Ask the Doctor: Ανοίξαμε και περιμένουμε τις ερωτήσεις σας στο νέο μας forum!


Κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του ξεκινάει τη χρονιά του το Σεπτέμβριο. Οι διακοπές τελείωσαν, έφτασε η νέα σχολική χρονιά, έρχονται νέες αλλαγές και επιστροφή στη ρουτίνα. Μιλώντας για αλλαγές, στο Dr. Android σκεφτήκαμε ότι κάτι μας έλειπε. Έχουμε μέχρι στιγμής μία πολύ ενδιαφέρουσα βάση δεδομένων με οδηγούς, εφαρμογές και συσκευές για να βρούμε χρήσιμα πράγματα για το Android, αλλά μας λείπει μία βάση με καθημερινά προβλήματα στην οποία θα μπορεί οποιοσδήποτε να ανατρέξει ανά πάσα στιγμή, για να βρει τη λύση. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το "Ask the Doctor"!

Το "Ask the Doctor" είναι ένα σύγχρονο forum στα πρότυπα του Ask Ubuntu, όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν κάνοντας ερωτήσεις ή δίνοντας τη βοήθειά τους στα υπόλοιπα μέλη. Η διαφορά με τα forum όπως τα έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα, είναι ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες, φάκελοι και θέματα, έτσι δε χρειάζεται να ψάχνεις πού θα κάνεις την ερώτησή σου. Απλά ρωτάς!


Οι αναρτήσεις μπορούν να γίνουν σε στυλ: 

  • ερώτησης στην περίπτωση που έχουμε κάποιο πρόβλημα και θέλουμε άμεση απάντηση ή
  • συζήτησης αν θέλουμε απλά τη γνώμη των υπόλοιπων μελών για κάποιο θέμα

και αντιπροσωπεύονται από το αντίστοιχο εικονίδιο. Τα μέλη μπορούν να σημειώσουν αν μία απάντηση είναι χρήσιμη ή όχι με τα βελάκια, αλλά και να ψηφίσουν τις καλύτερες απαντήσεις για να μπορούν οι επόμενοι να τις βρουν γρηγορότερα! Αν έχετε το ίδιο πρόβλημα με κάποιο άλλο μέλος του forum μπορείτε απλά να πατήσετε "Και εγώ!" στην ερώτησή του για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και αν ανησυχείτε για το πώς θα βρείτε αυτό που θέλετε μέσα στο χάος των ερωτήσεων, η αναζήτηση είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Απλά, εύκολα και ουσιαστικά. 

Ελάτε λοιπόν να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη λίστα με συνήθη προβλήματα, εύκολες λύσεις και χρήσιμες συμβουλές για το Android στην Ελλάδα, απλά κάνοντας μία ερώτηση ή βοηθώντας κάποιον άλλο. Μπορείτε να μπείτε στο forum επιλέγοντας τη λέξη "Forum" στο επάνω μέρος  της σελίδας ή το "Ask the Doctor" στην πλαϊνή μπάρα.



Σχόλια

  1. Εδώ και λίγους μήνες που έχω android (πρώην παλιός iphonas) έμαθα αν όχι τα πάντα αρκετά για το android ,root και τα σχετικά πολύ γρήγορα χαρτί στο blog. Αυτό με τις ερωτήσεις είναι ότι έλειπε μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σου αρέσει. Άλλωστε για όλους μας γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Chris, έχεις δοκιμάσει να κάνεις downgrade κανένα LG G2? Οι οδηγίες στο XDA μου έβγαλαν σφάλματα σχεδόν από το ξεκίνημα. Εχω το G2 4.4.2 KK και ο μόνος τρόπος να το ρουτάρω είναι το downgrade (λογικά) αλλα όταν δοκίμασα σου είπα τι έγινε. Έχεις να προτείνεις κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτη μούρη με έχεις γιατρέ. Άντε τώρα να μου βρεις και καμιά καλή νύφη χαχαχαχαχα.

    Συγχαρητήρια πάντως και για το νέο εγχείρημα. Εις ανώτερα , συνέχισε δυναμικά και καλό κουράγιο μιας και οι επόμενοι μήνες αναμένονται καυτοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τι έγινε Κωστάκη; Σε γουστάρει η χωριατισσα;" Χαχαχαχαχα.

