Το HTC One Μ8 είναι το πιο πλήρες smartphone που έχουμε δει μέχρι σήμερα! [Ανανέωση]


Όταν έχεις κερδίσει το βραβείο του καλύτερου smartphone για το 2013, έχεις και την ηθική υποχρέωση να παρουσιάσεις ένα καλύτερο επόμενο μοντέλο για το νέο έτος. Αυτό συμβαίνει φέτος στην HTC που αφήνει στο παρελθόν το περσινό HTC One (M7) και μας παρουσιάζει το φετινό HTC One (M8), το οποίο διαθέτει βελτιώσεις σε σημαντικούς τομείς που έλειπαν από το προηγούμενο.

Το νέο HTC One λοιπόν βασίζεται στο πολύ πετυχημένο design του περσινού μοντέλου, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά, το υλικό κατασκευής και το περιεχόμενο των υπηρεσιών και είναι πραγματικά το πιο πλήρες smartphone που έχουμε δει μέχρι σήμερα!

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 801 @ 2.3GHz
  • GPU: Adreno 330
  • RAM: 2GB
  • Μνήμη: 16GB / 32GB (microSD)
  • Οθόνη: Super LCD3 5 ιντσών @ 1920 x 1080p (441ppi)
  • Κάμερα: Πίσω διπλή Ultrapixel 4MP, μπροστά 5MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G / LTE, WiFi ac, Bluetooth 4.0, GPS (Glonass) NFC, IR, microUSB (OTG)
  • Μπαταρία: 2600mAh
  • Διαστάσεις: 146.4 x 70.6 x 9.4mm - 160gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KitKat (Sense UI 6)


Ξεκινώντας από τα χαρακτηριστικά του το νέο HTC One είναι πραγματικά το τηλέφωνο που διαθέτει τα πάντα! Ο επεξεργαστής, η GPU και η RAM υπόσχονται λειτουργία χωρίς προβλήματα ακόμα και σε βαριά παιχνίδια, η συνδεσιμότητά του είναι υπερπλήρης με 4G, NFC και θύρα υπερύθρων, ενώ η οθόνη του δεν υπερβάλει καθώς είναι ανάλυσης 1080p και κατασκευής Super LCD3. Στο θέμα του design που η HTC μας έβαλε τα γυαλιά με το περσινό One, το φετινό μοντέλο του μοιάζει πάρα πολύ με τη διαφορά ότι πλέον είναι σχεδόν εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένο από μέταλλο και γυαλί, με τις γωνίες του να έχουν επανασχεδιαστεί για να είναι πιο στρογγυλεμένες.

Ένα πανέμορφο μεταλλικό τηλέφωνο λοιπόν με κορυφαία χαρακτηριστικά. Το κρατάμε αυτό.

Λογισμικό

Το νέο HTC One φοράει φυσικά την τελευταία έκδοση του Android (4.4.2) με την επικάλυψη της έκτης έκδοσης του Sense UI (Sixth Sense) και υπάρχουν πολύ καλά νέα και για τα δύο λογισμικά. Όσον αφορά το HTC Sense, πλέον οι σημαντικότερες εφαρμογές του θα διατίθενται και μέσω του Play Store για να μπορεί η HTC να τις αναβαθμίζει γρηγορότερα, χωρίς να περιμένει μία γενική αναβάθμιση του συστήματος. Αυτό βέβαια θα ήταν ένας κακός οιωνός για τις αναβαθμίσεις του One όμως οι υπεύθυνοι της εταιρίας μας διαβεβαίωσαν ότι θα φοράει την τελευταία έκδοση του Android και του Sense UI τουλάχιστον για δύο χρόνια! Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να δούμε και πόσο γρήγορα θα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις Nexus συσκευές.

Το HTC One ξεκλειδώνει "χτυπώντας" την οθόνη δυο φορές, η κάμερα ανοίγει και με τα πλήκτρα του ήχου αν το κρατάμε στο πλάι, ενώ όταν κάποιος μας καλεί δε χρειάζεται να πατήσουμε κάποιο πλήκτρο, παρά να βάλουμε στο αυτί μας το τηλέφωνο. Βοηθητικές βελτιώσεις αλλά δεν είναι οι σημαντικότερες. Με το νέο power saving mode, το νέο HTC One έχει μεγαλύτερη αυτονομία από το παλιό κατά 40% και συγκεκριμένα η διάρκεια ζωής της φτάνει τις δύο εβδομάδες στο 100% ή τις 15 ώρες στο 5%. Απλά απίστευτο!



Κάμερα

Η HTC είναι η μοναδική εταιρία που έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό σε επίπεδο κάμερας, επιλέγοντας από το περσινό κιόλας μοντέλο, τα Ultrapixel και όχι τα Megapixel. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι στον ίδιο φακό η HTC επιλέγει να βάλει μεγαλύτερα και όχι περισσότερα pixel πετυχαίνοντας έτσι την ίδια ή και καλύτερη απόδοση στη φωτογραφία. Φέτος η κάμερα των 4UP γίνεται διπλή και με τη βοήθειά της μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες με μεγαλύτερο βάθος και να επεξεργαστούμε το focus ακόμα και μετά τη λήψη τους.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει φυσικά και με το κατάλληλο λογισμικό αλλά η HTC το πετυχαίνει μέσω hardware διαμορφώνοντας τη φωτογραφία από τη βάση της. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα σκεφτείτε τις 3D τηλεοράσεις. Μπορούν να προβάλουν οποιαδήποτε ταινία σε 3D αλλά δεν είναι το ίδιο όταν η ταινία έχει γυριστεί με κάμερες 3D.

