DeltaJen: Το script που κάνει τα update των custom ROM... μινιόν!


Η αναβάθμιση της ROM μας είναι πάντα ένα ευχάριστο γεγονός, όταν όμως αναγκαζόμαστε να την κατεβάσουμε ολόκληρη δεν είναι και ότι καλύτερο. Γιατί δεν ακολουθούν άραγε όλοι την πρακτική της OmniROM όπου τα Delta update που διαθέτει είναι μικρά σε μέγεθος και περιέχουν μόνο τις αλλαγές που προέκυψαν;

Όσοι ασχολείστε με το ROM developing μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το DeltaJen, ένα script το οποίο συγκρίνει την προηγούμενη με την επόμενη έκδοση και παράγει ένα μικρό *.zip αρχείο που περιέχει μόνο τις αλλαγές! Έχει δημιουργηθεί στη γλώσσα python, γνωστή στους κύκλους του Linux, η οποία λειτουργεί όμως σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Για να το χρησιμοποιήσουμε χρειάζεται τερματικό αλλά αν δημιουργείς τη δική σου ROM, αυτό πρέπει να το κατέχεις καλά.

Θα πρέπει λοιπόν να εγκαταστήσουμε την Python (έχει δοκιμαστεί στην 2.7 και τις 3.2+ εκδόσεις) όπως και μερικά ακόμη εργαλεία τα οποία θα βρείτε εδώ. Όταν όλα μπουν στη θέση τους η εντολή για να δημιουργήσουμε το Delta update μας είναι η εξής:

python DeltaJen.py -b <ROMv1.zip> -i <ROMv2.zip> -o <output.zip>

Όπου "ROMv1.zip" βάζουμε τη διαδρομή της προηγούμενης έκδοσης της ROM μας, όπου "ROMv2.zip" βάζουμε την τελευταία μας έκδοση και αν αφήσουμε το "output.zip" ως έχει απλά θα μας δημιουργήσει ένα αρχείο με την ονομασία "output".

Αυτό το αρχείο μπορούμε να το βάλουμε πλέον στη συσκευή μας και να το εγκαταστήσουμε μέσω recovery, προσοχή όμως, γιατί η συσκευή θα πρέπει να τρέχει την έκδοση "ROMv1" που χρησιμοποιήσαμε ως βάση για να φτιάξουμε τη "ROMv2".

Είναι όλο και όλο μια εντολή που θα γλιτώσει τους ROM developer από το hosting μεγάλων αρχείων στον cloud λογαριασμό τους, ενώ οι χρήστες θα μπορούν σε λιγότερο χώρο να κρατάνε πολλές version της ROM που χρησιμοποιούν, σε περίπτωση που τις χρειαστούν στο μέλλον. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο νήμα του εργαλείου στο XDA.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter