Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Έρχεται σημαντική αναβάθμιση του Android Wear που θα κάνει τα ρολόγια μας λιγάκι πιο χρήσιμα


Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσεις Android Wear smartwatch σήμερα και η Google το γνωρίζει αυτό. Έτσι με το επερχόμενο update του συστήματος, προσπαθεί να κάνει ακόμα πιο χρήσιμη την πλατφόρμα, για να μας πείσει να αποκτήσουμε την πρώτη μας συσκευή, αποφεύγοντας τον εξίσου άχρηστο ανταγωνιστή, Apple Watch. Τι νέο περιλαμβάνει;

Μόνιμα ανοιχτές εφαρμογές

Πρώτο και κύριο η συμπεριφορά των εφαρμογών η οποία είναι πλέον πολύ καλύτερη και εξυπηρετική. Συγκεκριμένα αν χρησιμοποιούμε μία εφαρμογή όπως για παράδειγμα τους χάρτες, μπορούμε να την κλειδώσουμε μόνιμα στην οθόνη της συσκευής μας μέχρι να τελειώσουμε το σκοπό για τον οποίο την ανοίξαμε. Η βελτίωση της όλης υπόθεσης είναι ότι όταν κατεβάζουμε το χέρι μας και άρα δεν την κοιτάμε, η οθόνη μετατρέπεται σε ασπρόμαυρη για να εξοικονομήσει ενέργεια. Στα smartwatch με Amoled οθόνες αυτό σημαίνει μεγάλη βελτίωση της αυτονομίας, καθώς σε αυτές τα μαύρα pixel είναι τελείως ανενεργά.


Αυτόνομη σύνδεση σε WiFi δίκτυα

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι η σύνδεση σε WiFi δίκτυα, για τις συσκευές που διαθέτουν την αντίστοιχη κεραία. Με αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούμε να... ξεχάσουμε το smartphone μας στο σπίτι και στο πρώτο WiFi δίκτυο που θα συνδεθούμε, να ειδοποιηθούμε για τυχόν κλήσεις ή μηνύματα στα οποία μπορούμε να απαντήσουμε κιόλας, ενώ θα μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε τις εφαρμογές του smartphone! Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι το smartphone να έχει ενεργοποιημένη τη σύνδεση στο ίντερνετ.

...και τα λοιπά

Τρίτη στη σειρά η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των ειδοποιήσεων, με μία απλή κίνηση του καρπού, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν έχουμε τα χέρια μας γεμάτα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ανανεωμένος launcher με τον οποίο μπορούμε με ένα άγγιγμα να βρούμε τις εφαρμογές και τις επαφές μας. Τέλος αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε ή να πληκτρολογήσουμε για να απαντήσουμε σε ένα μήνυμα, μπορούμε να ζωγραφίσουμε ένα emoji για ευκολία (ας όψεται το Apple Watch).Βλέπουμε λοιπόν ότι το Android Wear εξελίσσεται και τουλάχιστον οι δύο πρώτες βελτιώσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με την άφιξη του Apple Watch σίγουρα θα δούμε και άλλα πράγματα καθώς ως γνωστόν ο ανταγωνισμός κάνει καλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι δύο πλατφόρμες παραμένουν αδιάφορες... προς το παρόν.

5 στο: "Έρχεται σημαντική αναβάθμιση του Android Wear που θα κάνει τα ρολόγια μας λιγάκι πιο χρήσιμα"