Spell Up: Το νέο πείραμα του Google Chrome μας μαθαίνει καλύτερα αγγλικά παίζοντας
Η Google είναι μία εταιρία που πειραματίζεται συνεχώς σε όλους τους τομείς που ασχολείται και κάθε τόσο ξεπετάγονται νέες ιδέες που αν μη τι άλλο είναι τουλάχιστον διασκεδαστικές. Μετά το πανέξυπνο Super Sync Sports η ομάδα του Chrome μας παρουσιάζει το Spell Up και έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι με μια σύνδεση στο ίντερνετ και με λίγη HTML5 όλα μπορούν να γίνουν.
Το Spell Up είναι ένα web παιχνίδι που τρέχει στον Chrome στη διεύθυνση chrome.com/spellup και μπορούμε να το παίξουμε άνετα από οποιαδήποτε συσκευή. Σκοπός του είναι να μας μάθει καλύτερα την αγγλική γλώσσα μέσα από ένα παιχνίδι ορθογραφίας, ανακάλυψης και προφοράς λέξεων. Χρησιμοποιεί τη φωνητική αναζήτηση ή αλλιώς Web Speech API μέσω της οποίας καλούμαστε να φωνάξουμε τα γράμματα της αλφαβήτου που λείπουν από κάθε λέξη για να τις ανακαλύψουμε.
Οι επιτυχίες μας επιβραβεύονται φυσικά με πόντους και όσο καλύτερα πηγαίνουμε ανεβαίνουμε επίπεδα, ένα λάθος όμως θα γκρεμίσει στην κυριολεξία ότι χτίζουμε με κόπο. Για τις περιπτώσεις που θα συναντήσουμε μία άγνωστη λέξη υπάρχουν οι βοήθειες και τα power-up που θα μας απαλλάξουν από την απώλεια πόντων, ενώ κάνοντας login μέσω του Google account η πορεία μας αποθηκεύεται για να τη συνεχίσουμε αργότερα.
Η Google πιστεύει στις web εφαρμογές που τρέχουν μέσω των browser και με αυτά τα παιχνίδια μας αποδεικνύει ότι οι χώροι αποθήκευσης δεν είναι απαραίτητοι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μόνιμη σύνδεση στο ίντερνετ και έναν browser κάτι το οποίο είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Chrome OS (YouTube) και του FirefoxOS.
Έξυπνη η Google και είναι προφανές τι κάνει μέσα από το "αθώο αυτό παιχνίδι"...οχι καμιά συνωμοσία μή φοβάστε ...αφενός είναι σίγουρο ότι κρατάει σε servers τις πολλές διαφορετικές προφορές για να μπορεί να βελτιώσει τους αλγόριθμους του voice recognition της γενικότερα και αφετέρου μας "μαθαίνει", μας "σπρώχνει", μας "ωθεί" όπως θέλετε πείτε το να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε την ομιλία προς τις συσκευές μας έτσι ώστε να εξοικειωθούμε με αυτού του είδους τη χρήση...η οποία είναι ήδη πολύ ανεπτυγμένη στα Αγγλικά αλλά μάλλον δεν έχει την αναμενόμενη προσέλευση ...welldone Google!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή