή τη ROM σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπλε οθονη στα windows & pc ειναι αμεσως & πρωτα προβλημα ram.Χρειαζεται περισσοτερη ram για σωστη λειτουργεια.To Facebook σε android ειναι η χειροτερη εφαρμογη να ξερεις.Τρεχει συνεχως παρασκηνιο και τρωει τοση ram οση 10 αλλες εφαρμογες μαζι.Υπαρχει τωρα στο play store το facebook lite [ ετσι το γραφει δεν ειναι δικο μου λαθος] κι αν θελεις οπωσδηποτε το facebook, κατεβασε καλυτερα αυτο..[ λιγοτερο απο 1 mb]..Mπες απο recovery και κανε πληρη επαναφορα[ wipe data / factory reset] μπορει να επανελθει...Αν δεν επανελθει,απο την αρχη εγκ.της Rom οπως σου ειπε ο chris...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες