Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

H OmniROM ετοιμάζει dialer ανοιχτού κώδικα με υπηρεσία εύρεσης τηλεφωνικών αριθμών και αναγνώριση κλήσεων!


Η Omni είναι η τελευταία από τις μεγάλες ROM που κατάφερε να μας εντυπωσιάσει τόσο γρήγορα από την ημέρα που ανακοινώθηκε, έχοντας για σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτό που θεωρούμε κυριότερο: την προσθήκη χαρακτηριστικών που ζητούν οι χρήστες.

Πιστοί στο στόχο τους και πάντα με χαρακτήρα ανοιχτού κώδικα, οι προγραμματιστές της ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου dialer με τον οποίο θα μπορούμε να ψάχνουμε τηλεφωνικούς αριθμούς κοντινών επιχειρήσεων και να έχουμε αναγνώριση κλήσης αν κάποιος από αυτούς μας καλεί αλλά δεν έχουμε αποθηκευμένο το νούμερο στις επαφές μας.

Η διαφορά με τον αντίστοιχο dialer της Google είναι ότι συνδέεται με τους server του OpenStreetMap μιας ανοιχτού κώδικα εναλλακτικής υπηρεσίας του Google Maps, όμως θα υπάρχει και η επιλογή του Google Maps για όσους θέλουν και τα δύο. Αυτό προέκυψε γιατί όλο και περισσότεροι χρήστες ανησυχούν για την πολιτική απορρήτου της Google και δε θέλουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της αλλά δε θέλουν να αποχωριστούν και το αγαπημένο τους Android.

Η υπηρεσία του OpenStreetMap είναι σαφώς υποδεέστερη από αυτή του Google Maps αλλά είναι και αυτή μία επιλογή την οποία αξίζει να χρησιμοποιήσουμε και να βελτιώσουμε καθώς ανήκει σε εμάς (στην ανθρωπότητα) και όχι σε κάποια εταιρία.

0 στο: "H OmniROM ετοιμάζει dialer ανοιχτού κώδικα με υπηρεσία εύρεσης τηλεφωνικών αριθμών και αναγνώριση κλήσεων!"