Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Hangouts Dialer: Η Google μας προσφέρει κλήσεις μέσω WiFi προς κινητά και σταθερά Ελλάδος!


Μία ωραία έκπληξη μας φύλαγε η Google απόψε (10/09/14) η οποία με μία "αθόρυβη" αναβάθμιση της εφαρμογής Hangouts, μας επιτρέπει πλέον και κλήσεις μέσω WiFi προς κινητά και σταθερά τηλέφωνα! Πρόκειται στην ουσία για την ενσωμάτωση του Google Voice μίας υπηρεσίας η οποία λειτουργούσε μέχρι σήμερα μόνο στην Αμερική και πλέον είναι διαθέσιμη παγκοσμίως.

Το Hangouts λοιπόν λειτουργεί από σήμερα όπως ακριβώς το Skype. Μπορούμε να στείλουμε μηνύματα, να κάνουμε κλήσεις ήχου και βίντεο με τους Hangouts φίλους μας δωρεάν, ενώ αν αυτοί δεν είναι διαθέσιμοι, μπορούμε να τους καλέσουμε με μία μικρή χρέωση στο κινητό τους ή να τους στείλουμε SMS. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν από τις Android συσκευές μας, είτε αυτά είναι τηλέφωνα, tablet ή smartwatch, ενώ σύντομα θα το δούμε και μέσω Gmail ή Google+ στον υπολογιστή μας.

Τι γίνεται όμως με τις χρεώσεις; Οι κλήσεις διαμορφώνονται ως εξής:

  • Σταθερά Ελλάδος - 0.02€ ανά λεπτό (Skype: 0.02€ ανά λεπτό)
  • Κινητά Ελλάδος - 0.03€ ανά λεπτό (Skype: 0.068€ ανά λεπτό)

Μπορούμε να "φορτίσουμε" το λογαριασμό μας ηλεκτρονικά με τα ποσά των 10€, 25€ και 50€ μέσω της σελίδας του Google Voice και αν δε μείνουμε ικανοποιημένοι ή δε θέλουμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία, μπορούμε να πάρουμε πίσω το υπολειπόμενο ποσό μέσα σε ένα χρόνο από την ημέρα που το προσθέσαμε.


Τέλος όσον αφορά τις κλήσεις, δοκιμάσαμε να καλέσουμε από ένα Nexus 7 WiFi σε ένα κινητό τηλέφωνο και η ποιότητα ήταν πολύ καλή με μικρές αλλά όχι ενοχλητικές διακοπές και ελάχιστη καθυστέρηση. Για να κλείσουμε και με το Google Voice, στην Αμερική προσφέρει ακόμα και προσωποποιημένο αριθμό τον οποίο μπορούμε να επιλέξουμε ελεύθερα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να μας αφήσει κάποιος voice mail το οποίο μπορούμε να ακούσουμε αργότερα μέσω της εφαρμογής. Είναι μερικές υπηρεσίες που δεν υπάρχουν ακόμη στην Ευρώπη και δεν ξέρουμε αν θα προστεθούν ποτέ.

Μπορείτε να το αποκτήσετε αναβαθμίζοντας το Hangouts στην έκδοση 2.3+ (apk download) και κατεβάζοντας την εφαρμογή Hangouts Dialer δωρεάν από το Play Store.

11 στο: "Hangouts Dialer: Η Google μας προσφέρει κλήσεις μέσω WiFi προς κινητά και σταθερά Ελλάδος!"