Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

YouTube Music Key: Η νέα μουσική υπηρεσία του YouTube που συνεργάζεται με το Google Play Music


Μπορεί το YouTube να είναι μία υπηρεσία κοινής χρήσης και προβολής βίντεο, όμως οι περισσότεροι από εμάς τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιούμε και για να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική. Αυτό φυσικά το γνωρίζει η Google η οποία αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί με την υπηρεσία Music Key που είναι διαθέσιμη ήδη από σήμερα. Τι περισσότερο προσφέρει όμως το Music Key σε σχέση με το απλό και δωρεάν YouTube;

Το Music Key ξεχωρίζει τη μουσική από τα υπόλοιπα βίντεο μέσω της καρτέλας "Μουσική" η οποία βρίσκεται από σήμερα στην κεντρική σελίδα του. Εκεί θα βρούμε προτάσεις για τραγούδια που ακούσαμε παλιότερα, μίξεις αλλά και τα βίντεο κλιπ πολλών από τα κομμάτια που έχουμε ανεβάσει στο Google Play Music! Όλα φυσικά μπορούμε να τα ακούσουμε δωρεάν αλλά με διαφημίσεις!

Με μία συνδρομή της τάξεως των 7,99 δολαρίων (αργότερα θα γίνει 9,99 δολάρια), οι διαφημίσεις εξαφανίζονται, ενώ έχουμε τη δυνατότητα μέσω της Android εφαρμογής του YouTube, να "κατεβάζουμε" όποια βίντεο θέλουμε για offline αναπαραγωγή αλλά και να ακούμε τη μουσική μας ενώ η εφαρμογή έχει ελαχιστοποιηθεί! Το YouTube επίσης θα μας εμφανίζει και ολόκληρα τα άλμπουμ καλλιτεχνών, για να τα ακούσει και να τα κατεβάσει, κάτι που είναι δύσκολο σήμερα να κάνει κανείς με ευκολία.


Ένα επίσης καλό νέο είναι το γεγονός ότι το YouTube Music Key θα είναι δωρεάν για όσους έχουν ήδη συνδρομή στο Google Play Music All Access. Έτσι κερδίζουμε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, ενώ και η Google εκμεταλλεύεται επιτέλους την τεράστια συλλογή μουσικής που διαθέτει το YouTube, δυναμώνοντας παράλληλα τις πωλήσεις του All Access.

Το Music Key θα είναι για λίγο καιρό beta φάση ενώ η επίσημη σελίδα του βρίσκεται εδώ: youtube.com/musickey.


4 στο: "YouTube Music Key: Η νέα μουσική υπηρεσία του YouTube που συνεργάζεται με το Google Play Music "