Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Neptune Pine: Το νέο Android smartwatch που σπάει τα κοντέρ στο Kickstarter!


Ήταν να μην ξεκινήσει η εποχή των φορετών (wearables) συσκευών και πραγματικά τα smartwatch ξεπηδάνε σαν τα μανιτάρια. Είδαμε την ιδέα της Sony, της Samsung και της Omate και τώρα ήρθε η στιγμή της Neptune να μας παρουσιάσει την ιδέα της που ακούει στο όνομα Pine.

Το Pine είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα smartwatch που έχουμε δει μέχρι σήμερα καθώς είναι stand-alone, δηλαδή δε χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με κάποιο smartphone για να λειτουργεί. Διαθέτει το διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στο 1.2GHz, αποθηκευτικό χώρο 16GB ή 32GB και οθόνη 2.4 ιντσών. Μπορεί να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις αφού δέχεται κάρτα SIM, να κάνει βιντεοκλήσεις μέσω της μπροστινής κάμερας και να βγάλει φωτογραφίες με την 5MP πίσω κάμερά του, ενώ διαθέτει επίσης GPS, Bluetooth και όλους τους γνωστούς αισθητήρες που έχουμε συνηθίσει στα σημερινά smartphone.


Το Pine όμως είναι ιδιαίτερο διότι μοιάζει περισσότερο με ένα μικροσκοπικό smartphone παρά με ένα ρολόι. Μπορούμε να το αποσπάσουμε από το strap του καρπού και να το πιάσουμε με τα δύο χέρια για να γράψουμε κάτι ή να βγάλουμε φωτογραφίες. Διαθέτει επίσης ένα κλιπ αν θέλουμε να το κουβαλάμε σαν beeper στη ζώνη μας ενώ υπάρχει επίσης και μία βάση για κράνη στην οποία μπορούμε να το εφαρμόσουμε και να το μετατρέψουμε σε μία GoPro κάμερα ή με λίγη φαντασία σε ένα... Google Glass.

Η χρηματοδότησή του ξεκίνησε μέσω του Kickstarter και στις πρώτες δύο μέρες έχει φτάσει ήδη το διπλάσιο του απαιτούμενου ποσού! Τα πακέτα που προσφέρονται είναι αρκετά και ξεκινούν από 149 ευρώ για το μοντέλο των 16GB και 197 ευρώ για το αντίστοιχο των 32GB. Οι πρώτες παρτίδες αναμένεται να ξεκινήσουν να αποστέλλονται τον Ιανουάριο του 2014.
Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο και επισκεφτείτε τη σελίδα του στο Kickstarter αν ψήνεστε:

12 στο: "Neptune Pine: Το νέο Android smartwatch που σπάει τα κοντέρ στο Kickstarter!"