Η Google φέρνει την τεχνολογία του XBOX Kinect στο Android με το Project Tango


Δε σταματάει να μας εκπλήσσει η Google στον αγώνα της για παγκόσμια κυριαρχία την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητά μας και μετά το Project Ara μας παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα που σκοπό έχει να φέρει την τεχνολογία του XBOX Kinect στο Android.

Για όσους δε γνωρίζουν το Kinect είναι το γνωστό αξεσουάρ του XBOX 360 με το οποίο ο χρήστης μπορεί να παίζει παιχνίδια χωρίς να κρατάει κάποιο χειριστήριο στα χέρια του, αλλά με τις κινήσεις του σώματός του. Αυτό που κάνει στην ουσία το Kinect είναι να χαρτογραφεί το 3D κόσμο που βλέπει γύρω του και έτσι ξεχωρίζει εμάς από το υπόλοιπο background.


Παρόμοια τεχνολογία κατάφερε να προσθέσει η Google σε ένα πεντάιντσο Android smartphone κάτι που δεν μπορούσε να γίνει μέχρι σήμερα λόγω της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας των υπηρεσιών που τρέχουν στο παρασκήνιο. Η συσκευή διαθέτει δύο κάμερες με τη μία να αναλαμβάνει χρέη παρακολούθησης της κίνησης, έναν αισθητήρα βάθους και δύο chip επεξεργαστών τα οποία αναλαμβάνουν να κάνουν τη σκληρή δουλειά.


Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, το πρώτο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η συσκευή μπορεί να χαρτογραφήσει εσωτερικούς χώρους καθώς κινούμαστε. Φανταστείτε τι προβλήματα θα μπορούσε να λύσει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων με μειωμένη όραση ή όσων κάνουν επικίνδυνα επαγγέλματα όπως για παράδειγμα των πυροσβεστών που δεν έχουν ορατότητα μέσα σε φλεγόμενα κτίρια λόγω του καπνού. Με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή θα μπορούσαμε επίσης να εκτυπώσουμε 3D μοντέλα δωματίων ή ολόκληρων κτιρίων ενώ το καλύτερο από όλα είναι φυσικά το gaming καθώς ο συνδυασμός του smartphone με ένα Oculus Rift θα μπορούσε να μας προσφέρει την απόλυτη εμπειρία.

Όλα τα παραπάνω βέβαια θα τα δούμε σε ορίζοντα πενταετίας και πιθανότατα οι πρώτες υπηρεσίες που θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το Google Maps και το Street View.

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από την Google | Παίρνουμε επαφές και μηνύματα από τη Google και τα μεταφέρουμε στο Signal και σε δικό μας υπολογιστή ή server

ΗΠΑ εναντίον Huawei | Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει στο νέο τεχνολογικό / πολιτικό πόλεμο;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας retro κονσόλα arcade παιχνιδιών με το Recalbox και με κόστος μόλις 25 ευρώ!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;