    Ξεκινάμε δυναμικά από αύριο με ανακοινώσεις και IFA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάλι εγώ θα κάνω τον κακό? Νομίζω είχα ρίξει πρώτος την ιδέα για ένα ελαφρύ φόρουμ αλλά αυτό μου φαίνεται λίγο ξεπέτα χαχαχα Μάλλον κανείς δεν θα μπορεί να βρεί αυτό που ψάχνει. Ίσως και να είμαι λίγο παλιομοδίτης αλλά θα προτιμούσα το κλασσικό. Δηλ. υποκατηγορίες με όλα τα δημοφιλή κινητά όπου από τις εμπειρίες των κατόχων θα μπορούσε ο αναγνώστης εύκολα να πληροφορηθεί για τα + και τα - της κάθε συσκευής και πως να αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα. Το φόρουμ αυτή την έννοια έχει. Αλληλοβοήθεια και ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας. Το ask the doctor μπορεί να έχει την χρησιμότητα του αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα forum και την βοήθεια ή την ευκολία που αυτό προσφέρει σε έναν κάτοχο συσκευής και κυρίως σε έναν υποψήφιο αγοραστή. Επίσης ένα forum θα βοηθούσε πολύ στην κατηγοριοποίηση-ταξινόμηση των θεμάτων. Πχ θέλει κάποιος να βρει παιχνίδια? θα πάει στην ανάλογη ενότητα κλπ. Θα μπορούσε να υπάρχει οδηγός αγοράς για μη ψαγμένους, πίνακες συγκριτικών, νέες κυκλοφορίες, προσφορές ;) κλπ κλπ Όμορφα και νοικοκυρεμένα.
    Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος χάσει μια πληροφορία που τον ενδιαφέρει εδώ στο dr android, τελείωσε πάει χάθηκε μέσα στο σωρό. Όπως επίσης και ένας καινούργιος επισκέπτης δεν μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε παλιότερα θέματα που ίσως να τον ενδιέφεραν. Ένα forum λύνει τέτοια προβλήματα. Αρκεί να μην είναι μπάχαλο greek style όπως βλέπω αλλού που αντί να φτιάξουν κάποιες ενότητες πάνω σε ένα δημοφιλές κινητό κάνουν μια γενική συζήτηση, όλα μέσα, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης για να πάρει την συγκεκριμένη πληροφορία που ψάχνει, να πρέπει να διαβάσει 250 σελίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χμμμ δεν πιστεύω να πατάτε βελάκι στον εαυτό σας μερικοί μερικοί χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kalispera !tha ithela na sw rwtisw kati!!an valw rom stin suskeui mou pou dn tairiazei,pou einai diladi gia allh suskeui..tote tha xalasei to kinito mou??s eyxaristw ek twn proterwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταπληκτική ιδέα Chris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε θα λειτουργεί το κινητό σου με ROM άλλης συσκευής αλλά δε θα χαλάσει κιόλας. Μπορείς να εγκαταστήσεις μια σωστή ROM αργότερα αλλά καλό θα είναι να την έχεις ήδη κατεβάσει στη συσκευή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις Κώστα και θα σου εξηγήσω το σκεπτικό.

    1. Το κλασικό φόρουμ χρειάζεται προσωπικό με admin και moderators κάτι που δε θα κάνω ούτε θα επιβάλλω σε κάποια μέλη να κάνουν καθώς η ουσία είναι να μιλάμε για το Android και όχι να μεταφέρουμε τα post σε λάθος κατηγορίες.
    2. Σχετικά με τις υποκατηγορίες κινητών, μπορεί ο καθένας να σχολιάσει κάτω από τα αντίστοιχα άρθρα του Dr. Android όπως γίνεται σήμερα, δε χρειάζεται να το κάνει στο forum. Αν π.χ. θέλει κάποιος να βρει παιχνίδια θα πάει στην αντίστοιχη κατηγορία στο Dr. Android και όχι στο forum.
    3. Τώρα αν χάνονται οι πληροφορίες θα διαφωνήσω. Μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει την αναζήτηση ακόμα.
    4. Τέλος το φόρουμ είναι καταδικασμένο να γίνει μπάχαλο, για αυτό αποφάσισα ότι είναι καλύτερο έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. είσαι κάτοχος μοτοσυκλέτας, φαντάζομαι και μέλος σε κάποιο σχετικό φόρουμ και σίγουρα καταλαβαίνεις τη χρησιμότητα του. Το θέμα με admin, moderators κλπ είναι κατανοητό και σεβαστό... εξαρτάται βέβαια και τι στόχους βάζει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι κάτοχος μηχανής αλλά όχι μέλος σε φόρουμ για μηχανές (Άσχετο;). Ο στόχος είναι ένας: Να είναι απλό και εύχρηστο από τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΑΛΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ02 Σεπτεμβρίου, 2014 23:44

