Theftie - Find my phone: Η νέα εφαρμογή που υπόσχεται να βρει τη χαμένη συσκευή μας


Στη ζωή μας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, έτσι μέσα στα υπόλοιπα θα πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ακόμα και την απώλεια του κινητού μας τηλεφώνου. Σε αντίθεση με την κλοπή ενός πορτοφολιού όπου δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, το smartphone μας υπάρχει τρόπος να το βρούμε ή τουλάχιστον να πάρουμε τα πολυπόθητα δεδομένα μας απομακρυσμένα.

Η καλύτερη εφαρμογή που έχουμε δείξει μέχρι σήμερα είναι το Cerberus η οποία όμως είναι επί πληρωμή, έτσι ψάξαμε και βρήκαμε το Theftie το οποίο διαθέτει παρόμοιες δυνατότητες και διατίθεται δωρεάν! Το Theftie έχει σχεδιαστεί γύρω από τρεις βασικούς άξονες, που ξεκινούν πριν από την απώλεια της συσκευής και φτάνουν μέχρι την τελική εύρεσή της:

  • Πρόληψη (Prevent): Προλάβετε την απώλεια των δεδομένων από αδιάκριτα βλέμματα κλειδώνοντας αυτόματα τη συσκευή και λαμβάνοντας μία φωτογραφία με το πρόσωπο του αδιάκριτου.
  • Σύλληψη (Catch): Με τη βοήθεια των φωτογραφιών και τη ζωντανή εμφάνιση της συσκευής στο χάρτη βρείτε την και επικοινωνήστε εύκολα με τον κλέφτη μέσω push ειδοποιήσεων.
  • Διάσωση δεδομένων (Rescue data): Διασώστε τα δεδομένα σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στο Google Drive σε περίπτωση που δε βρείτε ποτέ τη συσκευή.


Στα επί μέρους τώρα, με το Theftie μπορούμε να κλειδώσουμε τη συσκευή μας, να τη χειριστούμε από τον υπολογιστή μας μέσω της επίσημης σελίδας του, να λάβουμε ειδοποιήσεις αν αλλάξει η κάρτα SIM, να διαγράψουμε την εσωτερική μνήμη και την κάρτα SD και άλλα πολλά. Έχοντας επίσης εγκατεστημένο το Xposed framework μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το GPS, τον εντοπισμό σφαλμάτων του ADB αλλά και να απενεργοποιήσουμε την εγκατάσταση εφαρμογών από "Άγνωστες πηγές".

Είναι λοιπόν σχετικά πλήρης, το γραφικό περιβάλλον είναι κατανοητό και σύγχρονο, ενώ το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι διατίθεται δωρεάν. Θα τη βρείτε στο Play Store και καλό θα είναι να την τεστάρετε και να εξοικειωθείτε λίγο με τις λειτουργίες της σε περίπτωση που τη χρειαστείτε.

Σχόλια

  1. Doc, δεν φαίνεται και τόσο δουλεμένο. Όποτε θέλει δουλεύει στο G2 μου και βασικά δεν πιάνει καθόλου τους λάθος κωδικούς στο Lock Screen. Γενικά cerberus και !Gotya είναι τα καλά απ' ό,τι κατάλαβα. Να σε ρωτήσω όμως, ξέρεις αν υπάρχει τρόπος να κλειδώσουμε την απενεργοποίηση του τηλεφώνου; Password protected.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να απενεργοποιήσεις το power menu. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο αν θέλεις. Μπορεί να σε βοηθήσει:

      http://www.doctorandroid.gr/2014/06/blog-post_17.html

      Διαγραφή
    2. Thanks. Κλασικά όμως θέλει να έχω ρουτάρει τη συσκευή, πράγμα το οποίο δεν κατάφερα στο G2 μου παρόλο που είχε ολοκληρωθεί υποτίθεται κανονικά η διαδικασία. Anyway, δεν πειράζει.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter