Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

FocalCast: Κάντε επαγγελματικές παρουσιάσεις σε τηλεόραση από το Android κινητό σας με τη βοήθεια του Chromecast!


Γνωρίζουμε πλέον ότι τα smartphone και ειδικά οι Android συσκευές, μπορούν να αντικαταστήσουν άνετα πολλές συσκευές ψυχαγωγίας που είχαμε μέχρι σήμερα. Με τη βοήθεια του Chromecast μπορούμε πλέον να εκμεταλλευτούμε και την τηλεόρασή μας, αλλά ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα το χρησιμοποιήσουμε και για επαγγελματικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για παρουσιάσεις!

Με την εφαρμογή FocalCast ούτε λίγο ούτε πολύ καταργείται πλέον η ανάγκη να έχουμε στο χώρο μας έναν προτζέκτορα, αφού μπορούμε να παρουσιάσουμε την εργασία μας, τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου ή ότι άλλο θέλουμε, μέσα από το κινητό μας, με τη βοήθεια του Chromecast και μίας τηλεόρασης που είναι πλέον φθηνές και βρίσκονται ακόμη και σε γραφεία.

Για να τα καταφέρουμε ενεργοποιούμε απλά την εφαρμογή, συνδεόμαστε στο Chromecast ακριβώς όπως κάνουμε με όλες τις εφαρμογές που το υποστηρίζουν και επιλέγουμε το αρχείο που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι με το FocalCast δεν πηγαίνουμε απλά μπρος και πίσω τις διαφάνειες, αλλά μπορούμε να σημειώσουμε επάνω τους, να υπογραμμίσουμε ζωντανά κάποια στοιχεία που θέλουμε, αλλά και να δείξουμε αυτό που εξηγούμε με ένα "ψηφιακό" laser pointer! Έχουμε επίσης τη δυνατότητα, την ώρα της παρουσίασης να μοιραστούμε τις διαφάνειές μας με ένα σχόλιο μέσω Twitter, για όσους δεν μπορούν να βρεθούν στο χώρο, κάνοντας την παρουσίαση πραγματικά διαδραστική και κοινωνική.


Υποστηρίζει αρχεία Powerpoint της Microsoft (.ppt, .pptx), αρχεία Open Office (.odp) και PDF, συνδέεται με το Dropbox και το Google Drive για να έχουμε πάντα μαζί μας όλες τις παρουσιάσεις χωρίς να πιάνουν χώρο, ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε επίσης και σε συσκευές με Miracast και AirPlay. Διατίθεται δωρεάν στο Play Store και προς το παρόν έχει ένα ασήμαντο προβληματάκι, καθώς δε συνδέεται με το ενσωματωμένο πλήκτρο του Chromecast, αλλά πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη "Μετάδοση οθόνης" στη μπάρα ειδοποιήσεων της συσκευής μας. Ελπίζουμε να φτιάξουν και αυτό σύντομα.

1 στο: "FocalCast: Κάντε επαγγελματικές παρουσιάσεις σε τηλεόραση από το Android κινητό σας με τη βοήθεια του Chromecast!"