Επιδρομή στην Κίνα s03e03: Παίρνουμε 'μυρωδιά' από Android One στα 67 ευρώ με το THL T6S


Από την ημέρα που είδα τα πρώτα Android One τηλέφωνα πραγματικά ενθουσιάστηκα! Όχι γιατί δεν υπήρχαν ήδη φθηνές Android συσκευές, χαμός γίνεται στην Κίνα, αλλά επειδή επιτέλους μπορούμε να αποκτήσουμε ποιοτικές συσκευές με κόστος κάτω από τα 100 ευρώ. Είναι πραγματικά φανταστικό το γεγονός να μπορεί να αγοράσει ο καθένας ένα smartphone σε προσιτή τιμή, μόλις επτά χρόνια από τη μαζική κυκλοφορία τους.

Δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να έρθει στην Ελλάδα ένα από τα τρία πρώτα Android One τηλέφωνα, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν οι Κινέζοι οι οποίοι είναι μανούλες στο copy - paste! Το THL T6S λοιπόν είναι μία συσκευή με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι το ίδιο ποιοτική και το κυριότερο, θα υπάρξουν πολλές custom ROM για αυτή. Είναι κάτι σαν τη συγγένεια του Nexus One με το HTC Desire πριν από χρόνια, η οποία ήταν και ο μεγάλος παράγοντας για την επιτυχία του δεύτερου.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Mediatek MT6582M @ 1.3GHz
  • GPU: Mali 400 MP2
  • Μνήμη: 1GB RAM - 8GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: JDI IPS 5.0" @ 854 x 480p (196ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 5MP, μπροστά 0.3MP
  • Συνδεσιμότητα: 3G, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, dualSIM, ραδιόφωνο, microUSB 2.0 (OTG)
  • Μπαταρία: 1900mAh
  • Διαστάσεις: 71.6 x 143.9 x 8.2mm - 150g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KitKat


Συνοπτικά

Είχαμε πάθει την πλάκα μας με την τιμή των επίσημων Android One τηλεφώνων αλλά αυτή των 67 ευρώ είναι πραγματικά απίθανη! Πρώτον γιατί αναλογικά ρίχνει πολύ περισσότερο το budget και δεύτερον γιατί η συσκευή παραμένει το ίδιο ποιοτική και διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη οθόνη αν και όχι καλύτερη. Αν αποδειχτούν και σε βάθος χρόνου αξιόπιστες αυτές οι συσκευές θα μπορούμε να αγοράζουμε την επόμενη όποτε πραγματικά θέλουμε, θα μπορούμε να κάνουμε δώρο ένα smartphone στους φίλους ή τους γονείς μας και δε θα στενοχωριόμαστε αν πέσει και σπάσει, αφού θα το αντικαθιστούμε με άνεση.

Το μεγαλύτερο ερώτημα λοιπόν είναι η ποιότητα και αν και η Google εγγυάται για τα χαρακτηριστικά της, η THL εγγυάται για την κατασκευή. Μετά το review του THL T11 στο Dr. Android θέλουμε να βλέπουμε ακόμη περισσότερες συσκευές της εταιρίας από κοντά, για να επιβεβαιώσουμε το γεγονός ότι είναι όντως ποιοτικές. Η κατασκευή λοιπόν είναι απλά μια χαρά! Δεν είναι το HTC One M8 αλλά ούτε και μία ότι να 'ναι πλαστικούρα και σίγουρα θα αντέξει όσο οι συσκευές που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ακόμη και αν σπάσει όμως είπαμε... 67 ευρώ και ήρθε το καινούριο.




Αν η μισή επιτυχία είναι η κατασκευή, η άλλη μισή είναι το firmware και σίγουρα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το καθαρό Android. Ελαφρύ, εύκολο στη χρήση και στην τελευταία έκδοση (για λίγες μέρες ακόμα), εγγυάται την καλή λειτουργία . Το καλύτερο είναι ότι λόγω συγγένειας των χαρακτηριστικών με τις επίσημες Android One συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android 5.0, είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλο και κάποια ROM θα γίνει port και για αυτό και έτσι θα πάει και στη νέα έκδοση. Απόδειξη για το γεγονός αυτό είναι ότι το THL T6S πρωτοκυκλοφόρησε με Android 4.2.2 και τώρα φοράει την έκδοση 4.4.2.

Οφείλουμε να πούμε τέλος και όσα δε μας άρεσαν και νομίζω ότι η οθόνη είναι μεγάλη για την ιδιαίτερα χαμηλή ανάλυση της συσκευής. Θα την προτιμούσα στις 4.0 - 4.5 ίντσες αλλά και πάλι δεν είναι κάτι που θα με απωθούσε να την αγοράσω. Επίσης η κάμερα των 5MP είναι απλά άχρηστη. Φταίει ο φακός; Φταίει το λογισμικό; Δεν ξέρω αλλά θα τη χρησιμοποιήσουμε περισσότερο για να σκανάρουμε QR code παρά για φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα.

Το πόρισμα

Δεν υπάρχουν λοιπόν πολλά περισσότερα να πει κανείς ή να δώσουμε άλλες λεπτομέρειες καθώς η συσκευή έχει δημιουργηθεί με κεντρικό γνώμονα την τιμή και πραγματικά όταν μπαίνει στη μέση μία τέτοια τιμή και η συσκευή δεν έχει σοβαρά προβλήματα, τότε δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη για την απόκτησή της. Την πήραμε από το Pandawill (όπου έχει ανεβεί ήδη ένα πεντάευρω η τιμή της) και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Σχόλια

  1. Xρήστο το ThL T6S είναι πολύ δημοφιλές σε όσους ασχολούνται με τα Κινέζικα, ευχαριστούμε για το πλήρες review!
    Στην τιμή αυτή υπάρχει ένας ανταγωνιστής με ίδιο επεξεργαστή, RAM, έκδοση Android και οθόνη, αλλά με καλύτερη ανάλυση στα 720p ενώ έχει και καλύτερες κάμερες! Ο λόγος για το Elephone G4 που το ανακάλυψα εδώ http://www.to2c.com/elephone-g4-1gb-ram-4gb-rom-android-4-4-mtk6582-quad-core-5-0-inch-1280-720-ips-8-0mp-3g-wcdma-smartphone.html
    Aν το έχει κάποιος φίλος καλό θα ήταν να μας πει τις εντυπώσεις του, ενώ μακάρι να πάρουν αμφότερα Lollipop 5.0!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ γρήγορη η κίνηση απο την Omni, μακάρι να είναι και stable όπως κάθε φορά. Εγώ θα περιμένω και πάλη απο την SlimRom μιας και είναι η αγαπημένη μου.
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση φίλε. Θα αναμένω και την ενημέρωση σου για την SlimRom :D .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ακούω πολύ και τα Elephone τώρα τελευταία. Θα προσπαθήσω να βρω κανένα για να έχω ιδία άποψη. Να'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία συσκευή για δεύτερη ή για τους γονείς μου...σχετικά με την χαμηλή ανάλυση νομίζω βγαίνει και η έκδοση pro με 720p, η οποία κοστίζει 20 - 25 € παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατί αυτό εδώ παει πίσω??http://www.to2c.com/inew-v3-plus-2gb-ram-16gb-rom.html


    απο το σαι που λέι ο φίλος πιο πανω!!Κ τι τιμή είναι αυτή ρε παιδιά??Να μας τρελάνουν θέλουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τώρα που το έψαξα καλύτερα η έκδοση pro έχει οκταπυρηνο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα και καλύτερη ανάλυση!!! Σκοτώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Χρήστο, στο βίντεο δεν έδειξες πως τα πάει στο browsing. Είναι ικανοποιητικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ με την omni πορεύομαι εδώ και πολύ καιρό στο Nexus 5. Γιατρέ που παίρνεις τις ενημερώσεις για την OmniRom? Το site τους είναι επιεικώς απαράδεκτο δεν βρίσκω καμία πληροφορία! :-Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις δίκιο. Όλα τα download είναι εδώ: https://dl.omnirom.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχεις δίκιο. Το λέω και στο βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ήταν χάλια ή κάτι τρομερά εξαιρετικό θα το είχα αναφέρει. Δεν είναι όμως κάτι διαφορετικό από τις κοινές συσκευές του εμπορίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι βρε τα ξερω που είναι, απλά ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο μέρος με newsfeed, πάνω σε τι δουλεύει η ομάδα κτλ γιατί η main page δεν έχει και τίποτα. Και το FB τους που κοίταξα λίγα πράγματα. Τέλος πάντων! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα βγάζουν στο omnirom.org αλλά έχουν πολύ καιρό να γράψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. όπως πάνε οι Κινέζοι, σε λίγο καιρό θα βγάζουν τηλέφωνα μιάς χρήσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Doctor έχεις να μου προτείνεις κάποιο καλό κινέζικο Tablet 10άρι? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπααα, δεν το έχω ψάξει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστο εχουμε κανα νεο για το ποτε θα βγει η αναβαθμιση; Αξιζει να περιμενω ή να παω στην εργοστασιακη ROM για να παρω το lollipop?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχουν πει τίποτα νεότερο αλλά αν έχεις συσκευή που θα αναβαθμιστεί τώρα στα κοντά αξίζει να περιμένεις την επίσημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Chris αν μπορεις να βοηθησεις να καταλαβω...Κατεβασα στο tablet τη Mokee 5.0.2[εκδοση 20/1/2015 NIGHTLY] σημερα κι ολα μια χαρα κι ωραια.Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν αναγνωριζει την SD.Παρα πολυ καλη αλλα περιεργη rom.Εχει ενημερωσεις OTA [απο οτι λενε στο xda χωρις sd μαλλον δεν μπορεις?Και ο superuser??Ο δικος μου χαθηκε πλεον [ολων οπως διαβασα] και τωρα AN θελω μπορω να φλασαρω ξανα με ιδιο τροπο τον SU του chain fire να γινει Root η συσκευη??Θα χασω τα update ομως?η αν θελω μενω ετσι?..thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φλασαρεις κανονικά SuperSU και είσαι έτοιμος. Όσο για τα OTA νομίζω ότι δεν επηρεάζονται σε custom ROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστω chris..Χθες βραδυ πηρα την πρωτη ενημερωση χωρις προβλημα recovery[ εχω τωρα 6.0.51 και υπηρχε προειδοποιηση για καποιες recovery]. Τωρα πλεον δεν χρειαζομαι το CF root οποτε πολυ γρηγορα να φλασαρω το Vroot η kingo για να χρησιμοποιησω το SD Fixer δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα chris?[μονο μη χασω τα OTA updates με νοιαζει τωρα]..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φλασάρεις το SuperSU: download.chainfire.eu/supersu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δυστυχως chris φλασαροντας παλι το CF Root το προβλημα με την SD οχι μονο δεν λυθηκε [προκειται για bug της rom το εχουν ολοι στο forum] αλλα εχασα και τα OTA update(μου γραφει χειροκινητα τωρα).Τωρα θα πρεπει να ελεγχω για update να κατεβαζω το zip απο τη Mokee και μπαινοντας απο recovery να κανω παλι την ιδια διαδικασια, η κατι διαφορετικο?Kαι παλι install zip διαλεγουμε τωρα η update zip?Εξηγησε μου αυτο αν μπορεις και με συγχωρεις αν σε κουραζω :) thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. OK Chris βρηκα που ειναι ο φακελλος και το updater της Mokee, και το εκανα με το χερι.Φλασαρα και τη Philz touch 6.57.8 adv.ed. και Kernel και ξεμπερδεψα...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter