Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Xtended Navbar: Προσθέστε χρήσιμα widget στη Navbar του Android


Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Android συσκευών μας είναι και η navigation μπάρα στο κάτω μέρος η οποία διαθέτει τα κύρια πλήκτρα της συσκευής μας και μας επιτρέπει να τη χειριστούμε. Με το Xtended NavBar αυτή η αποκλειστικότητα λαμβάνει τέλος καθώς μπορούμε πλέον να προσθέσουμε και μερικά χρήσιμα widget για να ελαφρύνουμε λιγάκι την επάνω μπάρα ειδοποιήσεων.

Πρόκειται λοιπόν για ένα module του Xposed framework το οποίο διαθέτει περιορισμένες αλλά χρήσιμες δυνατότητες. Μας δίνει την ευκαιρία να προσθέσουμε στη Navbar, το widget χειρισμού του music player και το widget με τους διακόπτες ενεργοποίησης των δικτύων που είναι ίσως τα δύο βασικότερα στην καθημερινή μας χρήση. Για να εμφανίσουμε κάποιο αυτά αρκεί απλά να σύρουμε τη Navbar προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, ενώ η χρήση τους είναι η γνωστή που έχουμε συνηθίσει. Για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω, μπορούν να πληρώσουν ένα μικρό ποσό στο δημιουργό και να ξεκλειδώσουν ένα τρίτο widget στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε τις αγαπημένες μας εφαρμογές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και σίγουρα κάτι διαφορετικό, λειτουργεί κυρίως στις AOSP-based ROM και μπορούμε να το βρούμε στη λίστα των module του Xposed αλλά και στο Play Store όπου διατίθεται δωρεάν.

0 στο: "Xtended Navbar: Προσθέστε χρήσιμα widget στη Navbar του Android"