Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

AutoMate: Ο launcher που μετατρέπει το κινητό μας σε συσκευή Android Auto, για εύκολη χρήση στο αυτοκίνητο


Το Android τρέχει παντού και είναι τόσο ευέλικτο που διαθέτει πλέον γραφικό περιβάλλον για ένα σωρό συσκευές. Πρόσφατα η Google μας παρουσίασε την έκδοση για αυτοκίνητα, η οποία όμως προϋποθέτει την αγορά καινούριου ηχοσυστήματος, για όσους δε θέλουν όμως να μπουν σε έξοδα, υπάρχει το AutoMate!

Με το AutoMate μπορούμε λοιπόν να μετατρέψουμε το κινητό ή το tablet μας σε Android Auto συσκευή και να το χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο αυτοκίνητο. Διαθέτει το κλασικό περιβάλλον του Android Auto με τις καρτέλες για πλοήγηση, κλήσεις, μουσική και ειδοποιήσεις, ενώ η μόνη του διαφορά είναι ότι στο πλήκτρο των ρυθμίσεων μπορούμε να βρούμε τους διακόπτες για την ενεργοποίηση δικτύων (WiFi, Bluetooth κλπ.) και τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχουμε στη συσκευή μας.


Όσον αφορά την κεντρική οθόνη των ειδοποιήσεων, εκεί μπορούμε να ενημερωθούμε για τον καιρό, τα ραντεβού που έχουμε στο ημερολόγιό μας, τη μουσική που ακούμε, ενώ μας προβάλει επίσης και την ταχύτητα που κινούμαστε, έχοντας μάλιστα και ειδοποιήσεις για το όριο ταχύτητας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε αναζητήσεις με τη φωνή μας μέσω Google, κάτι που θα γίνει ιδιαίτερα χρήσιμο όταν η Google ενεργοποιήσει τις εντολές του Google Now στα ελληνικά (π.χ. "κάλεσε το Στάθη" ή "παίξε Iron Maiden").


Είναι μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή που όχι μόνο μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Android Auto χωρίς κόστος, αλλά μας προσφέρει και ένα σύγχρονο dashboard για το αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta έκδοση και χρειάζεται να γίνουμε μέλος της ομάδας δοκιμών στο Google+ για να την κατεβάσουμε από το Play Store και να τη δοκιμάσουμε. Ειδάλλως διατίθεται και στο APK mirror.

1 στο: "AutoMate: Ο launcher που μετατρέπει το κινητό μας σε συσκευή Android Auto, για εύκολη χρήση στο αυτοκίνητο"