Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Super ADB Tool: Τώρα η χρήση του ADB γίνεται χωρίς τερματικό


Οι πιο πολλοί κάτοχοι Android συσκευών όσο και αν επιθυμούν να πειράξουν τη συσκευή τους, το μετανιώνουν όταν βλέπουν πως στη διαδικασία εμπλέκεται το τερματικό και οι εντολές του. Δεν είναι λογικό βέβαια καθότι οι εντολές είναι συγκεκριμένες, παρ' όλα αυτά όμως δημιουργήθηκε το Super ADB Tool το οποίο θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για Windows υπολογιστές που περιλαμβάνει αρκετές εντολές του ADB τις οποίες εκτελούμε με το πάτημα ενός πλήκτρου. Εκτός από τις κλασσικές λειτουργίες όπως το reboot σε bootloader ή recovery mode μπορούμε με τη βοήθειά του να αναβαθμίσουμε τη συσκευή μας μέσω του sideload αλλά και να στείλουμε ή να τραβήξουμε οποιοδήποτε αρχείο θέλουμε από αυτή με τα adb push / adb pull. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι μπορούμε εύκολα και γρήγορα να επαναφέρουμε τη συσκευή μας από softbrick αν έχουμε πειράξει κάτι στο system partition όπως το build.prop για παράδειγμα.

Επιμένουμε πολύ στο ADB και στο fastboot γιατί είναι δύο εξαιρετικά εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να σώσουν τη συσκευή μας αν κάνουμε κάτι λάθος. Θα βρείτε στο νήμα του στο XDA.

0 στο: "Super ADB Tool: Τώρα η χρήση του ADB γίνεται χωρίς τερματικό"