Ένα ακόμη bonus για τους λάτρεις της φωτογραφίας.


Διαθεσιμότητα, τιμές & άλλα

Το HTC One λοιπόν θα κυκλοφορήσει στα τέλη Απριλίου σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Αυστραλία, Η.Π.Α και Ταϊβάν μεταξύ 650 και 700 ευρώ, με τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν. Μαζί του θα δούμε και ένα Google Play edition μοντέλο το οποίο στην Αμερική θα κοστίζει 700 δολάρια, με το παλιό μοντέλο να έχει μειωμένη τιμή κατά 100 δολάρια.

Η HTC υπόσχεται επίσης δωρεάν επισκευή σπασμένης οθόνης μέσα στο πρώτο 6μηνο της αγοράς, αλλά αυτό θα ισχύσει μάλλον για την αγορά της Αμερικής ενώ όσον αφορά το περσινό HTC One, θα αναβαθμιστεί σε Sense 6 μέσα στην Άνοιξη.

Συνολικά είναι το πληρέστερο Android smartphone που έχουμε δει, χωρίς υπερβολές, με ωραίο design και στις σωστές διαστάσεις. Ωραίο θα ήταν επίσης αν πωλούνταν πιο κοντά στα 600 ευρώ παρά στα 700 αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Σωστά;

[Ανανέωση] Η τιμή του στην Ελλάδα ορίστηκε στα 750€ και είναι μάλλον απαγορευτική ασχέτως αν η ποιότητα κατασκευής του είναι εξαιρετική.

Σχόλια

  1. Για μένα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη το όνομα της εταιρίας. Έχει σοβαρές ζημιές και ενδεχομένως να μας αφήσει χρόνους. Επίσης θεωρώ την μπαταρία του μικρή σε σχέση με το τι λέει η εταιρεία σχετικά με την αυτονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα το πιο πληρες.
    Ενα τουβλο και μισο ειναι, με ενα τιτανοτεραστιο bottom bezel.

    AVOID AT ALL COSTS!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κινητό χωρίς αποσπώμενη μπαταρία για την ώρα δύσκολο. Στα υπόλοιπα είναι τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Δε χρειάζεται όλες οι εταιρίες να βγάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά και να μετράμε ιντσα-ιντσα, πιξελ-πιξελ και gb-gb τις διαφορές. ο καθένας επιλέγει με βάση της ανάγκες. εγω θέλω πέρα από ένα συμπαθητικο επεξεργαστη και μια RAM στο 1 GB τουλάχιστον

    μινιμουμ 16 GB αποθυκευτικό
    SD αδιαπραγμάτευτα

    να μην έιναι κουμούτσα ( τώρα σε αυτό παίζουν ρόλο τα οθόνη/bezels )
    αξιοπρεπή μπαταρία όσον αφορά στην αυτονομία
    θα ελέγα και αποσπώμενη μπαταρία, αλλά μόνο η samsung πλεόν το διατηρεί.

    για αυτό και έχω επιλέξει και δε βλέπω να το αλλάζω για καιρό ακόμα το S3 και ας μην πολυσυμπαθώ τα προιόντα της samsung (αν ειχα δώσει και κάνα φραγκο παραπάνω για την LTE έκδοση με τα 2 GB δεν νομίζω να το αλλάζα μέχρι να λιώσει )

    τούτο δω το ONE είναι το μόνο που εδώ και καιρό με κάνει να λέω, ότι ίσως βρω κάνα συμπαθητικό τηλέφωνο για όταν θέλω χρειαστεί να αλλάξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιο πλήρες smartphone που έχουμε δει μέχρι σήμερα, μέχρι να βγει το πολυαναμενόμενο OnePlus !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρουμε κάτι για ασύρματη φορτιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άσχημο το βλέπω και λίγο παντόφλα. Μέχρι 300 τα δίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες ένα τηλέφωνο που το βρίσκεις ωραίο γιατί έχει ενδιαφέρον η άποψή σου.

      Διαγραφή
    2. χαχα με αυτά τα λεφτά γιατρέ παίρνω galaxy s4(315ευρω) ή LG G2 (325ευρω) και ένα nexus 5(298ευρω) και ένα μεγάλο σέρβις της μηχανής για την καλοκαιρινή μου εξόρμηση. Δεν είναι ωραίο?

      Διαγραφή
    3. Τα λεφτά είναι πολλά δε διαφωνώ αλλά είσαι από τους λίγους που λένε ότι είναι άσχημο.

      Διαγραφή
    4. αυτό είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η ομορφιά είναι οφθαλμαπάτη και διαρκεί όσο και η λαχτάρα της κατάκτησης.

      Διαγραφή
    5. Θα συμφωνήσω. Άλλωστε την υποκειμενική μας γνώμη λέμε ο καθένας μας.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;