Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Taskbar: Εγκαταστήστε την μπάρα των Windows στην Android συσκευή σας


Τα Windows είναι το πιο γνωστό λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη και αυτό που αναγνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε μία οθόνη υπολογιστή. Ειδικά η μπάρα στο κάτω μέρος με το πλήκτρο "Έναρξη" είναι το σήμα κατατεθέν του και πολλά λειτουργικά συστήματα (κυρίως Linux-based) τη μιμούνται για να προσφέρουν στο χρήστη ένα πιο οικείο γραφικό περιβάλλον.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και στο Android αν το χρησιμοποιούμε με φυσικό πληκτρολόγιο και θέλουμε να έχουμε ένα παρόμοιο περιβάλλον, καθώς το σημερινό έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις οθόνες αφής και όχι το ποντίκι. Εγκαθιστώντας λοιπόν το Taskbar θα έχουμε μία μπάρα ίδια με αυτή των Windows πάνω από τη navigation bar του Android, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε εφαρμογές, φακέλους, ρυθμίσεις και επαφές. Αν έχουμε και το Xposed framework στη συσκευή μας, μπορούμε να έχουμε το πλήκτρο "Έναρξη" και πάνω στη nav bar για να γλιτώσουμε ακόμη περισσότερο από τον πολύτιμό μας χώρο.

Αν λοιπόν έχετε μπει στον κόπο να εγκαταστήσετε το Android σε κανένα παλιό netbook και δε σας βολεύει η χρήση του, το Taskbar ίσως να είναι η λύση που ψάχνετε. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store, αλλά υπάρχουν και κάποιοι χαρακτηριστικά επί πλήρωμή εντός της εφαρμογής.

7 στο: "Taskbar: Εγκαταστήστε την μπάρα των Windows στην Android συσκευή σας"