Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Διαμορφώστε τη ROM που πρόκειται να εγκαταστήσετε με τον Aroma Installer, στο Android


Όσο εμβαθύνουμε στο χακάρισμα των Android συσκευών μας, αρχίζουν και προκύπτουν νέα προβλήματα αλλά και απαιτήσεις. Αφού βαρεθήκαμε τις κλασικές ROM με το Sense ή το TouchWiz κλπ., θελήσαμε να περάσουμε σε κάτι πιο ελαφρύ και γρήγορο και επιλέξαμε καθαρές ROM από το AOSP. Οι περισσότερες ROM δε δίνουν τη δυνατότητα να τις επεξεργαστούμε και να βγάλουμε πράγματα που δε χρειαζόμαστε πριν τις εγκαταστήσουμε. Κάποιος λοιπόν είδε αυτό το πρόβλημα και δημιούργησε τον ανοιχτού κώδικα, Aroma Installer.


Αυτό που κάνει είναι να μιμείται το μενού εγκατάστασης των λειτουργικών συστημάτων των υπολογιστών μας και να το μεταφέρει στο Android. Αν λοιπόν εμπεριέχεται στη ROM που θέλουμε να εγκαταστήσουμε, την επόμενη φορά που θα επιλέξουμε “flash .zip from sdcard” στο recovery mode της συσκευής μας, θα εκκινήσει ο Aroma Installer με το μενού που βλέπετε παρακάτω στις εικόνες.

Το πρώτο πράγμα που θα μας ρωτήσει είναι αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε τη ROM ως έχει ή αν θέλουμε να επιλέξουμε ή απορρίψουμε κάποια στοιχεία. Θα μας δώσει λοιπόν επιλογές όπως:
  • ποια εφαρμογή θα θέλαμε να έχουμε για τη φωτογραφική μηχανή
  • ποιο πληκτρολόγιο θα θέλαμε να έχουμε
  • και αν θέλουμε να απεγκαταστήσουμε κάποιες προεγκατεστημένες εφαρμογές που έχει επιλέξει ο δημιουργός.

Θα μπορεί λοιπόν ο καθένας να κατεβάζει τη ROM που θέλει και να τη φέρνει πραγματικά στα μέτρα του, αφαιρώντας προγράμματα και ρυθμίσεις που δε θέλει. Το πρόβλημα όμως είναι οτι εμείς ως χρήστες ή καλύτερα flashers, δεν μπορούμε να το προσθέσουμε μόνοι μας στη ROM που θέλουμε αλλά ο δημιουργός της θα πρέπει να το συμπεριλάβει ως feature.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Aroma Installer στο νήμα του στο XDA όπου μπορείτε να δείτε ποιες ROM τον συμπεριλαμβάνουν ήδη στο zip τους.

8 στο: "Διαμορφώστε τη ROM που πρόκειται να εγκαταστήσετε με τον Aroma Installer, στο Android"