Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Χρησιμοποιήστε το ADB και το Fastboot χωρίς τερματικό, εύκολα και γρήγορα με το Universal Android Toolkit


Το Android μας έχει αποδείξει ότι είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτό και πλήρως παραμετροποιήσιμο, αν όμως δεν προσέξουμε μπορεί να διαγράψουμε αρχεία του συστήματος τα οποία είναι καίριας σημασίας για την ομαλή λειτουργία του.

Το ADB και το Fastboot είναι δύο εργαλεία τα οποία μπορούν μας σώσουν από την καταστροφή καθώς με τη βοήθειά τους μπορούμε να επαναφέρουμε από αρχεία του συστήματος έως ολόκληρα partition της συσκευής. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι όμως εξοικειωμένοι με το τερματικό και δεν καταλαβαίνουν τη λογική των εντολών, για αυτό δημιουργήθηκε το Universal Android Toolkit το οποίο προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες σε ένα ανθρώπινο γραφικό περιβάλλον.

Το Toolkit εξυπηρετεί όλες ή τουλάχιστον τις περισσότερες Android συσκευές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα καθώς είναι γραμμένο αποκλειστικά σε Java. Με τη βοήθειά του μπορούμε:

  • να εγκαταστήσουμε εφαρμογές από τον υπολογιστή μας
  • να στείλουμε αρχεία σε οποιοδήποτε φάκελο της συσκευής
  • να κάνουμε backup οποιουδήποτε φακέλου
  • να εκτελέσουμε δικές μας εντολές μέσω τερματικού
  • να επανεκκινήσουμε τη συσκευή μας σε recovery ή fastboot mode
  • να εγκαταστήσουμε μία custom recovery και
  • άλλα πολλά!

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ασύρματα χωρίς να συνδέσουμε τη συσκευή μας μέσω USB στον υπολογιστή, ενώ μας παρέχει και άλλες πληροφορίες για τη συσκευή όπως την υπολειπόμενη μπαταρία, το root και το busybox. Πολλές από τις υπηρεσίες της λειτουργούν μόνο εάν έχουμε κάνει root στη συσκευή μας και είναι ένα πρώτης τάξεως πρόγραμμα για να κάνουμε αυτόματα πολλές προχωρημένες εργασίες στη συσκευή μας, ενώ θα μας βοηθήσει να σώσουμε την κατάσταση αν κάνουμε κάτι λάθος.

Θα το βρείτε στην επίσημη σελίδα του στο Sourceforge, ενώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο νήμα του στο XDA.

14 στο: "Χρησιμοποιήστε το ADB και το Fastboot χωρίς τερματικό, εύκολα και γρήγορα με το Universal Android Toolkit"