Nexus 7 2013 review: Απλά η απόλυτη Android συσκευή σήμερα!


Η γνωστή φράση "Είναι εύκολο να βγεις πρώτος, αλλά δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή" θα μπορούσε να έχει βάση στον κόσμο της τεχνολογίας. Είναι πολύ εύκολο για μία εταιρία να βγάζει ένα εξαιρετικό προϊόν και να γίνεται επιτυχία αλλά το θέμα είναι να το επαναλαμβάνει κάθε χρόνο. Φαίνεται ότι η Google και η Asus γνωρίζουν πολύ καλά αυτή τη φράση και την αξιοποιούν τα τελευταία δύο χρόνια στην κατασκευή του Nexus 7. Μετά το Nexus 7 του 2012, του καλύτερου tablet της χρονιάς, προσπάθησα να φανταστώ τι θα μπορούσε να αλλάξει στο φετινό μοντέλο για να γίνει καλύτερο, χωρίς όμως να αλλάξει η εξαιρετική τιμή του.

Είναι ίσως κακό για το άρθρο αλλά θα σας πω από την αρχή τη γνώμη μου για το Nexus 7 του 2013, το οποίο θεωρώ πως είναι η απόλυτη Android συσκευή για τη χρονιά που έρχεται. Το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά, η σχεδίαση και η τιμή του, όχι απλά δε σε αφήνουν να το αγνοήσεις, αλλά βγάζουν το 100% του Android από μέσα του. Πρόκειται για μια συσκευή ορόσημο και πιστεύω ότι όλες θα πρέπει να συγκρίνονται με αυτή είτε θετικά, είτε αρνητικά. Καλύτερα να εξηγηθώ λεπτομερέστερα λοιπόν.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Snapdragon S4 Pro @ 1.5GHz
  • RAM: 2GB
  • Αποθηκευτικός χώρος: 16GB/32GB
  • Οθόνη: 7” LCD IPS 1920 x 1200p (323ppi)
  • Κάμερα: Εμπρός 1.2MP, πίσω 5MP
  • Συνδεσιμότητα: WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, microUSB, HDMI, NFC, Ασύρματη φόρτιση
  • Πάχος: 7.62 mm
  • Βάρος: 318 gr.
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4 KK

Στο περσινό review έχοντας υπόψιν μου τη χαμηλή τιμή του Nexus 7 προσπάθησα να δικαιολογήσω την έλλειψη χαρακτηριστικών όπως η πίσω κάμερα, λέγοντας ότι "κάτι έπρεπε να κόψουν για να έχει τόσο χαμηλή τιμή, αλλά με υψηλή ποιότητα". Φέτος το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλα μπορούν να γίνουν αρκεί οι εταιρίες να κοστολογούν σωστά τα προϊόντα τους και να καταλάβουν ότι είμαστε άνθρωποι και όχι τσέπες. Το Nexus 7 2013 λοιπόν ήρθε για να μας διδάξει ότι μπορείς να είσαι δυνατός (χαρακτηριστικά), όμορφος (design) αλλά και λαϊκός τύπος (τιμή) ταυτόχρονα.

Σε σχέση λοιπόν με το περσινό μοντέλο το οποίο παραμένει ακόμη μια πολύ καλή αγορά, το νέο Nexus 7 διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή από την Qualcomm αυτή τη φορά, 2GB RAM το οποίο είναι πολύ βασικό για το Android που είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, κάμερα 5MP στο πίσω μέρος για τους λάτρεις του Photo Sphere και ασύρματη φόρτιση για όσους δε γουστάρουν τα καλώδια. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η τιμή παραμένει σε ίδια επίπεδα με αυτή που πρωτοκυκλοφόρησε το Nexus 7 του 2012.


Εμφάνιση

Εμφανισιακά το Nexus 7 2013 (θα το λέμε "Nexus 7" από εδώ και στο εξής) είναι ίσως ότι καλύτερο έχει σχεδιάσει ποτέ η Asus. Το καλούπι του ήταν τόσο πετυχημένο μάλιστα που και το επερχόμενο Nexus 5 είναι σαφώς επηρεασμένο σχεδιαστικά από αυτό και ας έχει κατασκευαστεί από την LG. Το ολόμαυρό του περίβλημα το κάνει αρκετά μυστηριώδες αν το δεις από μακρυά σε κάποιο τραπεζάκι και θα σου προκαλέσει το ενδιαφέρον καθώς δεν υπάρχει κάποιο μέρος του που να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ενώ αμέσως μόλις το πιάσεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία premium συσκευή. Premium όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσεις 800 ευρώ για αυτό, ούτε ότι τα υλικά του είναι κορυφαία, αλλά εκεί είναι η επιτυχία του κατασκευαστή, στο γεγονός ότι καταφέρνει να σε πείσει για την ποιότητά του.

Το design του είναι αρκετά συντηρητικό αλλά ταυτόχρονα και μοντέρνο. Θυμίζει μία μαύρη Porsche με φιμέ τζάμια την οποία απλά λατρεύεις να κοιτάς! Το πίσω μέρος του που είναι και το πιο ενδιαφέρον αποτελείται από μία μαύρη ματ επιφάνεια η οποία είναι πολύ ευχάριστη στο χέρι σε σημείο που αρχίζω να ξεχνάω την αγάπη που είχα στο πίσω μέρος του Nexus 4! Εκεί υπάρχουν ανάγλυφα τα λογότυπα "Nexus" και "Asus" με το πρώτο να κερδίζει τη μερίδα του λέοντος στην επιφάνεια και να μας υπενθυμίζει κάθε φορά που το κρατάμε την οικογένειά από την οποία προέρχεται. Πίσω θα βρούμε επίσης την κάμερα η οποία είναι έξυπνα τοποθετημένη στη γωνία χωρίς να προεξέχει, ενώ στο πάνω και στο κάτω μέρος υπάρχουν οι "γρίλιες" από το διπλό ηχείο οι οποίες επίσης δε φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Η μπροστινή επιφάνεια είναι όλη τζάμι και το μόνο που θα δούμε να ξεπετάγεται είναι το λευκό LED ειδοποιήσεων στο κάτω μέρος, το οποίο κάνει τρομερή αντίθεση με το μαύρο (κοινώς μην του αλλάξετε χρώμα).




Η χρήση του

Αν και το έχω μαζί μου αρκετό καιρό, θέλησα να περιμένω την αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat και μετά να πω τη γνώμη μου για αυτό, κυρίως γιατί με αυτή θα πορευτεί τη χρονιά που διανύουμε. Είτε στη μία έκδοση (4.3) είτε στην άλλη (4.4) το N7 δεν έδειξε σημάδια κούρασης ποτέ! Ούτε ένα κόλλημα, ούτε λίγο lag, τίποτα! Βοηθός σε αυτή την προσπάθεια για "λείο" γραφικό περιβάλλον είναι τα 2GB RAM τα οποία φαίνεται ότι λείπουν από το παλιό N7 όταν τα συγκρίνω μεταξύ τους αλλά νομίζω πως με τις βελτιώσεις της νέας έκδοσης Android όλες οι συσκευές θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται σε αυτά τα χαρακτηριστικά σε επίπεδο επεξεργαστή και RAM. Μιας και μιλήσαμε για τον επεξεργαστή, η αλλαγή από τετραπύρηνο (Tegra3) σε τετραπύρηνο (Snapdragon S4 Pro) δεν ήταν τυχαία καθώς ο νέος βγάζει περίπου μία ώρα επιπλέον μπαταρία και ίσως με το Android 4.4 ακόμα περισσότερο. Εδώ φαίνεται ότι η Nvidia καλά θα κάνει να καθίσει στις κάρτες γραφικών και να αφήσει τους επεξεργαστές στην Qualcomm που ξέρει καλύτερα τη δουλειά.

Ότι και να έκανα στο Nexus 7 δε με άφησε ανικανοποίητο. Παιχνίδια, βίντεο, browsing, διάβασμα και μουσική είναι απλά τέλεια. Σε αυτό φυσικά βοήθησε η απίστευτη οθόνη ανάλυσης 1920 x 1200p η οποία είναι πραγματικά υπερβολική για αυτό το μέγεθος οθόνης. Η τηλεόραση των 32 ιντσών στο σπίτι μου έχει μικρότερη ανάλυση και είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί της. Καταλαβαίνετε λοιπόν την απίστευτη λεπτομέρεια στα βίντεο, τα comics υψηλής ανάλυσης και το browsing στις σελίδες του internet, όλα τα οποία είναι πραγματική απόλαυση. Όσον αφορά το ηχείο, είναι σαφώς ανώτερο από άλλες συσκευές και βοηθάει ότι είναι διπλό αλλά είναι αναμενόμενο να μην πιάνει τα στάνταρ ενός ηχοσυστήματος με subwoofer. Η καλύτερη αναπαραγωγή μουσικής πάντως γίνεται αν αφήσουμε το tablet σε μία λεία επιφάνεια όπως για παράδειγμα ένα γυάλινο τραπέζι και αν πειράξουμε λιγάκι τις ρυθμίσεις του equalizer.


Ας φύγουμε όμως από τα τσιπάκια του και ας πούμε λίγα πράγματα για το μέγεθος το οποίο κάνει το Nexus 7 την απόλυτη Android συσκευή. Οι επτά ίντσες λοιπόν είναι το πιο βολικό μέγεθος αν συνδυάζεται με ένα καλό περίβλημα όπως αυτό του Nexus 7 για τους εξής λόγους:

  • Είναι εξαιρετικό για να διαβάζεις βιβλία καθώς είναι στο μέγεθος ενός μικρού βιβλίου και δε σε κουράζει όταν το κρατάς. 
  • Είναι εξαιρετικό για να παίζεις παιχνίδια καθώς είναι μεγαλύτερο από ένα PS Vita αλλά μπορείς ταυτόχρονα να το κουβαλάς μαζί σου.
  • Είναι επίσης εξαιρετικό για browsing καθώς μπορείς να το κρατάς με το ένα χέρι και με το άλλο να το χειρίζεσαι, ενώ το μέγεθος βοηθάει για να το βγάζεις ακόμα και στο δρόμο.

Το Nexus 7 χωράει άνετα σε ένα μικρό τσαντάκι και για τους τολμηρούς ακόμα και στην "κωλότσεπη", υπάρχει όμως ένα πράγμα για το οποίο δε βολεύει και αυτό είναι οι ταινίες. Όσο καλή και να είναι η οθόνη του, δεν μπορείς να βλέπεις συστηματικά ταινίες σε αυτό. Είναι αφύσικο, "θα τυφλωθείς" που έλεγαν και οι παππούδες μας. Ένα επεισοδιάκι από την αγαπημένη σου σειρά όμως βλέπεται άνετα. Μικρό το κακό.



Πάμε λοιπόν και στο Android. Είμαι γνωστός λάτρης του AOSP-based Android (του "καθαρού" που λέμε) και η προεγκατεστημένη έκδοση της Google έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι βαρετή! Όλα τρέχουν τέλεια, δεν υπάρχουν κολλήματα, ζήτω το Android αλλά... είναι βαρετή! Έτσι λοιπόν έψαξα και βρήκα μια ROM η οποία θα έχει τα τρία βασικά στοιχεία που με ενδιαφέρουν περισσότερο:

  1. Βασίζεται στον κώδικα του Android (AOSP).
  2. Αναβαθμίζεται άμεσα με την τελευταία έκδοση.
  3. Προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά στη συσκευή μου.

Η μόνη ROM πoυ το κάνει αυτό είναι η Omni και απευθύνομαι στους ιδιοκτήτες Nexus συσκευών που γεύονται την καθαρότητα του Android λέγοντας... δοκιμάστε την ασυζητητί! Οι υπόλοιποι δοκιμάστε αρχικά μία AOSP ROM για να δείτε περί τίνος πρόκειται, εκτός και αν η συσκευή σας διαθέτει πολύ χρήσιμο software το οποίο θα σας λείψει.

Πάμε τέλος και στη χρήση της κάμερας για την οποία δε θα αφιερώσουμε ολόκληρη κατηγορία καθώς τα 5MP δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο κυρίως γιατί δε συνοδεύεται από φλας. Μπορούμε πάντως να εξασκηθούμε στη λήψη Photo Sphere.

Επιδόσεις & αυτονομία

Όσον αφορά τις επιδόσεις τα είπαμε, δεν κολλάει ποτέ και πουθενά και αυτό έχει σημασία ενώ τα benchmark του δεν είναι άσχημα αλλά ούτε κάτι το ιδιαίτερο:



Φτάσαμε και στο σημαντικότερο όλων, την αυτονομία. Το Nexus 7 και εδώ τα πάει μια χαρά με σχεδόν 10 ώρες αυτονομίας με καλή χρήση ενώ αν δεν το πιάνουμε και πολύ στα χέρια μας, θα ξεχάσουμε να το φορτίσουμε. Είναι γενικά καλό. Ούτε άσχημο, ούτε Yoga tab.

Σύνοψη

Η τελική αίσθηση λοιπόν που σου αφήνει το Nexus 7 είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, στο σωστό μέγεθος και για όλες τις χρήσεις. Με τον καιρό θα καταλάβεις  ότι δεν μπορείς πλέον να κάνεις μακρυά της και θα δεις το laptop σου να σκονίζεται όλο και περισσότερο. Το Android 4.4 KitKat βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό κάνοντάς τη να "πετάει" για ότι και αν επιλέξουμε να τη χρησιμοποιήσουμε, ενώ αν είσαι γκατζετάκιας και δεν τα υπολογίζεις τα μπικικίνια, δε χρειάζεται να ξοδευτείς ιδιαίτερα καθώς τα 250 ευρώ είναι μία αρκετά συμφέρουσα τιμή για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Σχόλια

  1. Τέλειο άρθρο..Το περίμενα καιρό...!!
    Μια σημείωση παιδιά, το led notification δυστυχώς δεν είναι RGB..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ....2 ερωτήσεις χιουμοριστικές.
    1) Γιατί φοράς γάντια;; (ήταν αναμενόμενο ότι κάποιος θα ρώταγε)
    2) Ούτε ένα γκόλ βρε δεν έβαλες;; :-)

    Για το άρθρο έχω να πώ respect....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Είδες κανέναν doctor να μη φοράει γάντια στο ιατρείο του; Χαχαχα.
      2. Κλασικός αμπαλος.

      Διαγραφή
  3. usb otg dexete giati h elipsi eksoterikis kartas einai ena mion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα κ από μένα.Αναλυτικότατο άρθρο!Έχει έρθει στα μέρη μας??Το περιμένουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to είδα νεξους 7 2013 αλλα λεει για 1,2 επεξεργαστη και jely bean!Κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    2. to ειδα ξανα Χρήστο. εχει τα 16g sta 250e που λες κ εσύ και το 4g sta 379e.ειχα δει εγω το μεσαιο στα 32g που εχει τον 1,2 επεξεργαστη ακομα.32g ειναι καλα 16g k ναι κ οχι...

      Διαγραφή
  5. Αυτό που φοράς χειρουργικά γάντια..... με στέλνει!! :) Πολύ καλό review!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, ευχαριστώ. Έτσι είναι ο καλός ο Doctor, με τα γάντια του.

      Διαγραφή
  6. Στο ότι στο dashclock έχεις τον καιρό σε fahrenheit με έστειλε!
    Είσαι πολύ μπροστά γιατρέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα. Οι Fahrenheit δείχνουν πάντα υψηλότερα. Είναι για καλή διάθεση όταν έχει κρύο. (Βασικά ξέχασα να το αλλάξω).

      Διαγραφή
  7. Δεν το μετάνιωσα καθόλου!!! Είναι απίθανο και για browsing και για διάβασμα βιβλίων, αλλά και για videos, δεν είναι κι άσχημο. Μια χαρά είδα επεισόδια σ'αυτό. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μένα το κορυφαίο tablet της χρονιάς,είναι άριστο σε όλα.Μόνη έλλειψη για μένα είναι το φλας αλλά σιγά τώρα που θα κάτσω να τραβήξω φωτογραφίες με το tablet.Ήθελα να ήξερα γιατί να πάρω ένα Samsung Galaxy Note 10.1 ή ένα Xperia Tablet Z που στοιχίζουν ένα σκασμό παραπάνω λεφτά και να μην πάρω αυτό εδώ που τα έχει όλα (σχεδόν,αχ microsd...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνδεσιμότητα: WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, microUSB, HDMI, NFC, Ασύρματη φόρτιση .
    Που ειναι το HDMI ?Μονο micro USB βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως καλό θα ήταν να έχει ένα mini hdmi. Το microUSB όμως σήμερα κάνει θαύματα με το ανάλογο καλώδιο. Ψάξε για MHL στο ίντερνετ και θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
  10. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!! ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΤΟ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟ PUBLIC. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ; ΕΧΩ ΕΝΑ I PHONE 4, ΜΠΟΡΩ ΑΝ ΜΠΩ ΣΤΟ 3G ΝΑ ΔΩΣΩ INTERNET ΣΤΟ N7; ΚΑΙ ΠΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου στις ρυθμίσεις δικτύου έχει μια επιλογή tethering. Δε θυμάμαι πως λέγεται. Την ενεργοποιείς και το κινητό σου γίνεται WiFi hotspot για να συνδεθεί σε αυτό το N7.

      Καλορίζικο. Είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς.

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...

      Διαγραφή
  11. δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο το 32-3G Nexus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ, ΕΧΩ ΤΟ IPHONE3G ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΠΟ 3G ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ Ν7.
    ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή χρονιά doctor ! Τέλειο review συγχαρητήρια...έχω μπει σε πειρασμό τώρα, θέλω και εγώ ένα!!! Aπλά μια μικρή ερωτησούλα οι Roms του N7 Wifi είναι και για το 4G, δηλαδή bootάρουν χωρίς κανένα πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά. Δυστυχώς όχι, είναι σαν δύο διαφορετικές συσκευές.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ...κρίμα πάντως γιατί το LTE έχει πιο λίγο development στο xda ! Και επίσης στην Ελλάδα δεν έχουν φέρει το 32GB (Wifi) μόνο το LTE.

      Διαγραφή
  14. I-pad mini retina 16gb wi-fi η' nexus 7 Fhd 16gb ??? ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ διάλεξα το δεύτερο αλλά δεν ίσως δεν είμαι και η πιο αντικειμενική άποψη.

      Διαγραφή
  15. Εχω δει σε πολλα review για το nexus 7 2013 και λενε οτι ειναι 4.3 Jelly bean.Μηπως η google το αναβαθμησε προσφατα σε kitkat η ειναι κανουν καποιο λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι λάθος απλά όταν έκαναν το review δεν είχε αναβαθμιστεί ακόμη.

      Διαγραφή
  16. Εγω σκοπευω να το παρω.Οταν το παρω θα ειναι jelly bean και θα πρεπει να το αναβαθμησω η οταν το ανοιξω θα ειναι ηδη kitkat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια ντοκτορά έχω το3g nexus7 πως θα το κανω wifi hotspot.έχω προσπαθήσει με τα προγράμματα το playstore δεν γίνεται τίποτα.δεν έχει tethering.υπάρχει λύση?.......ευχαριστώ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πας στις ρυθμίσεις στα δίκτυα έχει επιλογή που λέγεται "Φορητό σημείο πρόσβασης WiFI".

      Διαγραφή
  18. Όχι δεν έχει είναι το νεχυς 7 3g το πρώτο..Πας ρυθμίσεις περισσότερα Και έχει nfc android bEam ktl......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει "Πρόσδεση και φορητό σημείο πρόσβασης";

      Διαγραφή
  19. Oxi to mono pou exei einai rithmisis Perissotera Diktua kinitis tilefonias Onomata simeiou prosvasis. ..APN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Yparxei periptosi to nexus7 3g na ginetai wifi hotspot?perimeno apantisi opote mporeis na to koitakseis fisika ...kai an nai pos? Euxaristo anameno apantisi.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάνε εγκατάσταση το ( Portable Wi-Fi hotspot Free ) απτο google play και θα είσαι κομπλέ..

      Διαγραφή
  21. Euxaristo file Ekana statiko to ap kai doulepse auto itan to provlima pou den sindeotan me ta alla programata...kati allo tora to nexus sindeete me mhl usb se hdmi me tin tileorasi tv?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικά μετά απο πολλές προσαθειες το νεχυς7 3g δεν γίνεται wifi hotspot ...βάζω το πρόγραμμα wifi hotspot συνδεωμε με το κινητό μου(η σύνδεση έγινε)αλλά δεν μου δίνει internet....αμα μπορεί κάποιος να βοηθηση γιατί θέλω οποσδήποτε το ταμπλet να γίνει wifi hotspot αμα γίνεται φυσικά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανες hotspot το tablet. Συνδεσες το κινητό σου σε αυτό. Δε σου δίνει ίντερνετ στο κινητό. Σωστά;

      Έχεις ανοιχτά τα δεδομένα στο tablet;

      Διαγραφή
  23. Κατέβασα το wifi tether router και μου βγάζει οτι πρεπει να έχω root permission..αρα δεν γίνεται μάλλον...ίσως πρεπει να το ρουταρω εσύ τη λες doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Κώστα. Αφού το πέτυχες το hotspot με την προηγούμενη εφαρμογή. Το θέμα είναι γιατί δε δίνει σύνδεση στο κινητό σου.

      Διαγραφή
  24. Καλησπερα ...ειμαι κατοχος ενος nexus 7 και διαβαζοντας στη ιστοσελιδα σου οτι υποστηριζει την λειτουργια otg αποφασισα να αγορασω ενα φλασακι 32 gb με μικρο usb .Παρα τις προσπαθειες μου ειναι αδυνατον να το δει ...Καμια ιδεα? ευχαριστω εκ των προτερων.
    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεσαι root και την εφαρμογή Stickmount από το Play Store.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;