Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Cydia Impactor: Ακόμη ένας τρόπος για να κάνουμε root από το δημιουργό του Cydia στο iOS


Για τους κατόχους iOS συσκευών το Cydia είναι μία πολύ γνωστή λέξη. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή που εγκαθιστά κάποιος μόλις κάνει jailbreak τη συσκευή του, από την οποία μπορεί να την παραμετροποιήσει με τα διάφορα hack που περιλαμβάνει. Ο Saurik, δημιουργός του Cydia, αποφάσισε να ασχοληθεί λιγάκι και με το Android δημιουργώντας το Cydia Impactor.


Το Cydia Impactor είναι ένα πρόγραμμα για όλους τους υπολογιστές με το οποίο μπορούμε να κάνουμε root χρησιμοποιώντας δύο βασικά κενά ασφαλείας του Android, ένα εκ των οποίων είναι το Master Key το οποίο περιλαμβάνεται στις περισσότερες Android συσκευές. Η χρήση του είναι πάρα πολύ απλή. Το κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (Linux, Windows, Mac), το αποσυμπιέζουμε και το τρέχουμε. Διαθέτει δυο - τρεις επιλογές αλλά επιλέγουμε την πρώτη "# drop SuperSU su to /system/xbin/su" και πατάμε "Start" αφού πρώτα συνδέσουμε τη συσκευή μας στον υπολογιστή ενεργοποιώντας τον "Εντοπισμό σφαλμάτων".

Η ιδιαιτερότητα του Cydia Impactor είναι το γεγονός ότι ακόμα και αν δεν έχουμε εγκαταστήσει ή δεν μπορούμε να βρούμε το σωστό driver για τη συσκευή μας, θα μας προτείνει να δημιουργήσει έναν μόνο του! Πολύ εξυπηρετικό αν σκεφτεί κανείς ότι το πιο δύσκολο πράγμα για κάποιους είναι να βρεθεί αυτός ο driver.

Το δοκιμάσαμε πρόσφατα με επιτυχία στο Vodafone Smart 4G και στο ZTE Blade V και μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του και να επωφεληθείτε από τις λειτουργίες του. Θα το βρείτε στο www.cydiaimpactor.com.

26 στο: "Cydia Impactor: Ακόμη ένας τρόπος για να κάνουμε root από το δημιουργό του Cydia στο iOS"