Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Η LG σχεδιάζει ξανά το G Watch με μικρές βελτιώσεις και στρογγυλή οθόνη [Ανανέωση]


Το LG G Watch είναι το πρώτο smartwatch με Android Wear, το οποίο όμως ποτέ δε δέχτηκε την προσοχή που του αρμόζει ελαίω Moto 360. Η LG δείχνει να αφουγκράζεται το καταναλωτικό κοινό και σχεδιάζει από το την αρχή το G Watch με στρογγυλή οθόνη και πιο σπορ διάθεσή, δημιουργώντας το LG G Watch R.

Χαρακτηριστικά

  • Οθόνη: P-OLED 1.3" @ 320x320p 
  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 400 
  • Μνήμη: 512ΜΒ RAM - 4GB αποθήκευση 
  • Μπαταρία: 410mAh 
  • Ιδιότητες: Αδιάβροχο (IP67), αισθητήρας καρδιακών παλμών, ανοξείδωτο, δερμάτινο λουράκι

Το G Watch R είναι κατά βάση η ίδια συσκευή με το αρχικό G Watch, διαθέτει όμως βελτιώσεις οι οποίες κάνουν τη διαφορά. Κατ'αρχάς μόνο από τις φωτογραφίες βλέπεις ότι είναι μέχρι στιγμής το πιο "γήινο" ρολόι, λόγω μεγέθους και σχήματος και δύσκολα θα καταλάβει κάποιος ότι αυτό που φοράμε είναι ένα smartwatch.

Στα τεχνικά, η οθόνη του είναι τεχνολογίας OLED και όχι LCD, κυρίως γιατί το G Watch αποδείχτηκε άχρηστο στη χρήση σε εξωτερικό χώρο με πολύ ήλιο. Η OLED τεχνολογία προσφέρει μεγαλύτερο contrast και πιο σκούρο μαύρο για αυτόν ακριβώς το λόγο. Η ανάλυση της οθόνης αυξήθηκε επίσης στα 320 pixel για μεγαλύτερη ευκρίνεια, ενώ προστέθηκε και αισθητήρας για τη μέτρηση καρδιακών παλμών, με σκοπό να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες συσκευές της Samsung.Νομίζω ότι είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον από το πολυπόθητο Moto 360 και από όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα μάλλον θα αγόραζα το συγκεκριμένο. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως μία premium έκδοση του G Watch, οπότε θα είναι ελαφρώς ακριβότερο, δε νομίζω όμως να ξεπερνάει την τιμή των 260 δολαρίων.

[Ανανέωση]: Η τιμή του στην Ευρώπη θα είναι 299 ευρώ.

15 στο: "Η LG σχεδιάζει ξανά το G Watch με μικρές βελτιώσεις και στρογγυλή οθόνη [Ανανέωση]"