    εχω το sony xperia M και δεν μπορω να κατεβασω απο το play store γιατι γινεται αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμία φορά έχει τα προβληματάκια του. Συνήθως αυτό λύνεται κάνοντας εκκαθάριση δεδομένων στην εφαρμογή του, ή αφαιρώντας τον Google λογαριασμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kserei ti exw pathei?exw ena jiayu g4c kai sto needrom exei mono 4 rom gia ayto ek twn opoion stis 3 grafoun asxhma sxolia apo katw!enw gia to jiayu g4 exei perissoteres!!les an valw anti gia jiayu g4c ,jiayu g4 na exw provlima?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. HI iha egatastisi to cerberus (dokimastika) sto tablet mou
    Kai eno ehi lixi mouto klepsane.
    Mporo nato agoraso kai nato kano egatastasi apo ali siskeui? Sto tablet? ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημητρης ο δικαιος03 Σεπτεμβρίου, 2014 15:05

    Καλησπέρα σε όλους! Είμαι κάτοχος του Htc 1m8.
    Ή επιλογή στο ποια συσκευή θα πάρει ο καθένας, είναι υποκειμενική και αντικείμενα για τον καθένα χρήστη από εμάς σωστή. Γιατί πλέον όλα τα προϊόντα είναι καλά. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ίσως να είναι και καλύτερα από τους κανονικούς υπολογιστές! Αυτό που ξέρω από την δική μου εμπειρία, πέρα από τα κλασικά σχόλια για το πόσο ευχαριστημένος είμαι για την επιλογή που έκανα τελικά, είναι ότι ένας φίλος μου έχει το lgg3. Έπιασε προχθές στα χέρια του το δικό μου κινητό, το περιεργαστηκε για αρκετή ώρα, είδε και την χρήση της dot view θηκης. Οι αντιδράσεις του και ο ενθουσιασμός του, δεν σας κρύβω ότι ξαφνιασαν ακομη και εμένα τον ίδιο, που γνωρίζω καλά περί τίνος κινητού τηλεφώνου πρόκειται, χωρίς να έχω μπει στην διαδικασία να τον επηρεασω σε κάτι και να του δείξω τα προσόντα τα οποία έχει σαν κινητό τηλέφωνο, πέρα από την ασύγκριτα όμορφη εξωτερική εικόνα που έχει σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστικό προϊόν μέχρι στιγμής. Περιττό να σας πω ότι αυτός είναι και ο λόγος που μπήκα στην διαδικασία να ψάξω και να βρω αυτό το συγκριτικό άρθρο μεταξύ των δύο ανταγωνιστων, για να σας μεταφέρω και εκφράσω την εμπειρία μου μέσω των ενεργειών του φίλου μου, ο οποίος με πήρε πριν από περίπου μια ωρα και μου είπε ότι δίνει το g3 στον αδελφό του για τους άλφα χι λόγους και με ρώτησε αν του πουλάω το ίδιο το δικό μου κινητό!!! Σαν μεταφέρω τα γεγονότα με ακρίβεια και πλήρη διαφάνεια, σε βαθμό κουραστικό μάλιστα;-)
    Για να μην το πλατιαζω περισσότερο, το δικά μου συμπεράσματα δεν θα τα αναλύσω περισσότερο.. Σας αφήνω να βγάλετε τς δικά σας συμπεράσματα ! Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω για πρώτη φορά στην ζωή μου σε οποιοδήποτε άρθρο έχω ψάξει ή έχω διαβάσει! ΣΑΣ ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθεσατε για να διαβάσετε το σχόλιο μου. Καλή συνέχεια! 😃😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να σαι καλά ρε Δημήτρη, Για αυτό γίνονται αυτά τα συγκριτικά για να λέει ο καθένας την εμπειρία του και να διασταρώνουμε απόψεις. Φυσικά αυτό που θα πω εγώ στο κείμενό μου δεν είναι πανάκεια, αλλά η άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δε γίνεται δυστυχώς. Μπορείς να δοκιμάσεις το Plan B από το Play Store.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εδω έμαθα τι θα πει root recovery rom ο cris βοηθάει παρα πολύ συγχαρητήρια συνέχισε έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπάρχει λόγος που βλέπεις διαφορετικές ROM για τις δύο συσκευές. Ενδέχεται να έχεις προβλήματα όπως να μην μπορείς να πάρεις τηλέφωνο, να μην ανοίγει το WiFi και τέτοια, αν φυσικά τα χαρακτηριστικά τους δε διαφέρουν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να σαι καλά φίλε μου. Το εκτιμάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. pw eyxaristw!kai kati teleutaio!! katevasa mia rom pou leei oti prepei na tin perasw me flash !mesa apo to pc diladi! mporw anti aytou na to kanw mesw tou recovery mode?dld me wape ..kai meta na perasw to zip arxeio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Tapatalk θα βαλετε γιατί απο το κινητό μου φαίνεται λίγο δύσκολο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η συσκευή μου είναι jiayu g4s και όπως όλες οι κινέζικες δεν είναι λειτουργική η ομαδοποίηση των επαφών. Προβάλονται σε μορφή πλέγματος και όχι λίστας, χωρίς να υπάρχει το αλφάβητο στο πλάι για να μεταβείς στο αντίστοιχο γράμμα. Προσπάθησα να βρω κάποια εφαρμογή αλλά τίποτα. Οι επαφές μου (λόγω δουλειάς) είναι 890. Μήπως γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει;
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δοκίμασα το free exDialer και είναι αρκετά λειτουργικό, πολύ περισσότερα από όσα ζητούσα. Ευχαριστώ πολύ, με εκτίμηση Βαγγέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πολυ καλη κινηση Χρηστο ειναι οτι πρεπει το forum αυτο μπραβο keep going.....λοιπον στο θεμα μας τωρα!!! εχω μεγαλο προβλημα,μια συσκευη εν ονοματι vodafone smar 2 (ακου smart) με εχει κανει αλογο και αυτο γιατι τελικα δεν μου κανει καμια ρομ που δοκιμασα...βασικα καμια δεν λοιτουργει σωστα με αποτελεσμα να θελω να παω στιν στοκ 1ο θεμα εχω βρει 3 στοκ πια ειναι η καλυτερη??? και το πιο βασικοοοοοοο δεν λενε πουθεμα με πιο προγραμα την κανεις εγκατασταση....π.χ οπως samsung με odin λγ me to tool κ.τ.λ.π. παιδια πραγματικα οποια γνωμη και ιδεα δεκτη plz help.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωραίο το forum αλλά δε μου την κάνεις εκεί την ερώτηση! Χαχαχα.

    Θα πρέπει να τις δοκιμάσεις για να δεις ποια είναι η καλύτερη ή να ρωτήσεις κάποιον που έχει τη συσκευή.

    Αν είναι σε μορφή zip την εγκαθιστάς με custom recovery.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. εκανα γκαφα εεεεε? συγνωμη φιλε μου δεν το καταλαβα.....κοιτα δεν εχω θεμα με το πια ειναι η καλυτερη οσο το πως.....σε zip ειναι ολες εκανα ενα τεστ μια αλλα ειχα fail δεν ειπαρχει καποιο προγραμμα οπως το odin σε φαση να την περνας σαν tar.md5?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχω το samsung s5 και εχω το εξης προβλημα,ο αποθηκευτικοςο χωρος εχει γεμησει και πλεον δεν μπορω να κατεβασω τπτ ουτε εφαρμογη ουτε τραγουδι στα 14gb που ειναι ελευθερα?τι μπορω να κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτά τα 14GB είναι εσωτερικός χώρος της συσκευής; Ρίξε μια ματιά στο "Ρυθμίσεις > Αποθηκευτικός χώρος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν πειράζει.

    Για τα zip πρέπει να εγκαταστήσεις μία custom recovery και να τα φλασάρεις από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ναι το ξερω αυτο καλη ωρα με cwm αλλα εκανε fail στο install απλα σε ρωταω εαν εχεις καποιο προγραμμα οπως το odin ας πουμε που να μπορει να το φλασαρει μεσω αρχειου tar/md5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για δες αν με το flashify μπορείς να κάνεις δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. οκ σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο θα το δω ελπίζω να γίνει κάτι γιατί έχω 5 μέρες που δεν βγάζω άκρη με αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γεια σας παιδια, μηπως ξερετε πως να κανω root στο galaxy s5; προσπαθησα ηδη 2 φορες και οταν μπηκα στο recovery mode δεν με εβαλε στο γνησιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιδια θελω να κανω root στο galaxy s5.. g900f.. πως το κανω; με τους οδηγους που εχω βρει δεν καταλαβαινω και πολλα.. και τα ελληνικα σαιτ δεν με βοηθανε τοσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ορίστε: http://www.doctorandroid.gr/2014/03/root-samsung-galaxy-s5-cf-auto-root.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Rompotakias Stageramata02 Οκτωβρίου, 2014 15:23

    bravo bravo bravo.
    Πιο απλοποιημενο δεν γινεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εβαλα μια sd στο samsung galaxy s ii plus για φωτο και δεν τις βλεπω οταν συνδεομαι στο pc . εχω andriod 4.2.2 . αναμενω καποια συμβουλη σας . Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το συνδέεις ως MTP ή PTP; Το πρώτο είναι το σωστό για να τα βλέπεις όλα. Αν δεν εμφανίζεται αυτόματα φαντάζομαι πρέπει να τη βγάλεις από το κινητό και να τη βάλεις απευθείας στο PC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο πιο απλός τρόπος να κάνεις root το G2 είναι το stump root. Ένα tap και είσαι rooted. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες με IOroot, downgrades κλπ, βρήκα το Stump και σώθηκα. Αν θέλεις πρόσθεσε και αυτόν τον τρόπο στο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το 'χουμε Χάρη: http://www.doctorandroid.gr/2014/08/stump-root-root-lg-g3.html


    Ευχαρστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Xρηστο καλησπερα και απο εμενα ...θα σου ημουν ευγνωμων εαν μπορουσες να με βοηθησεις σχετικα με το htc desire z μου....εχω κατεβασει πολλες ρομ αλλα δεν μπορω να περασω καμια..Στην πρωτη που δοκιμασα ...την επαθα κιολας..... το κινητο τωρα κολαει στο htc logo ... εχω κατεβασει virtuous_sense-vision-v2.0.0.zip συγκεκριμενα το αρχειο ,και προσπαθω κανοντας recovery να την περασω αλλα μου γραφει
    can't open/cache/recovery/command .
    (θα ήθελα να μου προτείνεις εσυ ποια να κατεβάσω κατ'αρχήν..)
    Κάνω wipe cache, wipe data παντα πριν δοκιμάσω..και μετα κανω apply update from sd card .
    Na σημειωθεί οτι οταν μπαινω σε recovery mode το κινητο δεν μπαινει σε cwm αλλα στο
    Android system recovery <3e>

    Mου γραφει finding update pagage
    opening..........
    verifying..........
    E:failed to verify whole-fille signature...
    E:signature verification failed
    istallationaborted..
    Ti διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ??
    Γτ ειναι πολύ κρίμα η συσκευή είναι ολοκαίνουρια
    ούτε 2 μηνες ΄λειτουργία και ο λόγος που προσπάθησα να αλλαξω τη ρομ ηταν γτ δεν δύλευε το wifi...μαλλον ειχε καποιο bug οπως μου είπαν...
    Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το πρόβλημα είναι ότι η recovery που έχεις είναι η επίσημη. Πρέπει να εγκαταστήσεις μία πρώτα και μετά να προχωρήσεις σε εγκατάσταση ROM.


    Επειδή όμως δεν bootάρει πρέπει να τα κάνεις μέσω τερματικού. Οδηγίες εδώ: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_vision

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Drivers για windows 8 htc desire z ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. οπως λεει στο λινκ μου μου δινεις πρεπει να συνδεσω το κινητο στον υπολογιστη και να κανω. Make sure USB debugging is enabled on the HTC Desire Z by checking Settings » Applications » Development » USB debugging....αυτο εγω δεν μπορω να το κανω μιας και το κινητο δεν ανοιγει καν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Όταν είσαι σε bootloader mode (χρησιμοποιείς δηλαδή το fastboot) δεν έχει σημασία. Θα εγκαταστήσεις από εκεί μία recovery στην οποία θα μπεις μετά χειροκίνητα για να εγκαταστήσεις το zip της ROM που θέλεις.

