Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

JOdin: Η παραλλαγή του Odin που λειτουργεί σε Windows, Linux και Mac!


Για τους χρήστες Samsung συσκευών που θέλουν να διορθώσουν τη συσκευή τους ή απλά να επιστρέψουν σε επίσημο firmware, το Odin είναι μονόδρομος. Ως γνωστόν όμως το Odin λειτουργεί μόνο σε Windows υπολογιστές και έτσι οι υπόλοιποι αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το Heimdall, μία αξιόλογη εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για την οποία όμως δεν κυκλοφορούν πολλοί οδηγοί χρήσης της στο ίντερνετ.

Ο σωστός ο χάκερ όμως όταν βλέπει ένα πρόβλημα, απλά το λύνει και ο Adam Outler από το XDA έγραψε από την αρχή το Odin σε Java, με τη βοήθεια του κώδικα του Heimdall, κάνοντάς το εκτελέσιμο όχι μόνο σε Windows αλλά και σε Linux ή Mac. Η εφαρμογή όχι μόνο λειτουργεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, αλλά την έχει φτιάξει και ολόιδια σε εμφάνιση με το επίσημο Odin για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία χρήσης. Η μόνη διαφορά με το Odin της Samsung είναι ότι το JOdin χρειάζεται πάντα ένα PIT αρχείο για να λειτουργήσει αλλά ευτυχώς το δημιουργεί μόνο του απλά συνδέοντας τη συσκευή μας στον υπολογιστή.

Οι ευκολίες του JOdin όμως δε σταματούν εδώ καθώς στα Windows εγκαθιστά αυτόματα τους driver της συσκευή μας, ενώ σε Linux / Mac εγκαθιστά αυτόματα το Heimdall που είναι και η πηγή της δύναμής του. Επίσης διαθέτει σαφέστατες βήμα προς βήμα οδηγίες ενώ το καλύτερο από όλα είναι ότι δε χρειάζεται καν να το κατεβάσουμε καθώς λειτουργεί ακόμη και μέσα από τον browser, από την επίσημη σελίδα του!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε:


1 στο: "JOdin: Η παραλλαγή του Odin που λειτουργεί σε Windows, Linux και Mac!"