Το Android Auto έγινε port για εγκατάσταση σε οποιαδήποτε Android συσκευή!


Η εξάπλωση του Android Auto συνεχίζεται με αργά και σταθερά βήματα, με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες να ανακοινώνουν ότι θα το συμπεριλάβουν στο στόλο τους το 2015, αλλά σε συζητήσεις που κάνουμε με φίλους δεν υπάρχει και κανένας στην Ελλάδα που να έχει όρεξη (και χρήμα) για να αγοράσει νέο αυτοκίνητο.

Μας μένουν λοιπόν οι εξής επιλογές:

  1. κάθομαι στα αυγά μου και δεν αγοράζω τίποτα,
  2. αγοράζω ένα από τα media center της Pionner, για το οποίο επίσης χώνω βαθιά το χέρι στην τσέπη,
  3. εγκαθιστώ το AutoMate που μου προσφέρει παρόμοια εμπειρία.

Επειδή όμως έχω ένα κόλλημα με το Android και θέλω να απολαύσω την εμπειρία όπως ακριβώς την προσφέρει η Google, μπορώ από σήμερα να εγκαταστήσω τον επίσημο launcher του Android Auto που έγινε port για τις υπόλοιπες Android συσκευές! Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο hack που επιχειρείται στο Android Auto και δεν είναι κάτι εύκολο, καθώς δεν κυκλοφορούν ακόμα ευρέως οι συσκευές που το διαθέτουν, ενώ η Google δε έχει και ίσως δεν πρόκειται να διαθέσει ποτέ τον κώδικα της πλατφόρμας.



Αποτελείται λοιπόν από μία εφαρμογή (Headunit) που εγκαθίσταται σε οποιοδήποτε Android tablet και μας γλιτώνει από τα έξοδα αγοράς του επίσημου hardware. Λειτουργεί ακριβώς όπως το επίσημο Android Auto, δηλαδή συνδέοντας το κινητό μας μέσω USB στο tablet και για αυτό το λόγο θα πρέπει να έχουμε ένα καλώδιο USB OTG και σίγουρα ένα USB hub για να μπορέσουμε να τα συνδέσουμε όλα και με την πρίζα του αυτοκινήτου.

Είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο ανάπτυξης, αλλά αξίζει τον κόπο για κάποιον που θέλει να πειραματιστεί και έχει ένα παλιό tablet που δεν ξέρει τι να το κάνει. Υποστηρίζει αρκετές συσκευές μέχρι στιγμής, ξεκινώντας από τις γνωστές ναυαρχίδες και τα Nexus και είναι σίγουρα μια φθηνότερη λύση από οποιαδήποτε άλλη, για να χαρούμε το Android Auto στο αυτοκίνητό μας.

Θα το βρείτε δωρεάν στο XDA όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό και με 9.89€ στο Play Store. Μην ξεχάσετε επίσης και την επίσημη εφαρμογή του Android Auto, την οποία πρέπει να έχουμε στο κινητό μας με Android 5.0+. (Play Store - APK mirror).

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες