Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

MoDaCo switch: Εργοστασιακή και Google Edition ROM ταυτόχρονα στο Galaxy S4 και το HTC One!


Από την ανακοίνωση και μετά των HTC One και Galaxy S4 με "καθαρή" Android ROM, πολλοί χρήστες αναρωτιούνται τι είναι τελικά καλύτερο, τα update της Google και το "καθαρό" Android ή τα επιπλέον χαρακτηριστικά των κατασκευαστών (Sense, Touchwiz);

Ο πασίγνωστος MoDaCo έκανε και πάλι το θαύμα του δημιουργώντας ένα... διακόπτη (switch) με τον οποίο μπορούμε να έχουμε και τις δύο επίσημες ROM μαζί σε μία συσκευή! Θα μου πείτε "έλα μωρέ έχουμε ξαναδεί dual boot στο παρελθόν" και θα έχετε δίκιο, όμως με τη συγκεκριμένη μέθοδο οι δύο ROM μοιράζονται τα ίδια δεδομένα!

Μπορούμε λοιπόν να το εγκαταστήσουμε μέσω recovery όπως κάνουμε με κάθε άλλη ROM και μέσα στο συρτάρι των εφαρμογών να βρούμε την εφαρμογή Switch με την οποία θα "πηδάμε" από τη μία ROM στην άλλη. Ότι κάνουμε στη μία ROM φαίνεται και στην άλλη (εκτός από μικρές εξαιρέσεις), οπότε δε χρειάζεται να κάνουμε backup κάθε φορά που κάνουμε την αλλαγή. Το Switch έρχεται χωρίς δικαιώματα διαχειριστή (root) όμως η μέθοδος είναι διαθέσιμη για όποιον το θέλει.

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το HTC One εδώ ενώ η έκδοση για το Galaxy S4 αναμένεται σύντομα. Αν πάλι ψήνεστε να μεταβείτε εντελώς σε "καθαρό" Android, δείτε τα αντίστοιχα άρθρα για το Galaxy S4 και το HTC One.

0 στο: "MoDaCo switch: Εργοστασιακή και Google Edition ROM ταυτόχρονα στο Galaxy S4 και το HTC One!"