Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Huawei Watch: Το πρώτο smartwatch της Huawei είναι και το πιο ωραίο που έχουμε δει μέχρι σήμερα


Η Huawei είναι και επίσημα ο νεότερος κατασκευαστής που μπαίνει στο χορό του Android Wear, παρουσιάζοντας τη δική της ιδέα για το πώς πρέπει να είναι ένα σωστό smartwatch. Δημιουργώντας το εκ του ασφαλούς αφού έχουν κυκλοφορήσει ήδη διαφόρων τύπων smartwatch, το Huawei Watch είναι ένα στρόγγυλο ρολόι με πολύ όμορφη σχεδίαση και τα γνωστά χαρακτηριστικά που έχουμε δει στον ανταγωνισμό.

Χαρακτηριστικά

  • Οθόνη: Amoled 1.4" @ 400 x 400p με επικάλυψη από ζαφείρι
  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 400 @ 1.2GHz
  • Μνήμη: 512ΜΒ RAM - 4GB αποθήκευση
  • Μπαταρία: 300mAh
  • Ιδιότητες: Πιθανότατα αδιάβροχο (IP67), αισθητήρας καρδιακών παλμών, βαρόμετρο, μεταλλικό με δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ


Τρία είναι τα πράγματα που μπορούν να κάνουν το Huawei Watch να ξεχωρίσει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτά είναι η σχεδίαση, η τιμή που θα κυκλοφορήσει και η ποιότητα της οθόνης. Το πρώτο το βλέπουμε και είναι καταπληκτικό, το δεύτερο δεν το γνωρίζουμε αλλά οποιαδήποτε τιμή κάτω από τα 200 ευρώ θα είναι μια χαρά (δεν το πιστεύουμε όμως), ενώ το τρίτο είναι ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Η οθόνη του λοιπόν έχει τη μεγαλύτερη ανάλυση της αγοράς, είναι Amoled πράγμα που σημαίνει ότι θα κάνει πολύ καλή διαχείριση ενέργειας και διαθέτει επικάλυψη από ζαφείρι που ως γνωστό είναι ένα υλικό που δε χαράσσεται εύκολα. Σε συνδυασμό με την κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι το Huawei Watch φαίνεται πως είναι το ρολόι που μπορείς να κρατήσεις για πάντα.


Μοναδικό μειονέκτημά του είναι η μπαταρία των 300mAh αντί 400mAh που βλέπουμε σε άλλα μοντέλα, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί απαγορευτικό για την αγορά του. Θα κονταροχτυπηθεί με το LG Watch Urbane που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του, αλλά αν δε διορθωθεί λιγάκι η πλατφόρμα του Android Wear στους τομείς που αναφέραμε παλιότερα, συνεχίζει να μην υπάρχει λόγος να το αγοράσουμε.


2 στο: "Huawei Watch: Το πρώτο smartwatch της Huawei είναι και το πιο ωραίο που έχουμε δει μέχρι σήμερα"