Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαταστήστε το PS4 Remote Play σε όλες τις Android συσκευές χωρίς root!


Ένα από τα τρομερά χαρακτηριστικά της σειράς Xperia Z3 της Sony είναι η χρήση της Android συσκευής μας ως δεύτερη οθόνη όταν παίζουμε Play Station και πρόσφατα δείξαμε έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή σε όλες τις συσκευές, ασχέτως αν είναι κατασκευής Sony ή όχι. Η μεγάλη προϋπόθεση ήταν ότι έπρεπε να έχουμε κάνει root στη συσκευή μας, καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος να εγκαταστήσουμε τις απαραίτητες βιβλιοθήκες στο system partition.

Από σήμερα όμως η επίσημη εφαρμογή PS4 Remote Play έχει γίνει port και λειτουργεί σε όλες τις συσκευές με Android 4.4+ (ή 2.2+, θα το δούμε αυτό). Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το μεταποιημένο apk αρχείο στη συσκευή μας, αφού πρώτα ενεργοποιήσουμε τις "Άγνωστες πηγές" στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ασφάλεια". Επιπροσθέτως μπορούμε αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε και το Dualshock Manager για τη διαχείριση του χειριστηρίου μας, αλλά για αυτό θα χρειαστεί να έχουμε κάνει root. Πρέπει να αποθηκεύσουμε το apk στη διαδρομή "/system/app" και να της αλλάξουμε τα δικαιώματα σε rw-r-r- (οδηγίες εδώ).

Για τους κατόχους συσκευών με Android 5.0, υπάρχουν προς το παρόν κάποια προβλήματα με τη σύνδεση με το PS4 και έτσι θα πρέπει να ανοίξουμε τις ανάλογες πόρτες στο οικιακό router (TCP 9295 και 9293, UDP 9296 και 9297).

Μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα αρχεία και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο νήμα του στο XDA, κάτι που θα χρειαστείτε σίγουρα, καθώς κάθε νέα έκδοση της επίσημης εφαρμογής θα γίνεται port οπότε θα διατίθεται και εκεί.

51 στο: "Εγκαταστήστε το PS4 Remote Play σε όλες τις Android συσκευές χωρίς root!"