    Driver αν δεν έχει το επίσημο site της HTC δεν ξέρω που μπορείς να βρεις: http://www.doctorandroid.gr/2014/10/usb-driver-android.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. tα περισότερα λινκ που δινει η σελιδα δεν δουλευουν....:¨(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πως θα πρέπει να βλεπει το κινητο μου ο υπολογιστης..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αποσυμπιέζεις τα περιεχόμενα του zip στο φάκελο platform-tools του Android SDK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. τι πρεπει να βλεπω οταν συνδεω τη συσκευη μου.??
    γτ εδω μ λεει οτι η συσκευη δεν αναγνωρίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αν είσαι σε fastboot mode, δίνεις:

    fastboot devices

    και αν σου εμφανίσει έναν αριθμό, είναι σωστά συνδεδεμένη η συσκευή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. adb push busybox /data/local/tmp/adb push gfree /data/local/tmp/adb push hboot-eng.img /data/local/tmp/adb push psneuter /data/local/tmp/adb push recovery-clockwork-3.0.2.4-vision.img /data/local/tmp/recovery.imgadb push root_psn /data/local/tmp/adb push su /sdcard/adb push Superuser.apk /sdcard/adb shellchmod 755 /data/local/tmp/*/data/local/tmp/psneuter
    φιλε χρήστο δινω αυτες τις εντολές και εχω αυτο το αποτέλεσμα.....no such stut or directory.....τι μπορεί να έχω κανει λάθος....??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Έχεις κατεβάσει αυτά τα αρχεία στο φάκελο που βρίσκεται το adb; Έχεις μπει στο φάκελο μέσω τερματικού; Ένα από τα δύο πρέπει να είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. υπαρχει καποιο προγραμμα για unlock toy
    bootloader???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο μόνος λόγος για να ξεκλειδώσεις τον bootloader είναι για να εγκαταστήσεις custom recovery. Στο G2 μπορείς να το κάνεις και ας είναι κλειδωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. παντα μιλαμε για το htc desire z ετσι??κανω την διαδικασία που μου εδειξες στο λινκ..http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_vision
    και δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με την εντολη adb shell δεν εχει το επιθυμιτο αποτέλεσμα...χαχα.. τι παιζει ???
    να τι κανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μπερδεύτηκα αφού γράφουμε στο άρθρο με το LG.


    Το "adb shell" το δίνεις μόνο του, όχι με όλα τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αντωνης καουκης28 Φεβρουαρίου, 2015 02:35

    Γειά σας
    Μου έφεραν ένα lenovo A850 + απο εξωτερικό και δεν έχει ελληνικό μενού, κατέβασα διάφορα προγράμματα όπως more locale 2 κ.λ.π αλλά δεν τα κατάφερα. Του έκανα ρουτ μήπως δουλέψει το locale more 2 ( έτσι μου είπαν) αλλά τίποτα. Έχει καταφέρει κάποιος κάτι? ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αν κάνεις root λειτουργεί το More Locale 2, απλά μεταφράζει μόνο τις εφαρμογές που περιέχουν τα ελληνικά και όχι τα μενού.

    Μια μόνιμη λύση είναι να βρεις μία ROM που περιέχει τα ελληνικά και να την εγκαταστήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αντωνης καουκης01 Μαρτίου, 2015 11:58

    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
    Έχω κάνει ρουτ αλλά έχω ακούσει ότι πολλοί που πέρασαν αλλη ρομ έχουν κάποια προβλήματα με το σήμα κυρίου . έχετε να μου προτείνετε εσείς κάτι? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πρέπει να κάνεις δοκιμές για να βρεις τη σωστή. Δες εδώ: http://www.needrom.com/category/lenovo/serial-a/serial-a800/a850-serial-a/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΠΛΙΩΤΗΣ13 Μαρτίου, 2015 15:34

    Πως θα κάνω πιο "ελαφρύ" το UI στο Galaxy s5 G900F;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Χρησιμοποίησε τον Nova launcher.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αντωνης καουκης22 Μαρτίου, 2015 17:14

    Χαίρεται
    Μετα απο κάποιες δοκιμές
    Χρειάζομαι βοήθεια επειγόντως. έκανα προσπάθεια να του περάσω ελληνικά επειδη ήταν από εξωτερικο και δε τα είχε εγκατεστημενα. Δοκιμασα κάποια more locale απο το play store αλλα τιποτα. Έκανα ρουτ και στην προσπάθεια να περασω μια ρομ κάτι έγινε και μπλοκαρε η μαλακία. Τώρα το πατάω να ανοίξει, γράφει λενοβο και μένει με μαύρη οθόνη. Δοκίμασα Hard reset αλλα τιποτα. Εγκατέστησα ένα αρχείο πκυ και καλά του κάνει αναβάθμιση αλλά πρέπει να είναι ανοιχτό το τηλέφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Έκανες wipe data και wipe cache μετά την εγκατάσταση της ROM; Δοκίμασε να την περάσεις πάλι κάνοντας αυτό και βέβαια σιγουρέψου ότι η ROM είναι για τη συσκευή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αντωνης καουκης24 Μαρτίου, 2015 16:07

    Βρήκα την κατάλληλη ρομ και την πέρασα.
    aosp vanilla 2,07
    ΛΕΓΕΤΑΙ και όλα εντάξει.....
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..
    Εχω άλλη ερώτηση τώρα
    Ήρθε ο θείος μου απο εξωτερικο και έχει φέρει ένα κινητο Vodafone 785 αν θυμάμαι καλά. Με τη δικη του κάρτα σιμ δουλεύει κανονικα εδώ στην Ελλάδα αλλά όταν βάλω άλλη κάρτα π.χ cosmote θέλει κωδικο δικτύου. Υπάρχει δυνατότητα να δουλέψει εδω στην ελλαδα με ελληνική κάρτα χωρίς όμως να έχει πρόβλημα όταν θα πάει πάλι έξω σε λίγους μήνες?!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Πρέπει να το πας στη Vodafone για να του κάνουν SIM unlock. Μετα απο αυτό θα δέχεται τις κάρτες όλων των δικτύων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αντωνης καουκης24 Μαρτίου, 2015 22:20

    Υπάρχει χρέωση για αυτο? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ναι αλλά είναι λίγα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αντωνης καουκης07 Απριλίου, 2015 12:21

    Καλημέρα
    Έχω ένα θέμα με ένα Samsung galaxy s3 neo ΤΟ οποίο δεν κάνει copy paste συνδέσμους και λοιπα. Ενώ σε όλα τα Android κινητα πιέζεις παρατεταμένα την οθόνη και εμφανίζεται το υπομενου για αντιγραφή, επικόλληση, επιλογή όλων κ. Λ. Π
    Στο s3 neo δεν έχει την επιλογή αυτή. Είναι κάποια δυσλειτουργια , καποιο κόλλημα η μήπως σε αυτο το μοντέλο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα???!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κάτι παίζει φίλε μου. Κανονικά έπρεπε να το κάνει. Κάνε μία επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων για να είσαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αντωνης καουκης11 Απριλίου, 2015 13:09

    Καλημέρα και καλή ανάσταση!!
    Έχει τύχει και σε εσάς να πάτε να στείλετε ένα βίντεο μέσω του viber και να λέει ότι δε μπορει να στείλει βίντεο πάνω απο 24mb..
    Αυτό γίνεται όταν πάω να στείλω ένα βίντεο που έχω τραβήξει από το κινητο μου. GALAXY s4 mini....
    Αν μου στείλουν ένα βίντεο, εγω μπορώ να το ξαναστείλω κανονικα. Δε μπορω Δηλαδη να στείλω βίντεο που έχω τραβήξει. Έκανα καθαρισμό της μνήμης, κοίταξα μήπως χρειάζεται ενημέρωση η εφαρμογή αλλά τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλησπέρα.χθες αποφάσισα να κάνω root στο LGG2.είχε πάνω την 4.4.2 και πέρασα την 5.0.2 LOLLIPOP με cyanogenmod 12.το πρόβλημα που έχω είναι ότι μου διαγραφεί τις επαφές συνέχεια από μόνο του.τις σε cloud αλλά δεν είναι δουλειά να τις κάνω επαναφορά 10 φορές την μέρα.τι πρέπει να κάνω ώστε να μείνουν στην συσκευή μια και καλή?επίσης πως μπορώ να εγκαταστήσω το play store στην συσκευή με την rom που ήδη έχω(cynogenmod 12)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πέρασέ τις εδώ και θα συγχρονίζουν πάντα με τη συσκευή σου:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αντωνης καουκης27 Απριλίου, 2015 10:59

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    σε ενα galaxy s3 ενας πιτσιρικος επαιζε και εβαλε κωδικο ασφαλειας τον οποιο δε θυμαται.το κινητο εχει μεσα επαφες και πολλες φωτογραφιες και δε θελω να του κανω φορματ.δε μου δινει επιλογη να βαλω το gmail ομως.γιατι το κανει αυτο???βαζω λαθος κωδικο και μετα απο 5 φορες μου λεει να προσπαθησω μετα απο 20 δευτερολεπτα.το συνδεσα στο KIES αλλα λεει οτι θα σβησουν ολα τα δεδομενα...
    HELP PLEASE....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αντώνης Καούκης14 Μαΐου, 2015 01:49

    Γειά σας
    Έχω ένα Samsung galaxy s4 zoom.
    Πολύ καλή συσκευή και ειδικά στο θέμα της φωτογραφίας και εγώ βγάζω πάρα πολλές.
    Λόγω μικρής μνήμης το τηλέφωνο γεμίζει που λέμε και συχνά κάνω φορμάτ. Κρατάει για δύο - τρεις μήνες και μετά πάλι. Δε πειράζει όμως, έχω το back up μου και μου παίρνει λίγο χρόνο. Το πρόβλημα είναι το εξής. Μου καταναλώνει πολύ γρήγορα την μπαταρία. Έχω αλλάξει και με το τελευταίο φορμάτ έβαλα πάλι καινούργια μπαταρία. Τη φορτισα σωστά να δω τι γίνεται. Καμιά διαφορά. Το κινητό φορτίζει 100% και κρατάει το πολύ πέντε ώρες, η χρήση του είναι πολλά τηλέφωνα στη διάρκεια της ημέρας και από το απόγευμα και μετά wifi. Δεν χρησιμοποιώ mb και είμαι πάντα 2g. Τι μπορεί να φταίει στο κινητό και δεν έχει μεγάλη απόδοση? ???
    Πάει το μυαλό μου στην 32gb κάρτα μνήμης που είναι γεμάτη φωτογραφίες αλλά θέλω τη συμβουλή σας.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αν η μπαταρία κρατάει πέντε ώρες με ανοιχτή οθόνη, είναι λογικό. Δοκίμασε να κλείσεις τα δίκτυα και να τα ανοίγεις μόνο όταν τα χρειάζεσαι, όπως επίσης μείωσε και τη φωτεινότητα της οθόνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αντώνης Καούκης16 Μαΐου, 2015 10:44

    το κανω αυτο και εχει μικρη διαφορα στην αποδοση.ρωτησα μηπως επειδη εχω 32gb sd card μεσα και ειναι γεματη μου προκαλει αυτο το προβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η μπαταρια δεν εχει σχεση με την sd κι αν την εχεις φορτωμενη..Αυτο μπορει να λυθει φλασαροντας αλλον kernel αλλα θα μπεις σε διαδικασια root εννοειται,και θα πρεπει να βρεις πρωτα τον καταλληλο kernel για το μοντελο σου,κι αν υπαρχει κι ολας γιατι ειναι δυσευρετοι και ειδικα οι καλοι..Οποτε κλεισε τα δικτυα κλεισε εντελως και τον αυτοματο συγχρονισμο(χειροκινητο για τα mail σου) μη χρησιμοποιεις ταπετσαριες κινουμενες κλπ..και βαλε στο αυτοματο τη φωτεινοτητα και στο on την εξοικονομιση μπαταριας(θα δουλευει κυριως ενας επεξεργαστης)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Άφησε γύρω στα 5GB ελεύθερα στην κάρτα για να σιγουρευτείς ότι αυτή δε δημιουργεί πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εχω ένα jiayu g4s και εχω προβλημα με το σημα(WIND k COSMOTE).Ειτε μεσα σε κτιριο ειτε εξω, εκει που εχω καλο σημα ξαφνικα βγαινει εκτος δικτυου.Μιλησα με τους παροχους κ ολα καλα.Οι sim σε αλλα κινητα δουλευουν σωστα.Εχω android 4.2.1.Ενας φιλος μου μετρησε τη κεραια κ ολα καλα,εβαλε android 4.4 και παλι τα ιδια.Τι μπορει να φταiει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter