Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Η Sony διευκολύνει τις custom ROM δημιουργώντας τον πρώτο κοινό πυρήνα για τις συσκευές της!


Έχουμε υμνήσει στο παρελθόν τις προσπάθειες της Sony να βοηθήσει την κοινότητα του Android μέσω του open source project που διαθέτει. Αυτή τη φορά η γνωστή εταιρία πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με τη δημιουργία ενός κοινού πυρήνα που μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλές συσκευές χωρίς πρόβλημα!

Πρόκειται λοιπόν για τον πυρήνα των Xperia Z1, Z2 και M2, τριών συσκευών οι οποίες διαθέτουν τον ίδιο επεξεργαστή (Snapdragon 800). Η Sony δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να συμπεριλάβει σε ένα πακέτο τα απαραίτητα αρχεία των τριών συσκευών, κάτι που θεωρείται de facto εδώ και χρόνια στο Linux, το οποίο διαθέτει έναν πυρήνα για όοοοοολες τις συσκευές που θα εγκαταστήσεις για παράδειγμα το Ubuntu.

Αυτό για τους developer σημαίνει ότι θεωρητικά μπορούν να κάνουν compile τον κώδικα του Android για όλες της συσκευές της Sony με Snapdragon 800, δημιουργώντας έτσι την custom ROM τους και απλά να τον συνοδεύσουν με αυτό τον πυρήνα. Αυτό δε σημαίνει ότι η ίδια ROM θα μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές, καθώς πρέπει να γίνει ένα compile για κάθε διάσταση οθόνης, αλλά σίγουρα η διαδικασία και συντήρησή τους θα γίνεται πολύ πιο εύκολα.

Από αυτή την υπόθεση ωφελείται και η Sony φυσικά, η οποία πρέπει να δίνει όλες τις βελτιώσεις που κάνει πίσω στον κώδικα του Android και του Linux (κανόνας της άδειας ανοιχτού κώδικα) και με αυτό τον τρόπο θα το κάνει ευκολότερα. Το καλύτερο όμως είναι ότι θα δούμε ακόμη περισσότερες AOSP-based custom ROM για τις Xperia συσκευές στο μέλλον.


[Sony]

22 στο: "Η Sony διευκολύνει τις custom ROM δημιουργώντας τον πρώτο κοινό πυρήνα για τις συσκευές της!"