Helium vs Titanium: Backup με τη ματιά του αρχάριου χρήστη


Για κάθε χρήστη Android που θέλει να δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα, μια καλή εφαρμογή για να κάνει backup είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι απλά η αποθήκευση των εφαρμογών, αυτό γίνεται εύκολα και με άλλους τρόπους, αλλά η αποθήκευση των δεδομένων τους. Δε γίνεται δηλαδή κάθε φορά που αλλάζω ROM να πρέπει να παίξω από την αρχή το Where's My Water?. Όσο να 'ναι καταντάει κουραστικό.

Έχουμε αναλύσει στο 100% τις εξαιρετικές δυνατότητες του Titanium και έχουμε κάνει μια μικρή παρουσίαση του Helium (πρώην Carbon) στο παρελθόν, ποια είναι όμως η καλύτερη, η πιο βολική, η πιο εύχρηστη εφαρμογή για backup; Ο Doctor ψηφίζει Helium και ορίστε το γιατί:


Tο Titanium τα τελευταία χρόνια σου δίνει την εντύπωση ότι είναι στάσιμο και αυτό φαίνεται στο γραφικό του περιβάλλον το οποίο δεν μπήκαν στον κόπο να διορθώσουν οι προγραμματιστές του, αν και είναι από τις παλαιότερες εφαρμογές στο Android. Το αποτέλεσμα είναι οι πιο πολλοί χρήστες να μην καταλαβαίνουν και να μη χρησιμοποιούν τις περισσότερες από τις λειτουργίες του γιατί είναι απλά δυσνόητες.

Η αλήθεια είναι ότι διαθέτει πολύ περισσότερες λειτουργίες από όσες χρειαζόμαστε και αυτό είναι καλό, αλλά στην τελική το χρησιμοποιούμε κατά 99% για να πάρουμε backup των εφαρμογών μας, οπότε δεν αξίζει τον κόπο να παιδευόμαστε και πόσο μάλλον να πληρώσουμε τα 4.99€ για να ξεκλειδώσουμε όλα του τα feature.


Το Helium από την άλλη είναι νέο, φρέσκο και απλό στη χρήση. Στο περιβάλλον του θα βρούμε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, ενώ σε κάθε βήμα που κάνουμε εμφανίζονται παράθυρα με επεξήγηση και προτάσεις για να μας εξυπηρετήσουν. Διαθέτει τις δύο καρτέλες Backup και Restore με τις οποίες ακόμα και ο απλός χρήστης δεν μπορεί να μπερδευτεί.

Το μεγαλύτερό του προσόν όμως είναι η ταχύτητα. Το Backup αλλά και το Restore λειτουργούν άψογα και με τρομερή ταχύτητα σε αντίθεση με το Titanium το οποίο πού και πού θα πετάξει κανένα σφαλματάκι. Στην πρόσφατη αναβάθμιση σε Android 4.3 τα χρησιμοποιήσαμε και τα δύο για να κάνουμε την παραπάνω σύγκριση και καταλήξαμε ότι αν χρειάζεστε απλά ένα γρήγορο app για να κάνετε backup, το Helium είναι μονόδρομος.

Είναι μία διαπίστωση που ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Σχόλια

  1. Χρήστο το SuperBackup το έχεις δοκιμάσει; Θα ήθελα τη γνώμη σου σε σύγκριση με το Helium :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω χρησιμοποιήσει. Είναι επίσης πολύ γρήγορο αλλά το βάζω ένα σκαλί πιο κάτω από το Helium.

      Διαγραφή
  2. Έχει διορθωθεί το πρόβλημα με τα xperia δεν μου δούλευε στο arc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδια εχω μια απορια.θελω να αγορασω το sole αλλα ειμαι δυστακτικος γιατι ακουσα και λενε λογο της 512 mb ram το κινητο ψιλοκολλαει,εαν καποιος μπορει να με συμβουλεψει εαν αξιζει να το αγορασω και να ειναι ΟΚ.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες