Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Νέο All-in-One εργαλείο κάνει root στις Android One συσκευές και σε άλλες με MT6582 επεξεργαστή


Μπορεί επίσημα οι Android One συσκευές να μην κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις αποκτήσουμε μέσω ίντερνετ. Υπάρχουν επίσης και αυτές που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά όπως ο MT6582 επεξεργαστής της Mediatek, ο οποίος εγγυάται τη συμβατότητα ROM, recovery και άλλων εργαλείων μεταξύ τους.

Έχουμε λοιπόν ένα νέο εργαλείο για να κάνουμε root στη σειρά Android One και κατ' επέκταση σε όλες τις συσκευές με τον MT6582, το οποίο έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα των All-in-One Toolkit που γνωρίσαμε παλιότερα. Για να θυμίσουμε τα All-in-One Toolkit είναι αυτοματοποιημένες μέθοδοι root, οι οποίες μας απαλλάσσουν από την πληκτρολόγηση εντολών στο τερματικό, κάνοντας τη διαδικασία πανεύκολη και ακίνδυνη. Το συγκεκριμένο λοιπόν μπορεί να κλειδώσει / ξεκλειδώσει τον bootloader, να εγκαταστήσει μία custom recovery ή να επαναφέρει τη στον stock στη συσκευή μας και φυσικά να κάνει root, με λίγα κλικ στον υπολογιστή.

Για να το χρησιμοποιήσουμε λοιπόν θα χρειαστούμε:




Η διαδικασία

Ακολουθείτε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη!

  • Κατεβάζουμε το *.zip αρχείο του toolkit και το αποσυμπιέζουμε στον υπολογιστή μας.
  • Τρέχουμε το αρχείο "ALL-IN-ONE-TOOL.bat".
  • Ακολουθούμε τις οδηγίες στην οθόνη μας, δίνοντας αριθμητικά τις επιλογές που θέλουμε.
  • Συνδέουμε τη συσκευή μας μέσω USB στον υπολογιστή.

Για άλλες MT6582 συσκευές

Αν έχετε μία συσκευή που φέρει τον ίδιο επεξεργαστή αλλά δεν είναι της σειράς Android One, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το toolkit αλλά υπό προϋποθέσεις:

  1. Όσον αφορά τον bootloader, είναι συνήθως ξεκλείδωτος στις κινέζικες συσκευές, αλλά δεν πειράζει αν προσπαθήσετε να τον ξεκλειδώσετε, αφού το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να αποτύχει απλά η εντολή "adb oem unlock" που δίνει το εργαλείο.
  2. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε custom recovery, μπορείτε να το κάνετε άφοβα αν η συσκευή σας διαθέτει ίδιο μέγεθος οθόνης με τα Android One τηλέφωνα. Μπορείτε όμως να βρείτε μία recovery συγκεκριμένα για τη συσκευή σας και να την αποθηκεύσετε στο φάκελο του toolkit, αντικαθιστώντας την παλιά.
  3. Όσο για το root, θα πετύχει σίγουρα αν εγκατασταθεί σωστά η custom recovery. 

Το συγκεκριμένο toolkit μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέλος και στις Nexus συσκευές, αρκεί να αντικαταστήσουμε τα αρχεία recovery με τα αντίστοιχα δικά τους. Περισσότερες πληροφορίες και αναβαθμίσεις θα βρείτε στο νήμα του στο XDA.

1 στο: "Νέο All-in-One εργαλείο κάνει root στις Android One συσκευές και σε άλλες με MT6582 επεξεργαστή"