Wireless Minder: Κερδίστε μπαταρία με την εφαρμογή που ενεργοποιεί τα δίκτυα μόνο όταν τα χρειαζόμαστε


Στο κυνήγι για καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας έχουμε δοκιμάσει ουκ ολίγες εφαρμογές στο παρελθόν με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, όλες όμως συμφωνούν ότι τα δίκτυα όπως το WiFi, το Bluetooth και αυτό της κινητής τηλεφωνίας είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης. Το Wireless Minder είναι μια εφαρμογή που υπόσχεται να μας βγάλει από αυτό το τέλμα και να δώσει νέα πνοή στη συσκευή μας.

Το σκεπτικό πίσω από το Wireless Minder είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες έχουν διαρκώς ανοιχτά τα δίκτυά τους χωρίς όμως στην πραγματικότητα να τα χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα όταν συνδεόμαστε σε ένα δίκτυο WiFi, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας παραμένουν ανοιχτά αν και δε χρησιμοποιούνται. Σε μία ακόμα περίπτωση, αν κάποιος χρησιμοποιεί ακουστικό Bluetooth, το έχει όλη τη μέρα ανοιχτό περιμένοντας να έρθει κάποια κλήση για να μιλήσει η οποία μπορεί να μην έρθει και ποτέ.


Η εφαρμογή λοιπόν αναλαμβάνει να παρακολουθεί και να ελέγχει το WiFi, το Bluetooth και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να τα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί κατά περίπτωση. Έχει επίσης τη δυνατότητα να κλείνει ακόμα και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να εξοικονομήσει τους πόρους της συσκευής, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουμε κλήσεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον επίσης είναι αυτό που κάνει με το Bluetooth, το οποίο ενεργοποιείται και συνδέεται αυτόματα με το ακουστικό μας μόλις έχουμε κάποια εισερχόμενη κλήση! Πολύ βολικό.

Μπορούμε να επιλέξουμε ποια δίκτυα θέλουμε να ελέγχει και το χρονικό διάστημα που θα γίνεται αυτός ο έλεγχος, για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και φυσικά να το χρησιμοποιήσουμε όπως μας βολεύει. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές, το Wireless Minder είναι η πιο κοντινή μέθοδος στην απόλυτη μέθοδο εξοικονόμησης μπαταρίας, τη χειροκίνητη ενεργοποίηση δικτύων.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store και ελπίζουμε να είναι η τελευταία εφαρμογή που θα δοκιμάσετε για αυτό το σκοπό.

Σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμη εφαρμογή φίλε μου! Να σαι καλά!! Έχω galaxy note 2 λίγες μέρες ερχόμενος από iphone και χάρη στο blog σου έχω μάθει κι έχω κάνει ήδη πολλά στο root πια κινητό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες