Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Wireless Minder: Κερδίστε μπαταρία με την εφαρμογή που ενεργοποιεί τα δίκτυα μόνο όταν τα χρειαζόμαστε


Στο κυνήγι για καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας έχουμε δοκιμάσει ουκ ολίγες εφαρμογές στο παρελθόν με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, όλες όμως συμφωνούν ότι τα δίκτυα όπως το WiFi, το Bluetooth και αυτό της κινητής τηλεφωνίας είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης. Το Wireless Minder είναι μια εφαρμογή που υπόσχεται να μας βγάλει από αυτό το τέλμα και να δώσει νέα πνοή στη συσκευή μας.

Το σκεπτικό πίσω από το Wireless Minder είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες έχουν διαρκώς ανοιχτά τα δίκτυά τους χωρίς όμως στην πραγματικότητα να τα χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα όταν συνδεόμαστε σε ένα δίκτυο WiFi, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας παραμένουν ανοιχτά αν και δε χρησιμοποιούνται. Σε μία ακόμα περίπτωση, αν κάποιος χρησιμοποιεί ακουστικό Bluetooth, το έχει όλη τη μέρα ανοιχτό περιμένοντας να έρθει κάποια κλήση για να μιλήσει η οποία μπορεί να μην έρθει και ποτέ.


Η εφαρμογή λοιπόν αναλαμβάνει να παρακολουθεί και να ελέγχει το WiFi, το Bluetooth και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να τα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί κατά περίπτωση. Έχει επίσης τη δυνατότητα να κλείνει ακόμα και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να εξοικονομήσει τους πόρους της συσκευής, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουμε κλήσεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον επίσης είναι αυτό που κάνει με το Bluetooth, το οποίο ενεργοποιείται και συνδέεται αυτόματα με το ακουστικό μας μόλις έχουμε κάποια εισερχόμενη κλήση! Πολύ βολικό.

Μπορούμε να επιλέξουμε ποια δίκτυα θέλουμε να ελέγχει και το χρονικό διάστημα που θα γίνεται αυτός ο έλεγχος, για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και φυσικά να το χρησιμοποιήσουμε όπως μας βολεύει. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές, το Wireless Minder είναι η πιο κοντινή μέθοδος στην απόλυτη μέθοδο εξοικονόμησης μπαταρίας, τη χειροκίνητη ενεργοποίηση δικτύων.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store και ελπίζουμε να είναι η τελευταία εφαρμογή που θα δοκιμάσετε για αυτό το σκοπό.

2 στο: "Wireless Minder: Κερδίστε μπαταρία με την εφαρμογή που ενεργοποιεί τα δίκτυα μόνο όταν τα χρειαζόμαστε"