Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Ενεργοποιούμε το Double Tap to Wake στο Nexus 6 για να ανοίγουμε το κινητό μας με ένα άγγιγμα


Το Nexus 6 είναι σαφώς μία αμφιλεγόμενη συσκευή κυρίως γιατί είναι άβολο λόγω μεγέθους, αλλά και η Google φρόντισε να δώσει τροφή σε αυτή την αντίληψη με τη μυστηριώδη εξαφάνιση χαρακτηριστικών που αναφέρθηκαν ότι θα περιέχονται σε αυτή, ένα από τα οποία είναι η λειτουργία Tap to Wake Που μας βοηθάει με ένα άγγιγμα (δύο για να είμαστε ακριβείς) να ενεργοποιήσουμε την οθόνη του.

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη λειτουργία υπήρχε στο Nexus 6 αλλά προφανώς για λόγους αστάθειας ή κατανάλωσης ενέργειας η Google αποφάσισε να την απενεργοποιήσει. Αυτό που δεν έκανε όμως ήταν να την αφαιρέσει από τον πυρήνα (kernel) της συσκευής και έτσι αν έχουμε κάνει root, μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε αν θέλουμε.

Σε αυτό θα μας βοηθήσει η εφαρμογή Nexus 6 Double Tap to Wake, η οποία ενεργοποιεί απλώς τη λειτουργία του πυρήνα και στη συνέχεια μπορούμε να την απεγκαταστήσουμε αν θέλουμε. Η χρήση της είναι πολύ απλή καθώς διαθέτει ένα πλήκτρο όλο κι όλο με το οποίο ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε τη λειτουργία. Θα τη βρείτε δωρεάν στο νήμα της στο XDA.

20 στο: "Ενεργοποιούμε το Double Tap to Wake στο Nexus 6 για να ανοίγουμε το κινητό μας με ένα άγγιγμα"