Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Η Lenovo αγοράζει τη Motorola Mobility από τη Google με ένα deal όπου είναι όλοι κερδισμένοι!


Η Google ποτέ δεν είχε βλέψεις στο hardware και αυτό φρόντισαν να μας το κάνουν σαφές πολλές φορές στο παρελθόν οι ιθύνοντες της εταιρίας. Για αυτό το λόγο η αγορά της Motorola Mobility ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της τεχνολογίας και όλοι προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν την κίνηση του κολοσσού της αναζήτησης, πλάθοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η αλήθεια φάνηκε λίγους μήνες αργότερα όταν η Motorola μετατράπηκε σε μία εταιρία φάντασμα χωρίς καμία νέα συσκευή στο portfolio της και οι μόνες ειδήσεις που την αφορούσαν ήταν η συρρίκνωση και οι απολύσεις. Έτσι λοιπόν επιβεβαιώθηκε το σενάριο που έλεγε ότι η αγορά της Motorola έγινε μόνο για τις πατέντες της οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην προστασία του οικοσυστήματος του Android.

Η Motorola λοιπόν περνάει από χθες στα χέρια της Lenovo όπως μας ενημερώνει η Google στο επίσημο blog της και είναι πραγματικά ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε αυτή και στο Android! Αφενός την αγοράζει η Lenovo που είναι ο μεγαλύτερος παίκτης παγκοσμίως αυτή τη στιγμή στην κατασκευή υπολογιστών, ο οποίος έψαχνε εδώ καιρό τη είσοδό του στις mobile πλατφόρμες και αφετέρου οι πατέντες και τα "προχωρημένα" project παραμένουν στην κατοχή της Google για να προστατεύσουν ή να βελτιώσουν το Android στο μέλλον.

Τα οφέλη της αγοράς αυτής δε σταματούν εδώ καθώς για τη Lenovo ανοίγεται διάπλατα η πόρτα στην Αμερικάνικη αγορά, το κόστος κατασκευής των μελλοντικών συσκευών της Motorola ενδέχεται να πέσει κι άλλο, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν γρηγορότερα να αγοράσουν τα προϊόντα της Motorola η οποία ακόμα παλεύει για να φέρει το Moto X και το Moto G στην Ευρώπη.

Η αγορά κόστισε στη Lenovo το ποσό των 2.91 δις δολαρίων και η Motorola θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα διαθέτοντας συσκευές με το δικό της brand, έτσι στην πράξη δε θα αλλάξουν πολλά πράγματα σχετικά με τις αναβαθμίσεις και την ποιότητα των συσκευών.

7 στο: "Η Lenovo αγοράζει τη Motorola Mobility από τη Google με ένα deal όπου είναι όλοι κερδισμένοι!"