Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Tα συναρμολογούμενα smartphone ήρθαν για να μείνουν, απόδειξη η διάθεση του Project Ara MDK από τη Google


Στην πρώτη παρουσίαση του Phoneblocks και κατ' επέκταση του Project Ara από τη Google, είχαμε την αίσθηση ότι πρόκειται για μία ακόμη ιδέα που θα χαθεί στα σχεδιαστήρια και δε θα εφαρμοστεί ποτέ. Η επιμονή όμως της Google δείχνει ότι τα συναρμολογούμενα smartphone ήρθαν για να μείνουν και φαντάζουν ως η καλύτερη ιδέα για το μέλλον των φορητών συσκευών.

Ποιος δε θα ήθελε να έχει ένα τηλέφωνο όπου ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να αναβαθμίσει τα χαρακτηριστικά του, έχοντας πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ή απλά μία συσκευή με ότι ακριβώς χρειάζεται. Φανταστείτε στο μέλλον συζητήσεις όπως, "Ρε φίλε, μου δανείζεις την κάμερα των 40MP για να βιντεοσκοπήσω τη γιορτή στο σχολείο του παιδιού μου;" ή "Αγάπη μου, παίρνω το module των 128GB σήμερα, για να περάσω κάτι βιντεάκια που κατέβασα".

Το μέλλον δεν είναι λοιπόν και πολύ μακριά καθώς χθες (09/04/14) η Google ανακοίνωσε τη διάθεση του πρώτου Module Developers Kit (MDK) με τη βοήθεια του οποίου οι εταιρίες και οι προγραμματιστές θα μπορέσουν να "χτίσουν" τα "κομμάτια" του Project Ara. Έγινε επίσης γνωστό ότι τα συναρμολογούμενα smartphone θα έχουν τρία μεγέθη (2x5, 3x6, 4x7) για να εξυπηρετήσουν όλα τα γούστα.


Στην ουσία δηλαδή το μόνο που χρειάζεται να καλοσκεφτείς πριν βάλεις το χέρι στην τσέπη, είναι η κεντρική πλακέτα η οποία περιλαμβάνει την οθόνη, ενώ στην πορεία θα είσαι ελεύθερος να διαλέξεις όποιον επεξεργαστή θέλεις, το μέγεθος της RAM και του αποθηκευτικού χώρου, την ποιότητα της κάμερας και το σημαντικότερο είναι πως θα μπορείς να τα ξεφορτωθείς ένα προς ένα, όταν σταματήσουν να σε εξυπηρετούν.

Αν αυτό δεν είναι καταπληκτική ιδέα, τότε τι είναι; Περιμένουμε πώς και πώς να μάθουμε και άλλες λεπτομέρειες αλλά δεν το βλέπουμε να κυκλοφορεί στην αγορά μέσα στο 2014.


3 στο: "Tα συναρμολογούμενα smartphone ήρθαν για να μείνουν, απόδειξη η διάθεση του Project Ara MDK από τη Google"