Κατασκευή της Motorola με QHD οθόνη 5.9 ιντσών τελικά το Nexus 6!


Είμαι σίγουρος ότι διαβάζετε εδώ και καιρό τις φήμες για το Nexus 6 στο ίντερνετ, το πιο πολυαναμενόμενο Android smartphone της χρονιάς, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί στα μέσα Οκτωβρίου, πιθανότατα στις 16 του μηνός μαζί με το Android L. Η τελευταία "διαρροή" είναι και η πιο πιστευτή με το Nexus 6 να παρουσιάζεται ως το απόλυτο "τούμπανο" της χρονιάς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το Nexus 6 είναι κατασκευής Motorola και μοιάζει αρκετά εξωτερικά με το νέο Moto X. Διαθέτει οθόνη 5.9 ιντσών παρακαλώ οπότε αν συνδυάζατε smartphone και tablet μέχρι σήμερα, καλύτερα πουλήστε τα και τα δύο αφού πλέον θα σας εξυπηρετεί και για τις δύο περιπτώσεις. Η ανάλυση της οθόνης του είναι 2560  x 1440p (QHD), ίδια με του LG G3 δηλαδή και φοράει τον τελευταίο μέχρι σήμερα επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 805.

Όσον αφορά την κάμερα τώρα, η βασική είναι στα 13MP με το LED flash να είναι ένα δαχτυλίδι γύρω από το φακό, ενώ η μπροστινή κάμερα είναι της τάξεως των 2MP. Η μπαταρία του ορίστηκε στα 3200mAh, ενώ στις ευχάριστες λεπτομέρειες, επιτέλους έχουμε στερεοφωνικά ηχεία στο μπροστά μέρος και η συσκευή θα υποστηρίζει την υπηρεσία Turbo charging της Motorola όπου με μία φόρτιση 15 λεπτών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή μας για 8 ώρες.

Σκέψεις και ερωτήματα...

  • Κατ' αρχάς αν τελικά είναι αυτή η συσκευή πώς σας φαίνεται; 
  • Είναι κομματάκι ΤΕΡΑΣΤΙΑ δε συμφωνείτε; 
  • Μήπως το Nexus 5 θα παραμείνει για άλλον ένα χρόνο στην αγορά ως η μικρότερη και φθηνότερη λύση; Δεν αγοράζουν όλοι τηλέφωνα έξι ιντσών!
  • Πόσο θα κοστίζει άραγε; Μήπως η Google θα χαλάσει την εξαιρετική τιμολογιακή πολιτική που είχε μέχρι σήμερα;

Όπως και να έχει το πράγμα ετοιμαστείτε, διότι είτε είναι ευκαιρία να αγοράσετε ένα υπέρ-τηλέφωνο σε χαμηλότερη τιμή από ότι πουλάει ο ανταγωνισμός (Nexus 6) ή μία αξιοπρεπέστατη πρώην ναυαρχίδα που θα πωληθεί εξευτελιστικά στις τελευταίες μέρες κυκλοφορίας της (Nexus 5).

Σχόλια

  1. Μου φαίνεται περίεργο η καινούργια ναυαρχίδα της Google να μην έχει 64bit επεξεργαστή.. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα + που φέρνει το L..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τούμπανο από χαρακτηριστικά, τούμπανο και ως μέγεθος. Για μένα τεράστιο λάθος, θα απογοητεύσει πολύ κόσμο η οθόνη των 5.9 ιντσών. Προσωπικά δεν με ενοχλεί σαν κράτημα ένα μεγάλο τηλέφωνο, αλλά από άποψη αισθητικής μου προκαλούν αηδία. Τα μεγάλα τηλέφωνα ήρθαν για να μείνουν ,και που ξέρεις, κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως πέσω και εγώ στη παγίδα. Αν καταφέρει με μικρά bezel να ρίξει το μέγεθος σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, τότε αναθεωρώ.

    Συμπέρασμα πρώτο, η Google κινείτε με την λογική βγάζουμε συσκευές ανάλογα με την ονομασία του προϊόντος (Nexus4=4inch, nexus7=7inch, nexus10=10inch κλπ κλπ). Άρα μην περιμένετε Nexus 7 κινητό. Αυτό οδηγεί στο δεύτερο συμπέρασμα, ότι τα επόμενα τηλέφωνα (αν υπάρξουν ποτέ) θα είναι nexus 5, nexus 6 new gens ή απλά το τερματίζει εδώ η Google και κλείνει ο κύκλος. Επόμενος σταθμός, το νέο nexus τάμπλετ της HTC.

    Θα ήθελα πολύ να δω μαζί με την παρουσίαση των nexus 6 και ένα νέο N5 new gen, αλλά αυτό μου φαίνεται απίστευτο την παρούσα στιγμή (λήξη σύμβασης με την LG, μη
    προθυμοποίηση επισκιάσεις του νέου προϊόντος). Αν δεν βγουν ξανά στη παραγωγή τα παλιά nexus 5, τα εναπομείναντα θα γίνουν συλλεκτικά και δυσεύρετα. Θυμάστε τι είχε γίνει ακριβώς πριν ένα χρόνο με τα nexus 4?? Δυσεύρετα και τιμή σχεδόν όμοια με τα νέα N5.
    Και 2ον, θα ήθελα η τιμή του νέου N6 να κυμαίνεται στα 300-350 ευρώ. Προβλέπω όμως για αρχή οι τιμές να κινούνται μεταξύ 350-450 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ παιδιά σκέφτομαι να δώσω Nexus 7 και Meizu MX3 και να το πάρω. Με καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι 64μπιτος. Αυτή την εντύπωση είχα και εγώ αλλά το έψαξα στο site της Qualcomm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ την τιμή τη βλέπω 450€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, αν είναι να μην έχεις και tablet και κινητό είναι μια λογική κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς δεν είναι. Αναφέρει για την ραμ 64bit.. Αν δεις τους 808&810 θα δεις στο cpu with 64bit support.. Κάτι που από τον 805 λείπει.. Πάντως δεν πιστεύω ότι θα το βγάλει με αυτόν τον επεξεργαστή.. Υπάρχει η nvidia με τον k1 και νομίζω και πως η Intel έχει κάποιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να είναι παλιά η σελίδα και να μην την έχουν ανανεώσει στο νέο στυλ του 808 και του 810. Ας μας βοηθήσει και κάποιος γνώστης, αλλά νομίζω ότι δε γίνεται να έχει 64bit support στη RAM και να διαφέρει στο υπόλοιπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι τι να πω, γιατί και εγώ ψήνομαι πολύ για το 6αρι αλλά θέλω να είναι και λίγο future proof.. Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει πλήρως υποστήριξη για το 64bit αλλά σε ένα χρόνο πιστεύω θα υπάρχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απογοήτευση σκέτη......... 6 ίντσες δεν είναι τηλέφωνο όσο και να το θες! Για καθημερινή χρήση σαν τηλέφωνο δεν βολεύει, εκτός αν κάθεσαι στο σπίτι όλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είχα το Νέξους 4,έχω το 5,δύσκολο να πάω στο 6...Τεράστιο για τα δικά μου γούστα.Θα περιμένω το Νέξους ταμπλετάκι που πρόκειται να κυκλοφορήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτη η μανια που πανε ολα σε ταμπλετοιντσες, δεν μπορω να το καταλαβω καθολου.
    Με νυχια και με δοντια κρατιεμαι κατω απο τις 5 ιντσες με το gnex.
    Δεν γινεται καθε χρονο ολα να πανε στο Θεο.
    Δε ξερω αν θελει πια η google να φερει phablet και να μεινει μονιμα.
    Δεν μαρεσει ολο αυτο παρολο που θα εχει τουμπανο χαρακτηριστικα.
    Προσμενω καποια στιγμη σε μειωση ξανα των ιντσων αλλα αν δεν γινει αυτο(που δε το κοβω), μου φαινεται οτι θα υποκυψω εν τελει και εγω.

    ευελπιστω επισης σε καποιο silver project ή οπως θα λεγεται που ενδεχομενως να φερει μικροτερες ιντσες οθονης αν αναλογιστουμε αυτο που ειπε ο κωστας ζ.

    ξεφευγουμε πολυ παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. με τα λεφτά έχεις ένα θεματάκι γιατρέ, οι οικονομικές εκτιμήσεις που κάνεις δεν επιβεβαιώνονται.
    Ωραίο κινητό αλλά εγώ πάνω από 4.7 το πολύ 4.8 δεν πάω και δώρο να μου το κάνουν.
    Αν δεν κάνω λάθος, η google είχε αγοράσει την motorola και μετά την πούλησε στη lenovo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter