ROM review: Η MIUI συνδυάζει τη δύναμη του Android με τη γοητεία του iOS


Φθάνοντας αισίως στην παρουσίαση της τέταρτης custom ROM για το Android, αξίζει να σταθούμε λιγάκι στην ποικιλία και την ποικιλομορφία του αγαπημένου μας λειτουργικού συστήματος. Όπως και στον υπολογιστή μας, έτσι και στην Android συσκευή μας μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά εικονίδια, εφαρμογές, να αντικαταστήσουμε τις εφαρμογές συστήματος αλλά και να αλλάξουμε όλο το λειτουργικό. Αυτή η ελευθερία είναι που κάνει το Android τόσο ωραίο και το προτιμάμε από τον ανταγωνισμό.

Το μεγαλύτερο προτέρημα του iOS απέναντι στο Android ήταν πάντα η ευκολία χρήσης του και το πολύ απλό UI. Πολλοί χρήστες smartphone και tablet και συνήθως όσοι προέρχονται από iOS συσκευές δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι όλες οι εφαρμογές του Android κρύβονται στο συρτάρι, ενώ στην επιφάνεια εργασίας προσθέτουμε μόνο ότι χρειαζόμαστε. Η MIUI λοιπόν είναι μία ROM που προσπαθεί να ενώσει τα καλύτερα από τους δύο κόσμους και να εξυπηρετήσει το σύνολο των χρηστών, προσφέροντας τη δύναμη και την ποικιλία των Android εφαρμογών, με το όμορφο και απλοϊκό look & feel του iOS.


Η ROM που είδαμε στο βίντεο είναι της έκδοσης 4.3 η οποία είναι και η πρώτη για tablet, ενώ η αντίστοιχη για smartphone έχει φτάσει αισίως στην έκδοση 5.0 για την οποία μπορείτε να μάθετε έξυπνα κόλπα και κρυφές λειτουργίες στο αντίστοιχο άρθρο του MIUI forum. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε στο ελληνικό fan club της Xiaomi - MIUI από όπου μπορείτε να την κατεβάσετε και να βοηθήσετε στη μετάφρασή της.

Σχόλια

  1. Φαίνεται αρκετά καλη.Χριστό επειδή είμαι άσχετος στο να αλλαζω rom θα ήθελα να δεις αν υπάρχει και σαν απλός launcher (για tablet).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια παρουσιαση,απλα το μηλο δεν το υποληπτομαι καθολου και περισσοτερο την εμαφανιση αλλα περι κολοκυθοπιτας,,,χαχαχα.Λεει οτι κανει και για το honor 2 αλλα αυτο με τα 2 γιγα,εγω εχω το 1 γιγα λες να το προσπαθησω;Σωσε με γιατρε γιατι ειμαι αρρωστος με 4.2.2 καιρο τωρα και δεν φευγει ο ιος να παω σε 4.3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω το honor 2 με 4.0.4 και δεν μπορώ να βρω αξιόπιστη ROM. Τι λες τώρα;

      Διαγραφή
  3. Ο launcher είναι πολύ καλος αλλά έχει θέμα με τα εικονιδια.Το ενα εικονίδιο είναι Παρα πολύ μακρια απο το άλλο.Έχω ενα vero tab 8 ιντσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα γιατί το miui είναι παρα πολύ ωραίο.Μακάρι να βγει και για tablet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξιόπιστη τον είναι αυτή του batty86 φίλε Χρήστο, την έχω εδώ και καιρό και είναι απροβλημάτιστη πραγματικά! Άλλωστε δεν χάνεις τίποτα να την δοκιμάσεις και ο ίδιος για λίγο καιρό. Εγώ είμαι πλήρης ευχαριστημένος. Μιλάω γι'αυτήν : http://huaweiascendg615.wordpress.com/2014/03/29/rom-b708-v1-0-by-batty86/#more-504

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάλια rom...Τέλεια η εμφάνιση της αλλά γεμάτη bug τουλάχιστον για το κινητό μου i9100 που την δοκιμασία...Κρίμα γιατί εντυπωσιαστηκα πολύ απο το design αλλά μετα κατάλαβα οτι η rom είναι η 4.1.2 της samsung με πιο πιασαρικο στυλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η v5 την έχει ανεβάσει σε άλλο επίπεδο έχω να πω. Με έβαλες σε σοβαρές σκέψεις, αλλά για το Nexus 7 2012 υπάρχει μόνο η v4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. με ποια κάμερα το τράβηξες ωραία εικόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter