Atooma: Κάντε το έξυπνο τηλέφωνό σας, εξυπνότερο!


Όσο εύχρηστο και να είναι το μενού της συσκευής μας, πάντα θα υπάρχουν πράγματα τα οποία  πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα και βαριόμαστε. Απλές καθημερινές εργασίες όπως για παράδειγμα μπαίνοντας στο σπίτι να ενεργοποιείται το WiFi, ή ανοίγοντας το Google Maps να ενεργοποιείται αυτόματα και το GPS, θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος να γίνονται αυτόματα. Αυτό το κενό έρχεται να γεμίσει το Atooma, μία εφαρμογή που θα μας λύσει τα χέρια.


Είναι παρόμοιο με το Tasker, το οποίο πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί. Το Atooma κάνει τα πράγματα πιο εύκολα μέσα από το ευχάριστο γραφικό περιβάλλον που διαθέτει και είναι μάλιστα δωρεάν για να το δοκιμάσουμε. Είναι φτιαγμένο στη λογική "IF"-"DO". Θέτουμε δηλαδή τις προϋποθέσεις (IF) οι οποίες όταν εκπληρωθούν, το κινητό μας ξεκινάει μία λειτουργία (DO).

Ας πούμε για παράδειγμα οτι θέλουμε να κλείνει αυτόματα το WiFi της συσκευής, όταν η μπαταρία της πέφτει κάτω από το 15%. Επιλέγουμε να φτιάξουμε ένα νέο Atooma και στον πρώτο κύκλο που θα μας εμφανίσει διαλέγουμε την κατηγορία "Mobile". Επιλέγουμε το "Battery" και ύστερα το "Level" για να διαχειριστούμε τα επίπεδα μπαταρίας και θα μας εμφανίσει το ποσοστό, για να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε. Αυτές ήταν οι προϋποθέσεις, το "IF" δηλαδή. Ομοίως κάνουμε και για το "DO", επιλέγοντας κατά σειρά, "Mobile", "WiFi", και "Off", για να κλείνει το WiFi. Το μόνο που μένει είναι να ονομάσουμε τον κανόνα μας για να ξέρουμε τι ακριβώς κάνει.

Εάν το επίπεδο της μπαταρίας πέσει κάτω από 15%

Ρύθμισε το WiFi στη θέση Off

Μπορούμε, να φτιάξουμε άπειρους κανόνες με πολλαπλές εργασίες και να τους δημοσιεύσουμε στον "Τοίχο" (Wall) για να τα μοιραστούμε με άλλους χρήστες. Φυσικά εκεί θα βρούμε ένα σωρό άλλα Atooma για να κατεβάσουμε, αν βαριόμαστε να φτιάξουμε τα δικά μας.

Μερικά που μας άρεσαν:

Εάν έρθει ένα SMS ενώ το GPS μου δείχνει οτι κινούμαι,
διάβασέ το μου μέσω TTS

Όταν η ώρα πάει 8, στείλε "Καλημέρα" στο Facebook

Είναι λοιπόν μία εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή η οποία θα μας απαλλάξει από καθημερινές ρυθμίσεις και σε συνδυασμό με το NFC Task Launcher, νομίζω οτι δημιουργούν ένα αχτύπητο δίδυμο αυτοματοποίησης! Προς το παρόν η έκδοσή της είναι public beta και δε λειτουργούν όλες τις οι επιλογές. Δεν ξέρουμε επίσης αν θα γίνει επί πληρωμή μόλις βγει η σταθερή της έκδοση, αλλά προς το παρόν μπορούμε να την κατεβάσουμε δωρεάν.

Θα τη βρείτε στο Google Play Store.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Chromecast και το Android TV με ένα ''ανεπίσημο'' Android TV-Box

Μάθε παιδί μου Linux | Οι βασικές εντολές του τερματικού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Online αγορές από Κίνα | Προσοχή στις αποστολές ανεξαρτήτως αξίας από Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ μέσω ΕΛΤΑ!

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε Chromecast και προβάλουμε τα βίντεό μας στην τηλεόραση

3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το γραφείο σου

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019