Atooma: Κάντε το έξυπνο τηλέφωνό σας, εξυπνότερο!


Όσο εύχρηστο και να είναι το μενού της συσκευής μας, πάντα θα υπάρχουν πράγματα τα οποία  πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα και βαριόμαστε. Απλές καθημερινές εργασίες όπως για παράδειγμα μπαίνοντας στο σπίτι να ενεργοποιείται το WiFi, ή ανοίγοντας το Google Maps να ενεργοποιείται αυτόματα και το GPS, θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος να γίνονται αυτόματα. Αυτό το κενό έρχεται να γεμίσει το Atooma, μία εφαρμογή που θα μας λύσει τα χέρια.


Είναι παρόμοιο με το Tasker, το οποίο πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί. Το Atooma κάνει τα πράγματα πιο εύκολα μέσα από το ευχάριστο γραφικό περιβάλλον που διαθέτει και είναι μάλιστα δωρεάν για να το δοκιμάσουμε. Είναι φτιαγμένο στη λογική "IF"-"DO". Θέτουμε δηλαδή τις προϋποθέσεις (IF) οι οποίες όταν εκπληρωθούν, το κινητό μας ξεκινάει μία λειτουργία (DO).

Ας πούμε για παράδειγμα οτι θέλουμε να κλείνει αυτόματα το WiFi της συσκευής, όταν η μπαταρία της πέφτει κάτω από το 15%. Επιλέγουμε να φτιάξουμε ένα νέο Atooma και στον πρώτο κύκλο που θα μας εμφανίσει διαλέγουμε την κατηγορία "Mobile". Επιλέγουμε το "Battery" και ύστερα το "Level" για να διαχειριστούμε τα επίπεδα μπαταρίας και θα μας εμφανίσει το ποσοστό, για να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε. Αυτές ήταν οι προϋποθέσεις, το "IF" δηλαδή. Ομοίως κάνουμε και για το "DO", επιλέγοντας κατά σειρά, "Mobile", "WiFi", και "Off", για να κλείνει το WiFi. Το μόνο που μένει είναι να ονομάσουμε τον κανόνα μας για να ξέρουμε τι ακριβώς κάνει.

Εάν το επίπεδο της μπαταρίας πέσει κάτω από 15%

Ρύθμισε το WiFi στη θέση Off

Μπορούμε, να φτιάξουμε άπειρους κανόνες με πολλαπλές εργασίες και να τους δημοσιεύσουμε στον "Τοίχο" (Wall) για να τα μοιραστούμε με άλλους χρήστες. Φυσικά εκεί θα βρούμε ένα σωρό άλλα Atooma για να κατεβάσουμε, αν βαριόμαστε να φτιάξουμε τα δικά μας.

Μερικά που μας άρεσαν:

Εάν έρθει ένα SMS ενώ το GPS μου δείχνει οτι κινούμαι,
διάβασέ το μου μέσω TTS

Όταν η ώρα πάει 8, στείλε "Καλημέρα" στο Facebook

Είναι λοιπόν μία εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή η οποία θα μας απαλλάξει από καθημερινές ρυθμίσεις και σε συνδυασμό με το NFC Task Launcher, νομίζω οτι δημιουργούν ένα αχτύπητο δίδυμο αυτοματοποίησης! Προς το παρόν η έκδοσή της είναι public beta και δε λειτουργούν όλες τις οι επιλογές. Δεν ξέρουμε επίσης αν θα γίνει επί πληρωμή μόλις βγει η σταθερή της έκδοση, αλλά προς το παρόν μπορούμε να την κατεβάσουμε δωρεάν.

Θα τη βρείτε στο Google Play Store.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Άποψη | Πώς το Facebook και η ανθρώπινη βλακεία καταστρέφουν την ψυχολογία μας και τον κοινωνικό ιστό

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Facebook | Οι καλύτερες ρυθμίσεις για ασφάλεια και ιδιωτικό απόρρητο

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 7) | Ο ρόλος των χρηστών και των ομάδων στο Linux

Home Assistant (μέρος 3) | Πώς δημιουργούμε αυτοματισμούς στο smart home server μας

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl