Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Η αναβάθμιση της OmniROM σε Android 5.0 πλησιάζει αλλά από ότι φαίνεται όχι για πολλές συσκευές


Όσοι περιμένετε πώς και πώς την αναβάθμιση της Omni σε Android 5.0 και δε διαθέτετε μία Nexus συσκευή, μάλλον θα απογοητευτείτε από τα νέα. Η ομάδα θέλησε να ενημερώσει τους fan της για το σημείο που βρίσκεται η δουλειά τους, σημειώνοντας ότι αυτό που τους λείπει κυρίως για να υποστηρίξουν περισσότερα μοντέλα είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Ξεκαθαρίζοντας κατ' αρχάς τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να συμπεριληφθεί μία συσκευή στην αναβάθμιση σε Lollipop, τρία είναι τα ζητούμενα:

  1. να υπάρχει διαθέσιμος ο κώδικας του πυρήνα (kernel) από τη "μαμά" εταιρία,
  2. να υπάρχει custom recovery για τη συσκευή,
  3. να υπάρχει τουλάχιστον ένας υπεύθυνος για τη συντήρηση κάθε συσκευής

Το πρώτο είναι ξεκάθαρο και το δεύτερο είναι κάτι που γίνεται εύκολα, αλλά όσον αφορά το τρίτο οι υπεύθυνοι σημειώνουν ότι υπάρχουν συσκευές που μπορούν αποδεδειγμένα να τρέξουν Lollipop, αλλά δε συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα τους λόγω έλλειψης συντηρητή.

Μας έδωσαν όμως και μία ιδέα για τις συσκευές που θα πάρουν σύντομα τα πρώτα nightlies, μεταξύ των οποίων πολλά Nexus, τα Galaxy S2 και Galaxy S4, το Oppo Find 7a και τα Xperia Z και ZL. Αυτή δεν είναι φυσικά η τελική λίστα, καθώς μετά την ανακοίνωση του προβλήματος ενδέχεται πολύς κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους.

Ερώτηση: Μήπως τελικά πεθαίνει το project της Omni;

39 στο: "Η αναβάθμιση της OmniROM σε Android 5.0 πλησιάζει αλλά από ότι φαίνεται όχι για πολλές συσκευές"