Motorola Project Ara, το τηλέφωνο που φτιάχνεις όπως σου αρέσει!


Για τους χρήστες Android συσκευών η λέξη παραμετροποίηση είναι κάτι παραπάνω από γνώριμη, μιας και το αγαπημένο μας λειτουργικό σύστημα ξέρει πολύ καλά πώς να μεταλλάσσεται και να έρχεται στα μέτρα μας. Από την αλλαγή ενός wallpaper έως την πλήρη αλλαγή του launcher, το Android μπορεί να κάνει ότι μας αρέσει. Τι μας λείπει λοιπόν; Μια συσκευή που κάνει το ίδιο!

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που είδαμε το Phoneblocks, μία πανέξυπνη ιδέα open harware όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να "χτίσει" το κινητό του σύμφωνα με τις ανάγκες του. Από ότι φαίνεται άρεσε και στη Motorola η οποία μας ανακοίνωσε το Project Ara, ένα project θα μας φέρει συσκευές που θα αγοράζουμε σε κομμάτια και όχι ολόκληρες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να τις διαμορφώσουμε όπως θέλουμε και τις αλλάξουμε όποτε μας αρέσει.



Όπως μας πληροφορούν οι ιθύνοντες της Motorola, σκοπός του project είναι να μιμηθούν την παραμετροποίηση που προσφέρει το Android (software) και να τη μεταφέρουν στο hardware. Έτσι για παράδειγμα θα μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τύπο και ανάλυση οθόνης, σε επεξεργαστές, σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και σε φακό κάμερας, ενώ αν δε χρησιμοποιούμε κάποιο χαρακτηριστικό (π.χ. το Bluetooth) απλά δε θα το αγοράζουμε!

Φυσικά είναι αρχή ακόμα για περισσότερες λεπτομέρειες αλλά νομίζω πως το Android θα βρει το... σπίτι που του αξίζει. Δείτε το στην πράξη:

Σχόλια

  1. Κίνηση MAT απο την Motorola!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το διάβασα και μπορώ να πω ενθουσιάστικα!!!!!! Έχει καταντήσει αηδία με τις κατασκευάστριες εταιρείς που θέλουν τον κόσμο κάθε λίγους μήνες να αλλάζει συσκευή.

    Διάβαζα κάπου ότι το S4 δεν θα κλήσει πιθανών ούτε χρόνο σαν ναυαρχίδα. Κατά τον Φεβρουάριο μάλλον θα βγάλουν στην αγορά το S5 που θα έχει 64bit επεξεργαστή και 8 πραγματικούς πυρήνες. Δηλαδή είναι σαν να μας λένε ότι όσοι πήραν S4 740€ σαν βλάκες θα δούν τα κινητά σου σς λίγοτερο από χρόνο να χάνουν την αξία τους.

    H Sony το έκανε κιόλας με το να βγάλει το Z1 Hanomi, όσοι είχαν πάρει 740€ το παλιό σε λιγότερο απο χρόνο το έκλαψαν. Είναι αλητεία γενικά, δεν τους νοιάζει ο κόσμος που τους στηρίζει οικονομικά, μόνο η μεταξύτ τους οικονομική και benchmark κόντρα και τα πρόβατα αγοράζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αυτή η νέα μόδα του στυλ Z, Z1, ZR, ZU διαλύει τις τιμές. Από την άλλη είναι καλο για όσους έχουν υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να πετύχει το project και θα δείς τι πάτο θα πιάσουν οι άλλες εταιρείες... Δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη να έχει άλλο στυλ κινητού μιας και το phonblock style κινητού θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και όλα τα γούστα και θα αξίζει να δώσεις τα λεφτά σου, αφού ποτέ δεν θα αλλάζεις την βασική πλατφόρμα αλλά τα περιφερειακά. Έτσι χρόνο με τον χρόνο δίνοντας κάποια λεφτά θα αναβαθμίζεις ότι σε ενδιαφέρει να αναβαθμίσεις και άσε μετά τις άλλες εταιρείες να βγάζουν κινητά και να κοντράροντε μεταξύ τους και ούτε το ίδιο τους το προσωπικό να μην αγοράζει...

      Διαγραφή
    3. Ζω για τη στιγμή που θα λέω: "Πωπω κολλάει το κινητό μου. Κάτσε να πουλήσω τον επεξεργαστή και να πάρω τον καινούριο". Χαχαχαχα.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι πιο πρωτοποριακό έχω δει τα τελευταία χρόνια από κατασκευαστρια εταιρία κινητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter