Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

I don't want you!: Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις ένα mod διορθώνοντας παράλληλα προβλήματα όπως το softbrick


Κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να εγκαταστήσουμε ένα νέο mod για να βελτιώσουμε τη συσκευή μας, το πρώτο πράγμα που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να κάνουμε, είναι ένα backup μέσω recovery σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Η διαδικασία αυτή όμως είναι βαρετή, χρονοβόρα και πιάνει χώρο στη συσκευή μας, για αυτό το λόγο λοιπόν δημιουργήθηκε το "I don't want you!".

Πρόκειται για ένα έξυπνο πρόγραμμα για Windows υπολογιστές, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να απεγκαταστήσει οποιοδήποτε mod από τη συσκευή μας, διορθώνοντας παράλληλα προβλήματα όπως το softbrick και το bootloop. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δε διαγράφει τα δεδομένα μας, σε αντίθεση με την καθαρή εγκατάσταση της ROM από πάνω.


Για να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει πριν πειράξουμε τη συσκευή μας, να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας μαζί με κάνα δυο άλλα απαραίτητα προγραμματάκια (JDK, NET framework, ADB drivers) και να εξάγουμε το system partition στον υπολογιστή μας (η πρώτη επιλογή). Στη συνέχεια και αφού έχουμε εγκαταστήσει το mod που θέλουμε στη συσκευή μας, το "I don't want you!" αναγνωρίζει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο system partition και δημιουργεί ένα "update.zip" αρχείο που το φλασάρουμε μέσω recovery για να φύγει το mod.

Έτσι έχουμε πάντα διαθέσιμο ένα backup της εργοστασιακής ROM στον υπολογιστή μας, ενώ δε χρειάζεται να κάνουμε κάθε τρεις και λίγο backup μέσω recovery. Θα το βρείτε στο νήμα του στο XDA.

11 στο: "I don't want you!: Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις ένα mod διορθώνοντας παράλληλα προβλήματα όπως το softbrick"