Πού πήγαν οι τεχνολογικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης οέο;


...και φτάνει επιτέλους το Σαββατοκύριακο και λες σήμερα δε σηκώνομαι από το κρεβάτι. Η μέρα αφιερώνεται σε αγκαλίτσες, γούτσου γούτσου και λιώσιμο στην τηλεόραση. Βλέπεις λοιπόν τις επαναλήψεις σου στο "Big Bang Theory", τα "Φιλαράκια" σου, το "Goal Χωρίς Σύνορα" με τον θεϊκό Πάνο Βόγλη και αν είσαι δεσποινίς, το "Joy" ή το "Join Us". Για εμάς όμως τους λάτρεις της τεχνολογίας δε λείπει κάτι; Πού πήγαν οι τεχνολογικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης οέο;

Πάνε οι εποχές που βλέπαμε τους "Hackers στο Alter" και λατρεύαμε τα προχωρημένα τους θέματα και την προσεγμένη αθυροστομία τους, ενώ δε θα ξεχάσουμε το "Escape στην ΕΤ1", την καλύτερη ίσως τεχνολογική εκπομπή που έχει μεταδοθεί μέχρι σήμερα στην ελληνική τηλεόραση. Από τότε μόνο το "60' Online" μπόρεσε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, μια σύγχρονη εκπομπή του Σκάι που γυρίζονταν μέσα σε κατάστημα του Public με περιεχόμενο όμως το οποίο ήταν για τους πολύ αρχάριους. Οι μήνες όμως πέρασαν και φέτος το Σεπτέμβριο περιμέναμε να δούμε μια καλή εκπομπή κρυμμένη στα προγράμματα των καναλιών, εις μάτην!


Τι συμβαίνει λοιπόν και σταμάτησαν οι τεχνολογικές εκπομπές στην Ελλάδα;

Μήπως φταίει η οικονομική κρίση; Το budget δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, αφού και χορηγοί υπάρχουν αλλά και το στήσιμο δε διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη εκπομπή της τηλεόρασης.

Μήπως το θέμα δεν είναι ενδιαφέρον; Καταλαβαίνω ότι ορισμένα τεχνολογικά θέματα φαίνονται κινέζικα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά από smartphone και tablet γνωρίζουμε όλοι και θέλουν να μάθουν ακόμα περισσότεροι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι "φτωχοί" πολίτες της χώρας που αγοράζουν 10.000 iPhone το πρώτο 48ωρο κυκλοφορίας και που δίνουν 5.000 κλικ ημερησίως στο Dr. Android, μία σελίδα πολύ εξειδικευμένη για τους περισσότερους, δεν ενδιαφέρονται για την τεχνολογία!

Μήπως δεν υπάρχουν άνθρωποι για να πλαισιώσουν αυτές τις εκπομπές; Σίγουρα υπάρχουν και αυτό αποδεικνύεται από τις αμέτρητες ερασιτεχνικές προσπάθειες που κυκλοφορούν στο YouTube με προσωπικές αγαπημένες μου το "Τhe Beta Show" αλλά και την εκπομπή του "Unregistered" (η οποία μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή), ενώ σίγουρα υπάρχουν νέοι δημοσιογράφοι οι οποίοι ψάχνουν την ευκαιρία τους στην τηλεόραση.

Αφού λοιπόν όλα μπορούν να γίνουν γιατί τελικά δεν έχουμε τεχνολογικές εκπομπές; Ο κυριότερος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι η μη ύπαρξη μιας ομάδας με γνώσεις, η οποία να μπορεί να στηρίξει το όλο εγχείρημα και να παρουσιάσει ένα σύνολο θεμάτων για όλα τα γούστα. Πάρτε για παράδειγμα το "Join Us" (πρώην "Joy") του Σκάι, το οποίο είναι απίστευτα φρέσκο και με τρομερή δομή που δε σε κουράζει. Διαθέτει 10 με 15 θέματα την ημέρα που είναι σούπερ χρήσιμα και ενδιαφέροντα για τις γυναίκες, γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να έχουμε ένα τεχνολογικό "Join Us";

Θέλετε απάντηση; Γιατί όσοι ασχολούνται σοβαρά με την τεχνολογία έχουν καταφύγει στο ίντερνετ, καθώς δεν έχουν θέση στη ελληνική τηλεόραση με τα παλιά μυαλά, όπως λέει πολύ σωστά και ο Mikeius σε ένα από τα επεισόδια του Μπραφ:


Γιατί όμως δε μαζεύονται όλοι αυτοί να κάνουν κάτι καλό και ποιοτικό; Πρώτα από όλα είναι δύσκολος ο συντονισμός, αλλά έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν από τις οποίες πήραμε και εμείς μια γεύση και δυστυχώς αντικρίσαμε καχυποψία. Το πρόβλημα είναι κυρίως στο γεγονός ότι μια τέτοια εκπομπή δεν έχει άμεσο κέρδος, κάτι που ψάχνουν οι περισσότεροι, ενώ πολλοί Έλληνες blogger κάνουν αυτό που κάνουν ως χόμπι και φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες. Αυτό αλλάζει αν βρεθούν οι κατάλληλοι χορηγοί, οι οποίοι όμως επενδύουν μόνο σε τηλεοπτικές και όχι ιντερνετικές εκπομπές.

Όλα αυτά βέβαια δε σημαίνουν ότι λείπουν οι καλές προσπάθειες από την ελληνική τηλεόραση, όπως για παράδειγμα οι "7 ημέρες" του Σκάι, μία εκπομπή που σίγουρα δεν είναι νεανική αλλά διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον ένθετο επιστήμης και τεχνολογίας, ενώ μας αρέσει επίσης και η ιντερνετική εκπομπή του Antenna "App Town Boy" που παίζεται στο webTV του. Πρόκειται όμως για προσπάθειες που δε μας γεμίζουν 100%.

Ποια είναι λοιπόν η γνώμη σας; Τι θα θέλατε να δείτε στην ελληνική τηλεόραση και τι σας έχει λείψει σε αυτή;

Σχόλια

  1. Οι Hackers ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους, τόσο σκηνοθετικά όσο και από πλευράς παρουσίασης! Νοσταλγία από την εποχή του Dial up, του Νapster, του Net Meeting και του κατεβάσματος μετά τις 10 το βράδυ με τις μειωμένες χρεώσεις του ΟΤΕ!
    Στη σημερινή εποχή της ευκολίας και της απόλυτης χειραγώγησης δεν έχουν θέση τηλεοπτικά προγράμματα τα οποία θα στίψουν το μυαλό του κόσμου.Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομοφυλόφιλοι και αμόρφωτα πρώην μοντέλα έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση. Που λοιπόν χώρος για τεχνολογικές και όχι μόνο (ιατρικές, πολιτικές, εκπαιδευτικές) εκπομπές? Πιο ενδιαφέρον έχει να μάθουμε το τι βρακί φορά ο τάδε, παρά αν γίνεται πόλεμος στη Συρία, τι είναι ο εμπολα κοκ . Δυστυχώς η τηλεόραση (όπως και το ποδόσφαιρο) αντικατοπτρίζουν την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δει αθλητικές ειδήσεις στον Antenna; Πιο πολύ βλέπω την Ιρίνα Σάικ παρά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ήθελα να το γράψω ρε φίλε! Αυτοί έχουν γίνει χειρότεροι και από το σταρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχουν πολύ καλά τεχνολογικά blogs στην Ελλάδα ,που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τέτοιες δράσεις ,όπως (Dr.Android,techblog .κ.α. ) Πιστεύω όμως πως θα έπρεπε να κάνουν πραγματικη τεχνολογική ειδησεογραφία και να παρουσιάζουν καλές ειδήσεις και για τους πιο προχωρημένους.. και όχι απλά να προσπαθούν να πουλήσουν τεχνολογικά προιόντα των ελληνικών κλεφτών retailers στην απλή μάζα που απλά δεν έκατσε να διαβάσει 5 πράματα πριν αγοράσει κάτι..Εγώ παρακολουθώ την τεχνολογία 5 χρόνια τώρα,και έμαθα πως εάν ψάξεις βρίσκεις και μαθαίνεις ,δεν χρειάζεται κάποιος να σου φέρει το φαι στο στόμα.Τεχνολογικά μιλάω πάντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ την έχω κλείσει εδώ και κάτι χρόνια την τηλεόραση. Αν βρείτε τίποτα καλό ενημερώστε με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια καλά δομημένη εκπομπή μπορει να τα έχει όλα. Εδώ κάθομαι και βλέπω Joy γιατί είναι απλά ωραία στημένο, ενώ η θεματολογία δε με ενδιαφέρει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι και αυτό μια άποψη και μια καλή επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Modern Combat 5 Hacks http://moderncombat5hacks.com/modern-combat-5-hacks/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από την ιδέα του phoneblocks...ωραίο concept πάντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο έχει ξεκινήσει η διάθεσή του player στο εξωτερικό;;;; Πως μπορεί να τον αποκτήσει κάποιος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω μόνο μέσω του Play Store προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εννοείς στο Αμερικάνικο; υπάρχει τρόπος να κάνουμε κατι παρομοιο με αυτό που είχες δημοσιεύσει όταν πήρες το Nexus από την Αγγλία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην Αγγλία και νομίζω ότι η μέθοδος λειτουργεί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η τηλεόραση για τον άντρα έχει πεθάνει εδώ και μερικά χρόνια. Περίμενε Εσύ να ξεκινήσει τεχνολογική εκπομπη 😜 Τουλάχιστον να είχαμε ιντερνετικες ρε γμτ. Έχω κάνει subscribe σε αρκετούς ξένους youtubers. Υπάρχουν Και ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες