Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αφήστε τη σύνδεση στο ίντερνετ να ρυθμίζεται αυτόματα και κερδίστε σε αυτονομία με το AutoData


Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κατανάλωσης της μπαταρίας στις σύγχρονες φορητές συσκευές είναι η συνδεσιμότητα. Όσο πιο πολλά δίκτυα ενεργοποιούμε (WiFi, data, Bluetooth, GPS), τόσο μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας έχουμε. Το AutoData έρχεται να μας λύσει το πρόβλημα όσον αφορά το σημαντικότερο από αυτά, τη σύνδεση στο ίντερνετ δηλαδή, προσφέροντας μία μεσοβέζικη λύση.

Αυτό που κάνει στην ουσία η εφαρμογή είναι να ανοιγοκλείνει τη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να λαμβάνουμε τις ειδοποιήσεις μας, ενώ η οθόνη είναι σβηστή. Μπορούμε να ρυθμίσουμε ανά πόσο χρονικό διάστημα θέλουμε να ανοίγουν τα δεδομένα, για παράδειγμα ανά μισή ώρα, αλλά και τη διάρκεια που θα παραμένουν ανοιχτά, ας πούμε ένα λεπτό τη φορά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, όταν ανοίγουμε την οθόνη της συσκευής να ανοίγουν αυτόματα και τα δεδομένα δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να δουλέψουμε γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε για διακόπτες και λοιπά.


Είναι μία πολύ καλή λύση αν σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να είναι συνέχεια ανοιχτά τα δεδομένα όταν έχουμε τη συσκευή μας στην τσέπη, ενώ οι ρυθμίσεις του είναι τόσο ευέλικτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα "θέλω" του καθενός μας. Εμείς χρησιμοποιούμε εδώ και καιρό το παρόμοιο Wireless Minder (ρύθμιση ανά 20 λεπτά για ένα λεπτό) με τρομερά αποτελέσματα.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

12 στο: "Αφήστε τη σύνδεση στο ίντερνετ να ρυθμίζεται αυτόματα και κερδίστε σε αυτονομία με το AutoData"