Η Google φέρνει την τεχνολογία του XBOX Kinect στο Android με το Project Tango


Δε σταματάει να μας εκπλήσσει η Google στον αγώνα της για παγκόσμια κυριαρχία την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητά μας και μετά το Project Ara μας παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα που σκοπό έχει να φέρει την τεχνολογία του XBOX Kinect στο Android.

Για όσους δε γνωρίζουν το Kinect είναι το γνωστό αξεσουάρ του XBOX 360 με το οποίο ο χρήστης μπορεί να παίζει παιχνίδια χωρίς να κρατάει κάποιο χειριστήριο στα χέρια του, αλλά με τις κινήσεις του σώματός του. Αυτό που κάνει στην ουσία το Kinect είναι να χαρτογραφεί το 3D κόσμο που βλέπει γύρω του και έτσι ξεχωρίζει εμάς από το υπόλοιπο background.


Παρόμοια τεχνολογία κατάφερε να προσθέσει η Google σε ένα πεντάιντσο Android smartphone κάτι που δεν μπορούσε να γίνει μέχρι σήμερα λόγω της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας των υπηρεσιών που τρέχουν στο παρασκήνιο. Η συσκευή διαθέτει δύο κάμερες με τη μία να αναλαμβάνει χρέη παρακολούθησης της κίνησης, έναν αισθητήρα βάθους και δύο chip επεξεργαστών τα οποία αναλαμβάνουν να κάνουν τη σκληρή δουλειά.


Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, το πρώτο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η συσκευή μπορεί να χαρτογραφήσει εσωτερικούς χώρους καθώς κινούμαστε. Φανταστείτε τι προβλήματα θα μπορούσε να λύσει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων με μειωμένη όραση ή όσων κάνουν επικίνδυνα επαγγέλματα όπως για παράδειγμα των πυροσβεστών που δεν έχουν ορατότητα μέσα σε φλεγόμενα κτίρια λόγω του καπνού. Με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή θα μπορούσαμε επίσης να εκτυπώσουμε 3D μοντέλα δωματίων ή ολόκληρων κτιρίων ενώ το καλύτερο από όλα είναι φυσικά το gaming καθώς ο συνδυασμός του smartphone με ένα Oculus Rift θα μπορούσε να μας προσφέρει την απόλυτη εμπειρία.

Όλα τα παραπάνω βέβαια θα τα δούμε σε ορίζοντα πενταετίας και πιθανότατα οι πρώτες υπηρεσίες που θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το Google Maps και το Street View.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Άποψη | Πώς το Facebook και η ανθρώπινη βλακεία καταστρέφουν την ψυχολογία μας και τον κοινωνικό ιστό

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Facebook | Οι καλύτερες ρυθμίσεις για ασφάλεια και ιδιωτικό απόρρητο

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 7) | Ο ρόλος των χρηστών και των ομάδων στο Linux

Home Assistant (μέρος 3) | Πώς δημιουργούμε αυτοματισμούς στο smart home server μας

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl