HTC One M9: Χωρίς φαντασία αλλά όχι και αδιάφορη η νέα ναυαρχίδα της HTC


Κάθε χρόνο από την HTC περιμένουμε τα καλύτερα, ιδιαίτερα όσον αφορά τη ναυαρχίδα της και δεν κρύψαμε ποτέ την αγάπη μας για το M7 και το M8 που ήταν δύο πολύ πετυχημένες και πλήρεις συσκευές. Οι καινοτομίες, το design και οι ιδέες, άσχετα αν κάποιες από αυτές είναι ήταν αποτυχία, έκαναν την εταιρία μία από τις σημαντικότερες στο χώρο του Android, αυτό που είδαμε φέτος όμως είναι περισσότερο ένα πρόχειρο "πασάλειμμα" παρά μια ναυαρχίδα της HTC.

Η HTC φέτος μας έκανε να αναρωτηθούμε, τι χρειάζεται μια συσκευή για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και αποφασίσαμε πως τα κύρια χαρακτηριστικά είναι το design, το hardware και οι καινοτομίες στο λογισμικό του που θα το κάνουν ακόμα πιο εύχρηστο. Το HTC One M9 λοιπόν είναι μία συσκευή που διαθέτει όλα τα παραπάνω αλλά και κανένα από αυτά και θα σας εξηγήσουμε αμέσως γιατί έχουμε αυτή την περίεργη άποψη για αυτό.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 810 @ 1.5GHz A53 & 2.0GHz A57
  • GPU: Adreno 430
  • Μνήμη: 3GB RAM - 32GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: Super LCD3 5.0" @ 1920 x 1080p (441ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 20.7MP (HDR) με autofocus και dual LED flash, μπροστά 4MP (HDR)
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi ac, Bluetooth 4.1, GPS (Glonass), NFC, IR, FM radio, microUSB 2.0 (MHL 3.0, Host)
  • Μπαταρία: 2840mAh
  • Διαστάσεις: 144.6 x 69.7 x 9.6mm - 157g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 Lollipop (HTC Sense 7)


Ξεκινώντας από τα χαρακτηριστικά το M9 διαθέτει όλα τα αναμενόμενα σε μία κατηγορία που η Qualcomm είναι μονοπώλιο σε επίπεδο επεξεργαστή. Η μνήμη του είναι επαρκής και μπράβο στην HTC που επίλεξε φέτος οθόνη 1080p και δεν ξιπάστηκε με κάποια άλλη μεγαλύτερης ανάλυσης που θα ήταν κυριολεκτικά άχρηστη. Στη συνδεσιμότητα παίρνει άριστα δέκα όπως όλοι οι προκάτοχοί του, ενώ τη μεγάλη αναβάθμιση την έχουμε στο φακό της κάμερας, καθώς τα περσινά πειράματα με την UltraPixel dual camera ήταν επιεικώς απαράδεκτα.

Design

Για άλλη μια χρονιά η HTC επιλέγει το unibody μεταλλικό design που μας έχει συνηθίσει τα προηγούμενα δύο χρόνια και εδώ που τα λέμε, όταν όλοι στρέφονται σε αυτό το υλικό θα ήταν βλακεία να μην το εκμεταλλευτεί για ακόμη μια χρονιά. Η συσκευή κρατάει επίσης τη σωστή διάσταση των πέντε ιντσών που τόσο μας έχει λείψει με τα phablet και τα mini tablet που παρουσιάζονται ως τηλέφωνα, ενώ δεν προσπάθησε να μας πείσει με ανούσια χαρακτηριστικά όπως πολύ λεπτό design και άλλα τέτοια. Από την άλλη κρατάει σταθερά και τα δύο Boomsound ηχεία στο μπροστά μέρος, που έκαναν το προηγούμενο One το απόλυτο τηλέφωνο από άποψη ακουστικής.


Λογισμικό

Από άποψη λογισμικού το Sense UI είναι ίσως το πιο ανεκτό custom γραφικό περιβάλλον πέρα από το προεπιλεγμένο του Android και η HTC μας έχει αποδείξει ότι το εξελίσσει και το κάνει κάθε χρόνο ακόμη καλύτερο. Ο συνδυασμός του επίσης με το Android 5.0 είναι κάτι που θέλουμε πολύ να δούμε από κοντά και πιστεύουμε ότι θα είναι κλειδί της επιτυχίας του (αν αυτή έρθει).

Ποιο είναι το πρόβλημά του M9;

Αυτό που λείπει από το M9 είναι το κάτι παραπάνω που θα σε πείσει να ξοδέψεις τα 700+ ευρώ που θα κοστίζει. Σε μία χρονιά όπου σχεδόν όλες οι ναυαρχίδες θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά πάνω κάτω και όταν η LG και η Samsung κάνουν άλματα στο design, το M9 μοιάζει καταδικασμένο επειδή απλά δεν προσφέρει κάτι νέο. Όσον αφορά τη μοναδική αναβάθμιση σε σχέση με το M8 αυτή βρίσκεται στην κάμερα των 20.7MP, κάτι που μας είχε προσφέρει η Sony με το Xperia Z1 πριν από ενάμιση χρόνο!!!

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την HTC όμως είναι η οπτική συγγένεια με το περσινό M8, κάτι που δε δίνει κανένα λόγο στους πελάτες της να αγοράσουν τη νέα της συσκευή, ενώ δε γίνεται να βελτιώνεις ελάχιστα το προηγούμενο μοντέλο για τρίτη συνεχή χρονιά. Δείχνει στασιμότητα.


Πότε θα κυκλοφορήσει;

Θα το δούμε στην αγορά το Μάρτιο του 2015 και πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος επιτυχίας της συγκεκριμένης συσκευής, η τιμή! Αν λοιπόν κυκλοφορήσει στα 600 ευρώ θα το αγόραζα πολύ άνετα, αν έχεις όμως ήδη το M8 δε χρειάζεται επ' ουδενί να αναβαθμίσεις σε Μ9. Αν όμως το θέλεις κολασμένα, τσίμπησέ το προς το τέλος του καλοκαιριού όπου η τιμή του θα είναι ακόμη χαμηλότερη.

Σχόλια

  1. Το ίδιο με το M8 είναι απλώς με φυσιολογική κάμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι έκανες την καλύτερη περίληψη του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέβαια θα το προτιμούσα σε σχέση με το S6 γιατί έχει μεγαλύτερη μπαταρία, κάρτα sd και όχι μία overkill οθόνη, όπως το S6, που το μόνο που "προσφέρει" είναι ότι χαλάει περισσότερη μπαταρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ το ίδιο. Για τους γνώστες η HTC είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες