Pixel Battery Saver: Πανέξυπνη μέθοδος εξοικονόμησης ενέργειας για συσκευές με Amoled οθόνες


Το σημαντικότερο πρόβλημα που μας μένει να λύσουμε για να έχουμε πραγματικά ελεύθερη και φορητή επικοινωνία είναι η αυτονομία και με τις μπαταρίες που κυκλοφορούν σήμερα δεν το βλέπουμε να λύνεται σύντομα. Τουλάχιστον οι εταιρίες προσπαθούν έστω και με ημίμετρα να μας βοηθήσουν και ένα από αυτά είναι οι Amoled οθόνες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν το κάθε pixel χωριστά και όχι όλα μαζί όπως συνηθίζεται στον ανταγωνισμό.

Έχουμε δει πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό με επιτυχία, όπως το Active Display της Motorola και το Ultra Power Saving Mode της Samsung και για πρώτη φορά το βλέπουμε σε μία εφαρμογή εξοικονόμησης ενέργειας στο Play Store. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές που υπόσχονται μεγάλη οικονομία, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ανοιγοκλείνουν τα δίκτυα και να μας προσφέρουν λίγα λεπτά αυτονομίας, το Pixel Battery Saver είναι μία πρωτότυπη και συνάμα πολλά υποσχόμενη πρακτική.


Αυτό που κάνει στην ουσία είναι ότι απενεργοποιεί ένα μεγάλο αριθμό pixel στην οθόνη, τα οποία σταματούν να καταναλώνουν ενέργεια όταν δε λειτουργούν. Το κορυφαίο είναι ότι η απενεργοποίηση γίνεται σε μορφή πλέγματος και έτσι μπορούμε να λειτουργήσουμε κανονικά τη συσκευή μας ενώ στην ουσία η μισή οθόνη είναι σβηστή! Στις ρυθμίσεις φυσικά μπορούμε να διαμορφώσουμε το πλέγμα κάνοντάς το ακόμη πιο πυκνό, όμως θα μειωθεί δραστικά και η ορατότητα των εικονιδίων στην οθόνη, ενώ σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιείται αυτόματα όταν η μπαταρία μας πέσει κάτω από ένα επίπεδο που θα ορίσουμε.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και δεν είναι ανάγκη να έχετε συσκευή με Amoled οθόνη, καθώς η οικονομία μπορεί να επιτευχθεί και σε άλλους τύπους.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες