Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Android Device Manager: Μόνο καφέ δεν κάνει!


Στους περισσότερους οδηγούς που έχουμε γράψει εδώ στο Dr. Android, συνήθως περιλαμβάνεται η φράση "άνοιξε ένα τερματικό και δώσε τις εξής εντολές...". Υπάρχει όμως πολύς κόσμος που δεν έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το τερματικό και έτσι βλέποντας ότι η διαδικασία περιλαμβάνει κάτι τέτοιο, απογοητεύεται και δεν την προσπαθεί καν. Τα πιο συνηθισμένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε στο Android μέσω εντολών είναι το ADB και το Fastboot και για όσους το απέφευγαν μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε Android Device Manager, μία εφαρμογή που είναι στην ουσία ένα τερματικό με γραφικό περιβάλλον!

Το Android Device Manager είναι ένα πρόγραμμα για Windows υπολογιστές το οποίο μόνο καφέ δεν κάνει! Διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα και μαζί του μπορούμε από το να εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή στη συσκευή μας, μέχρι να διαγράψουμε ολόκληρα partition. Συγκεκριμένα με το ADM μπορούμε:

  • να εγκαταστήσουμε / απεγκαταστήσουμε εφαρμογές,
  • να κάνουμε backup / restore τις εφαρμογές μας, το /system, το /sdcard αλλά και τη φυσική SD κάρτα της συσκευής,
  • να εγκαταστήσουμε ROM, kernel, recovery, bootloader, radio, system, user data και bootanimation εικόνες,
  • να διαγράψουμε πολλά από τα παραπάνω,
  • να μεταφέρουμε αρχεία από και προς τη συσκευή,
  • να κάνουμε root και unroot (σε απλές συσκευές όπως Nexus) και
  • να κλειδώσουμε / ξεκλειδώσουμε τον bootloader (επίσης Nexus).

Είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, το οποίο είναι παράλληλα απλό και επεξηγηματικό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το εγκαταστήσουμε στο φάκελο C του υπολογιστή μας, αλλά και να έχουμε σωστά εγκατεστημένους τους driver της συσκευής μας.

Θα το βρείτε στο νήμα του στο XDA.

27 στο: "Android Device Manager: Μόνο καφέ δεν κάνει!"