Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Rickys ROM kitchen: Ένα φοβερό εργαλείο δημιουργίας ROM για αρχάριους αλλά και προχωρημένους χρήστες


Για εμάς που αλλάζουμε τις ROM σαν τα πουκάμισα, η ιδέα της κατασκευής της δικής μας custom ROM είναι κάτι που μας εξιτάρει. Ποιος δε θα ήθελε να παραμετροποιήσει "μέχρι το κόκκαλο" τη συσκευή του και γιατί όχι να μοιραστεί και με άλλους χρήστες τους καρπούς της προσπάθειάς του. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες βασικές γνώσεις, υπομονή και ένα καλό εργαλείο που θα κάνει τη σκληρή δουλειά.

Με το Rickys ROM kitchen όλα γίνονται πιο εύκολα καθώς μέσα από ένα απλό μενού μπορούμε να εκτελέσουμε όλες τις βασικές εργασίες για την κατασκευή μιας custom ROM, αρκεί φυσικά να γνωρίζουμε τι κάνουμε. Συνδέοντας τη συσκευή το πρόγραμμα εντοπίζει αυτόματα το μοντέλο και άλλα χαρακτηριστικά της ROM όπως την παρουσία, init.d, root και busybox, ενώ υποστηρίζει συσκευές με ARM αλλά και x86 επεξεργαστές, μπορούμε δηλαδή να φτιάξουμε Android ROM και για τον υπολογιστή μας.

Πιο συγκεκριμένα με το kitchen μπορούμε:

  • να δημιουργήσουμε μία ROM από μία συνδεδεμένη συσκευή, από μία υπάρχουσα σε μορφή zip, tar.md5, από ένα system.img και ένα boot.img αλλά και από την αρχή
  • να κάνουμε compile / decompile αρχεία apk, jar και dex
  • να κάνουμε root, deodex αλλά και να εγκαταστήσουμε το busybox και την υποστήριξη init.d σε μία ROM
  • να κάνουμε αλλαγές στο αρχείο build.prop
  • να προσθέσουμε το Aroma menu στη ROM μας
  • να αφαιρέσουμε τελείως το Knox από συσκευές της Samsung
  • να "πειράξουμε" τον kernel και φυσικά
  • να πακετάρουμε σωστά τη ROM μας.

Χαμός!

Είναι επίσης συμβατό με όλες τις Android συσκευές στη θεωρία, καθώς χρειάζεται να ενημερώσουμε το δημιουργό για το είδος της συσκευής που έχουμε αλλά και για το block path του πυρήνα (πληροφορίες), για να συμπεριλάβει τη συσκευή μας. Για παράδειγμα μπορούμε να του στείλουμε:

Samsung
GT-I9300
dev/block/mmcblk0p5

Είναι ωραίο να βλέπουμε κάτι καινούριο σε αυτό τον τομέα μιας και ο master του είδους dsixda, το έχει παρατήσει λιγάκι το θέμα. Σε εσάς που σας φαίνονται κινέζικα όλα τα παραπάνω αλλά θέλετε να πειραματιστείτε φτιάχνοντας τη δική σας ROM, δοκιμάστε τον απόλυτο οδηγό για αρχάριους που δημιουργήσαμε παλαιότερα. Περισσότερες πληροφορίες και download link στο νήμα του στο XDA.

3 στο: "Rickys ROM kitchen: Ένα φοβερό εργαλείο δημιουργίας ROM για αρχάριους αλλά και προχωρημένους χρήστες"