Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Towelroot: Η νέα μέθοδος root που εικάζεται ότι υποστηρίζει όλες τις Android συσκευές μέχρι σήμερα!


Τον George Hotz τον έχετε ακουστά; Ένα παλικάρι που πριν λίγα χρόνια ήταν το πρώτο που κατάφερε να "ξεκλειδώσει" το iPhone αλλά και το PlayStation 3; Αυτός λοιπόν ο τυπάκος είπε να ρίξει μια ματιά και στο Android για να μας βοηθήσει στο πολυπόθητο root και κατάφερε να δημιουργήσει έναν πολύ απλό τρόπο ο οποίος όπως λέει μπορεί να rootάρει όλες τις Android συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει πριν από τις 3 Ιουνίου 2014!

Η διαφορά της δικής του μεθόδου σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες είναι ότι εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας στο Linux πυρήνα και όχι στο λειτουργικό του Android. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλες οι συσκευές με την τωρινή έκδοση του πυρήνα (ποια είναι αυτή δε μας το έχει πει) μπορούν να γίνουν root, εξαιρούνται ίσως οι ROM που αναβαθμίστηκαν πρόσφατα σε Android 4.4.3. Τα έχει ήδη καταφέρει στα αμερικάνικα μοντέλα του Galaxy S5, στο Galaxy Note 3 και στο Nexus 5, έτσι για να μας το αποδείξει και το κορυφαίο όλων είναι ότι στις συσκευές της Samsung δεν ενεργοποιεί το Knox!


Δε χάνετε τίποτα να κάνετε μια προσπαθεί καθώς η διαδικασία είναι πανεύκολη. Αρκεί να επισκεφτούμε τη σελίδα του towelroot από την Android συσκευή μας, να κατεβάσουμε το apk πατώντας το 'λάμδα" και αφού το εγκαταστήσουμε, να πατήσουμε το ένα και μοναδικό πλήκτρο που διαθέτει.

Υ.Γ. Εμείς πάντως το δοκιμάσαμε με τα παιδιά από το Technewz.gr σε ένα Galaxy S3, που είναι ένα σχετικά παλιό τηλέφωνο, χωρίς όμως επιτυχία. Τελικά τα καταφέραμε με το Kingo Root.

23 στο: "Towelroot: Η νέα μέθοδος root που εικάζεται ότι υποστηρίζει όλες τις Android συσκευές μέχρι σήμερα!"